Απαλλαγείτε από τους πιο δύσκολους λεκέδες στο πι και φι!

Απαλλαγείτε από τους πιο δύσκολους λεκέδες στο πι και φι!

Παραδοσικά και πάντα σωτήρια μυστικά δίνουν τη λύση

Πολύ συχνά ακόμη και οι πιο προσεκτικές από εμάς έρχονται αντιμέτωπες με σκληρούς και επίμονους λεκέδες που δε λένε να φύγουν όσο και να τρίβουμε. Η βιασύνη και η απροσεξία μπορεί καμιά φορά να μας στοιχήσουν πολύτιμα και αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας. Αν είμαστε μανούλες κιόλας- ένα παραπάνω υποφέρουμε καθημερινά από τα κατορθώματα των μικρών μας! Απλά και συνοπτικά, συγκεντρώσαμε παραδοσιακές λύσεις που μπορούν να εξαφανίσουν και τους πιο δύσκολους λεκέδες! Ιδού....

Λάδι/λίπη: Βρέξτε με λίγη βενζίνη και μετά ρίξτε ταλκ. Βουρτσίστε το και πλύντε κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βουρτσίστε καλά αφού απορροφηθεί το λάδι από την ταλκ.

Βερνίκι παπουτσιών: Τρίψτε απαλά με νέφτι και μετά πλύντε κανονικά.

Make-up : Βρέξτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε να δράσει. Πλύντε κανονικά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και υγρό ντεμακιγιάζ μη-λιπαρό.

Κερί: Ξύστε το κερί που έμεινε στην επιφάνεια του υφάσματος. Βάλτε το ύφασμα ανάμεσα σε 2 κομμάτια από χαρτί κουζίνας ή απορροφητική πετσέτα κουζίνας και σιδερώστε μέχρι να λιώσει το κερί και να απορροφηθεί από το χαρτί. Μετά τρίψτε απαλά με πανί ή σφουγγάρι βρεγμένο με βενζίνη και πλύντε κανονικά.

Σοκολάτα: Βρέξτε το λεκέ με ζεστό νερό και μετά με υγρό πιάτων. Τρίψτε και ξεπλύντε.

Σάλτσα ντομάτας: Μουλιάστε μέσα σε διάλυμα ζεστού νερού και γλυκερίνης (1:1) για μια ώρα. Μετά πλύντε κανονικά.

Σκουριά: Τρίψτε με αλάτι και λεμόνι κι αφήστε να μείνει αρκετή ώρα (1 ώρα). Πλύντε κανονικά.

Κόλλα: Τρίψτε απαλά με βενζίνη και μετά πλύντε κανονικά.

Μούχλα: Μουλιάστε τα λευκά (βαμβακερά) σε διάλυμα χλωρίνης για 10 λεπτά. Πλύντε λευκά ή χρωματιστά στην υψηλότερη επιτρεπτή θερμοκρασία.

Κρασί: Ρίξτε αλάτι και αφήστε να μείνει για μισή ωρίτσα. Μετά τρίψτε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό. Ξεπλύντε με κρύο νερό.

Τσίχλα: Βάλτε μέσα σε σακούλα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Μετά σπάστε και ξεκολλήστε την τσίχλα και τρίψτε τα υπολείμματα με βενζίνη. Πλύντε κανονικά.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας!

Πώς να ανοίξετε το βερνίκι σας που έχει κολλήσει

Πώς να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας