Πετάξτε τα σήμερα και τακτοποιήστε τον χώρο σας

Πετάξτε τα σήμερα και τακτοποιήστε τον χώρο σας

Βασική προϋπόθεση για την σωστή οργάνωση του σπιτιού είναι να ξεφορτωθούμε άχρηστα αντικείμενα

Για να καταφέρουμε να αποβάλλουμε από μέσα μας το στρες, ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσουμε από τον χώρο μας. Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να γεμίσουμε το σπίτι μας με άχρηστα αντικείμενα τα οποία μας κάνουν να θέλουμε περισσότερο να θέλουμε να μεταφερθούμε όσο πιο μακριά από αυτά γίνεται παρά να επιστρέψουμε στον χώρο μας. Κανπονίστε μία μέρα που θα ξεφορτωθείτε όλα τα άχρηστα αντικείμενα και δείτε το σπίτι αλλά και την διάθεσή σας να αλλάζει!

Παλιά περιοδικά
Ξεφορτωθείτε τα αφού, το πιθανότερο είναι, να μην τα ξαμαδιαβάσετε. Βρείτε μέρη όπου θα μπορέσετε να τα δωρίσετε, όπως ιατρεία, κομμωτήρια, studio ομορφιάς, βιβλιοθήκες κλπ. Εάν θέλετε να κρατήσετε κάποιες συγκεκριμένες σελίδες σκανάρετέ τις και κρατήστε τις στον υπολογιστή σας. Ή σκίστε τις και κρατήστε τις σε έναν φάκελο.

Αποδείξεις, λογαριασμούς και έγγραφα
Όσες δεν χρησιμοποιήσετε για τις δηλώσεις στην εφορία, πετάξτε τις. Αποφασίστε ποια είναι τα έγγραφα ή οι λογαριασμοί που πρέπει να κρατήσετε για πάντα, ή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και πετάξτε τους υπόλοιπους.

Ρούχα
Υπάρχει ο κανόνας των δύο χρόνων: ξεφορτωθείτε ό,τι έχετε πάνω από δύο χρόνια να φορέσετε. Είτε δωρίστε τα σε φίλους ή ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη είτε πουλήστε τα σε second hand καταστήματα.

Φάρμακα και βιταμίνες
Ρίξτε μία ματιά στο φαρμακείο σας και ξεκαθαρίστε το περιεχόμενό του από φάρμακα που έχουν λήξει ή δεν σας είναι πια απαραίτητα΄. Ενημερωθείτε για τα μέρη ΄ποπου μπορείτε να δώσετε τα μη ληγμένα, ώστε να παραδοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμα:
Κουρασμένα και πρησμένα πόδια; Κάντε μόνες σας ποδόλουτρο με γάλα
Ο τέλειος τρόπος να αποθηκεύσετε τα σεντόνια σας
Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας τα κλειδιά σας