Πώς να αποκτήσετε λεπτότερο πρόσωπο

Πώς να αποκτήσετε λεπτότερο πρόσωπο

Εντονότερα ζυγωματικά; Κι όμως, γίνεται!

Πολλές φορές ευχόμαστε να είχαμε πιο λεπτό πρόσωπο, ώστε να διακρίνονται καλύτερα τα ζυγωματικά και οι γωνίες μας. Όπως, στο σώμα μας, οι περιοχές που έχουν συσσωρευμένο λίπος δεν είναι οι αγαπημένες μας, ακριβώς έτσι συμβαίνει και με το πρόσωπό μας. Η διαφορά είναι ότι, στο σώμα μας, μπορούμε να καλύψουμε τα σημεία που μας ενοχλούν, με ρούχα, ενώ στο πρόσωπο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Εκτός από τις επώδυνες, και επικίνδυνες σε κάποιες περιπτώσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, υπάρχουν και άλλοι, πιο ήπιοι τρόποι να χάσουμε λίπος από το πρόσωπό μας. Ποιοι είναι αυτοί;

1) Προσοχή στο αλκοόλ
Το ποτό πρήζει το πρόσωπο ενώ, το αλκοόλ είναι ουσία που προκαλεί αφυδάτωση στην οποία το σώμα μας αντιδρά, αποθηκεύοντας νερό και, συνεπώς, δημιουργώντας πρήξιμο, σε διάφορα σημεία του. Ένα από αυτά είναι και το πρόσωπο.


2) Η σημασία της διατροφής
Λευκό αλεύρι και επεξεργασμένη ζάχαρη είναι τροφές ευρείας κατανάλωσης που, όμως, καταστρέφουν και το δέρμα μας. Η καφεΐνη είναι ένα ακόμα συστατικό που πρέπει να αποφεύγεται, αφού επίσης προκαλεί αφυδάτωση και εμποδίζει το σώμα μας από το να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες. Αυξήστε την κατανάλωση τρφών πλούσιων σε Βιταμίνη C, που χαρίζει λεπτότερο και όμορφο πρόσωπο.


3) Κάντε μασάζ προσώπου
Όπως σε όλο το σώμα μας, έτσι και στο πρόσωπο, υπάρχουν μύες τους οποίους οφείλουμε να γυμνάζουμε αν δεν θέλουμε να χάσουν την ελαστικότητά τους. Κάντε μασάζ (έντονο, όχι απλώς τρίψιμο) με ένα μίγμα λίγου ελαιόλαδου και μερικών σταγόνων αιθέριου ελαίου, ξεκινώντας από το σαγόνι και κινούμενη, με κυκλικές κινήσεις, προς τα πάνω. Αυτή η διαδικασία θα τονώσει τους μύες, και θα μειώσει την κατακράτηση υγρών.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ψαλίδα
Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό scrub προσώπου με μαγειρική σόδα
Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας!