Πώς να βάλετε σε τάξη το ψυγείο σας

Πώς να βάλετε σε τάξη το ψυγείο σας

Για να είναι τακτοποιημένο, αλλά και να διατηρούνται τα τρόφιμα όπως πρέπει

Η σωστή τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο είναι αυτή που θα τους εξασφαλίσει την φρεσκάδα και τη νοστιμιά. Για να διατηρήσετε το περιεχόμενο του ψυγείου σας φρέσκο για περισσότερο, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.

1) Αυγά: Καλό είναι να τα τοποθετούμε εκεί όπου η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή- στο μεσαίο ράφι.


2) Γάλα: Το γάλα έχουμε την τάση να το αφήνουμε είτε στην πόρτα του ψυγείου, είτε στο πάνω ράφι, όταν θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω, στο τελευταίο ράφι και πίσω.


3) Γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, cottage cheese: Μαζί με το γάλα, στο χαμηλότερο ράφι και πίσω.


4) Κρέας: Στο κάτω ράφι γιατί είναι το πιο παγωμένο, αλλά και για την περίπτωση που έχει αίμα ή άλλα υγρά και τρέξουν- δεν υπάρχει λόγος να λερωθεί όλο το ψυγείο.


5) Λαχανικά: Διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα αν τοποθετηθούν σε μέρος δροσερό, και υγρό. Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν τα ειδικά συρτάρια σε κάθε ψυγείο, όπου βρίσκονται στο σημείο με την περισσότερη υγρασία.


6) Φρούτα: Το ίδιο με τα λαχανικά.


7) Βούτυρο και τυρί- κρέμα: Δεν χρειάζονται υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, άρα μπορείτε να τα διατηρήσετε στις ειδικές θήκες που υπάρχουν για αυτά στην πόρτα του ψυγείου (που είναι και το σημείο με την υψηλότερη θερμοκρασία).


8) Τυποποιημένες σάλτσες: Έχουν, γενικώς, υψηλή περιεκτικότητα σε ξίδι και αλάτι, που είναι φυσικά συντηρητικά. Κέτσαπ, μαγιονέζα και dressing για τη σαλάτα μπορούν να διατηρηθούν μία χαρά στην πόρτα.


9) Χυμός πορτοκαλιού: Αν είναι συσκευασμένος, που σημαίνει ότι έχει περάσει από τη διαδικασία της παστερίωσης, είναι μία χαρά στην πόρτα. Αν είναι φρεσκοστυμένος από τα χεράκια σας, είναι ασφαλέστερο να τοποθετηθεί στο κάτω ράφι.

Διαβάστε ακόμα:
Φτιάξτε μόνες σας μαλακτικό ρούχων
Φτιάξτε μόνες σας την τέλεια μάσκα, που θα φωτίσει το πρόσωπό σας στη στιγμή
Πόσες φορές φοράμε τα ρούχα μας, πριν τα βάλουμε για πλύσιμο;