House2Book: Ο Κωνσταντίνος Σώτηρας μας μαθαίνει έναν νέο τρόπο να ταξιδεύουμε που θα αλλάξει για πάντα τις διακοπές μας

House2Book: Ο Κωνσταντίνος Σώτηρας μας μαθαίνει έναν νέο τρόπο να ταξιδεύουμε που θα αλλάξει για πάντα τις διακοπές μας

Ξεχάστε τα κλασικά ξενοδοχεία με τις πανάκριβες τιμές. Τώρα μπορείτε να κάνετε διακοπές στη βίλα των ονείρων σας, οπουδήποτε, με τα μισά λεφτά!

Τα τελευταία χρόνια είχα κάνει την υπόθεση διακοπες, επιστήμη... O λόγος, απλός και οικείος στο μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Το budget που διέθετα για διακοπές μειωνόταν κάθε χρόνο και οι τιμές των ξενοδοχείων δεν βοηθούσαν και πολύ. Όντας expat το περασμένο καλοκαίρι με ελάχιστες μέρες διακοπών στην διάθεση μου κατάλαβα την πραγματική έννοια της λέξης «διακοπές». Οι ξένοι συνάδελφοι είχαν κάνει πράξη αυτό που όλες οι παρέες μου στην Ελλάδα κάποια στιγμή έχουν προσπαθήσει να κάνουν, να κλείσουν ένα σπίτι για διακοπές όλοι μαζί, άλλα το μονό που έβρισκαν ήταν τα γνωστά σε όλους "rooms to let"! Τα υπέρ πολλά, το ερέθισμα όμως δόθηκε από την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η Ελλάδα που μας αναγκάζει να μειώνουμε τις ήμερες των διακοπών και από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες πολλών σπιτιών δεν έχουν πια την οικονομική δυνατότητα να τα επισκέπτονται συχνά και βλέπουν με θετική ματιά την ενοικίαση τους.

Σαν αυθεντικός Έλληνας που όλα πριν τα υιοθετήσω, θα τα κριτικάρω μέχρι να πέσει και το τελευταίο κάστρο της αντίστασης μου, δεν έκλεισα διακοπές σε ιδιωτική κατοικία και... το μετάνιωσα. Μπορει να έχασα την μοναδική εμπειρία να περάσω τις διακοπές μου σαν ντόπιος, να γυρνάω και να ανοίγω με τα κλειδιά μου το σπίτι σαν να είναι δικό μου, να φτιάχνω ό,τι ώρα θέλω το πρωινό μου, να πλένω τα αγαπημένα μου μπλουζάκια για να τα φορέσω στο επόμενο νησί, να γυρνάω ντυμένος όπως θέλω χωρίς να με κοιτάνε περίεργα ένοικοι και προσωπικό του ξενοδοχείου και να μην περιορίζομαι σε 10τμ που μόνο άνεση δεν μου προσφέρουν. Όμως αποφάσισα ότι αυτό θα είναι το εισιτήριό μου για την μόνιμη επιστροφή μου στην χωρά των διακοπών

Μια ομάδα νέων ανθρώπων που δουλέψαν πάνω σε αυτό το μοντέλο διακοπών στο εξωτερικό αποφάσισαν ότι είναι καιρός να δώσουν την δυνατότητα στους Έλληνες να εκμεταλλευτούν τα υπέροχα σπίτια που μένουν κλειστά το περισσότερο διάστημα μέσα στο χρόνο και δημιούργησαν την πρώτη ελληνική πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών για διακοπές, το house2book. Η νέα αυτή μόδα ξεκίνησε από το εξωτερικό από τους ταξιδιώτες που θέλουν να ζουν αυθεντικές εμπειρίες κάνοντας διακοπές με την παρέα τους σαν ντόπιοι σε οποίο προορισμό επισκέπτονται. Η τάση αυτή, θέλει να κάνουμε διακοπές σε ιδιωτικές κατοικίες αντί για ξενοδοχεία, ή να νοικιάζουμε το δικό μας εξοχικό, το διάστημα που δεν το επισκεπτόμαστε, εξοικονομώντας χρήματα για τα έξοδά του ή ακόμα και για τις διακοπές μας σε άλλα μέρη.

Σε περίοδο κρίσης δίνω περισσότερη άξια στα χρήματα μου και ψάχνω νέους τρόπους να εξοικονομήσω μερικά. Απο φέτος εγώ αποφάσισα να βάλω στην άκρη τα ακριβά ξενοδοχεία που με αναγκάζουν να μειώνω την περίοδο των διακοπών μου και να ακολουθήσω την νέα παγκόσμια μόδα που επιτάσσει διακοπές σε ιδιωτικές κατοικίες και βρίσκει ήδη φανατικούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα. Το budget μπορεί να είναι μειωμένο άλλα αυτό δεν λειτουργεί αποτρεπτικά για τα πλάνα των διακοπών μου, θα κλείσω με την παρέα μου σαν πρώτο προορισμό ένα από τα πολλά μεγάλα αρχοντικά στο πανέμορφο νησί των Σπετσών.

**Αν η πρόταση του Κωνσταντίνου σας ενθουσίασε, όπως εμάς, αλλάξτε από σήμερα τον τρόπο που κάνετε διακοπές και «κάντε βουτιά» σε μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία στο www.house2book.com