Xρειάζεστε διακοπές; Tips για να κάνετε σωστή αποταμίευση!

Γωγώ Φούντα
Xρειάζεστε διακοπές; Tips για να κάνετε σωστή αποταμίευση!

Kαι να μπορέσετε να κάνετε το ταξίδι που έχετε ονειρευτεί!

Nιώθετε εξαντλημένη, κουρασμένη και χρειάζεστε επειγόντως διακοπές; Το θέμα στις μέρες μας δεν είναι το να θα πάρετε άδεια από τη δουλειά σας, αν έχετε, ή το μέρος αλλά αν θα καταφέρετε να συγκεντρώσετε το ποσό, όχι για να κάνετε πολυτελείς διακοπές, αλλά έστω αξιοπρεπείς. Εδώ σας έχουμε κάποια tips για να μπορέσετε να συγκεντρώσετε το απαραίτητο ποσό, χωρίς να αναγκαστείτε να να στερηθείτε πράγματα από την καθημερινότητά σας.

1. Πληρώστε με μετρητά: Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι οι συναλλαγές με το λεγόμενο πλαστικό χρήμα, δηλαδή τις πιστωτικές κάρτες, σχεδόν πάντα αποβαίνουν μοιραίες! Ο λόγος; Επειδή δεν έχουμε τα χρήματα μπροστά μας και τα αφαιρούμε από έναν λογαριασμό, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τα ποσά που ξοδεύουμε με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε υπερβολές. Γι' αυτό λοιπόν ψωνίστε με μετρητά και σύντομα θα δείτε μεγάλη διαφορά στην τσέπη σας.

2. Κοιμηθείτε: Μπορεί να σας ακούγεται αστείο, αλλά εκτός του ότι ο ύπνος είναι γενικά ωφέλιμος, μπορεί να σας βοηθήσει και στα οικονομικά σας. Εκεί λοιπόν που βρίσκεστε στην παράνοια και θέλετε οπωσδήποτε να ξοδέψετε χρήματα, ακόμα και σε σοκολάτες από το περίπτερο, χαλαρώστε, ξαπλώστε και να είστε σίγουρες ότι μόλις ξυπνήσετε θα σας έχει περάσει εντελώς η ακατανίκητη αυτή επιθυμία για... έξοδα!

3. Μην πηγαίνετε για ψώνια όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένες: Εχει συμβεί σε όλες μας, όταν είμαστε στενοχωρημένες, ή συναισθηματικά φορτισμένες, να έχουμε μία ακατανίκητη επιθυμία για shopping δίχως αύριο! Το κακό της υπόθεσης ωστόσο, είναι ότι λόγω του συναισθηματικού μας κενού θολώνουμε με αποτέλεσμα να ψωνίζουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα τα οποία στη συνέχεια τα μετανιώνουμε! Επίσης, μην κάνετε ποτέ το λάθος να επισκεφτείτε το super market πεινασμένες! Ο λογαριασμός σας θα είναι τεράστιος και δυστυχώς δεν θα μπορείτε να κάνετε και τίποτα γι' αυτό.

4. Εκτιμήστε τα... κουπόνια: Θυμάστε που παλαιότερα, που υπήρχαν χρήματα, σας μοίραζαν κουπόνια και τα αγνοούσατε πλήρως; Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να σταματήσετε να το κάνετε γιατί πολύ απλά τα κουπόνια θα σας σώσουν κυριολεκτικά! Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα μπορείτε να γλιτώσετε με αυτά και σίγουρα δεν φαντάζεστε ότι πλέον κουπόνια μοιράζουν ακόμα και... σουβλατζίδικα! Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά!

Διαβάστε επίσης:

Πετύχετε μόνες σας τα τέλεια smokey eyes σε 5 μόλις λεπτά (video)

Πώς να καθαρίσετε τα σουέντ παπούτσια σας

Πως να καθαρίσετε τους λεκέδες από κέτσαπ