Χρόνος: Μπορούμε να τον εξοικονομήσουμε;

Χρόνος: Μπορούμε να τον εξοικονομήσουμε;

Ο μόνος τρόπος να βρούμε περισσότερο είναι να βάζουμε τις σωστές προτεραιτότητες

Την σημερινή εποχή ο χρόνος είναι μία πολυτέλεια για την οποία πολλοί άνθρωποι θα πλήρωναν. Ο μόνος τρόπος, όμως, να βρούμε περισσότερο χρόνο, για να κάνουμε τα πράγματα που αγαπάμε, είναι να είμαστε περισσότερο αποδοτικοί. Η Wall Street Journal προτείνει να ξεκινήσουμε ένα χρονοδιάγραμμα της καθημερινότητάς μας που θα μας ανοίξει τα μάτια.

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να χάσετε βάρος, είναι πολύ πιθανόν να έχετε προσπαθήσει και να κρατήσετε ένα ημερολόγιο με τα καθημερινά σας γεύματα. Έτσι, μπορείτε να ξέρετε ποιες ακριβώς ήταν οι παρασπονδίες που σας έβγαλαν από τον στόχο σας και η απώλεια βάρους γίνεται αποδοτικότερη. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μία ακριβής καταγραφή των καθημερινών σας κινήσεων, για τουλάχιστον μία εβδομάδα, θα σας ανοίξει τα μάτια.

Το πρώτο βήμα για να γίνετε περισσότερο αποδοτική είναι η καταγραφή του χρόνου που χρειάζεστε για να φέρετε εις πέρας τις δουλειές και τις ασχολίες σας. Αφού το κάνετε, αναλύστε τα στοιχεία σας και αναρωτηθείτε: μήπως χάνετε πολύ χρόνο άδικα; Μήπως το να τσεκάρετε, ανά πέντε λεπτά το Facebook σας, σάς στερεί χρόνο από κάτι πιο σημαντικό;

Διαβάστε ακόμα:
Γυμναστείτε χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία
Τα μεγαλύτερα γυναικεία λάθη που κάνουμε το καλοκαίρι!
Φτιάξτε την πιο ελαφριά βαλίτσα διακοπών εύκολα και γρήγορα!