Πώς να ψωνίσετε έξυπνα στις εκπτώσεις

Γωγώ Φούντα
Πώς να ψωνίσετε έξυπνα στις εκπτώσεις

Oργανώστε τα ψώνια σας για να μη θρηνείτε τις χαμένες σας οικονομίες

Αύγουστος, η Αθήνα άδεια κι εσείς λόγω δουλειάς ξεμείνατε μπουκάλα στην καυτή πρωτεύουσα! Η μόνη σας παρηγοριά, και πιστέψτε μας όλων των γυναικών, είναι οι καλοκαιρινές εκπτώσεις! Πάρτε τα μέτρα σας, γεμίστε το πορτοφόλι σας και αφού φυσικά κάνετε το πλάνο σας, ξεχυθείτε στους δρόμους.

Η κλασική φυσικά παγίδα, στην οποία πέφτουμε όλες οι μανιώδεις καταναλώτριες, αυτός ο όρος δεν υπάρχει για τους άντρες, (τυχαίο;), είναι να αγοράζουμε ότι βούμε μπροστά μας μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα τα οποία απλά πιάνουν χώρο στη ντουλάπα μας. Πριν λοιπόν πέσετε σε καταναλωτική νιρβάνα και σπαταλήσετε όλα σας τα χρήματα χωρίς λόγο, κάντε ένα πλάνο. Ανοίξτε τη ντουλάπα σας και δείτε τι σας λείπει. Καταγράψτε τα και προσπαθήστε να μείνετε πιστή στη λίστα. Στο τέλος της ημέρας θα έχετε αγοράσει μόνο τα απαραίτητα και θα σας έχει μείνει και περίσσευμα για ένα ποτό με φίλους!

Ένα άλλο μυστικό, είναι να αγοράσετε κλασικά κομμάτια. Και δεν εννοούμε ρούχα που θα φορούσε μόνο η γιαγιά σας, αλλά καλό θα ήταν να αφήσετε για κάποια άλλη φορά τις λεοπαρδαλέ γόβες με τις φούξια λεπτομέρειες ή το σκισμένο τζιν με τα κρόσια. Τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι προφανώς ότι απέμεινε και δυστυχώς της προηγούμενης σεζόν. Φροντίστε λοιπόν να μην πάρετε κάτι τόσο χαρακτηριστικό το οποίο την επόμενη χρονια θα είναι άχρηστο. Κινηθείτε σε πιο κλασικές επιλογές όπως τζιν, πουκάμισα, φόρμες και γόβες.

Τέλος, πριν προχωρήσετε στο ταμείο για να πάρετε μία υπεροχη ζώνη ή την τσάντα των ονείρων σας, σκεφτείτε πρώτα να έχετε κάτι ώστε να μπορέσετε να το συνδυάσετε. Γιατί όσο ωραία και κομψά κι αν είναι αν είναι εντελώς παράταιρα με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σας, λυπόμαστε αλλά θα τα φάει η μαύρη σκόνη!

Διαβάστε επίσης:

Κάντε οικονομία στη βενζίνη σας με 4 βασικά tips!

Διώξτε τη σκουριά από τα εργαλεία σας

Τι μπορεί να κάνει κανείς με μία παλιά οδοντόβουρτσα!