Το εύκολο πρόγραμμα καθαρισμού που θα διατηρήσει την κουζίνα σας σε άψογη κατάσταση

Το εύκολο πρόγραμμα καθαρισμού που θα διατηρήσει την κουζίνα σας σε άψογη κατάσταση

Ακολουθήστε τις οδηγίες και πείτε αντίο στην ακαταστασία

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού που δύσκολα κρατιέται καθαρός. Από τα άπλυτα πιάτα μέχρι τους λεκέδες από το μαγείρεμα, τα σημεία που η εικόνα της μπορεί να «στραβώσει» είναι πολλά. Μην πανικοβάλλεστε αφού, στην πραγματικότητα, το μόνο που χρειάζεται είναι να ασχοληθείτε 10 λεπτά ημερησίως για μία κουζίνα που θα δείχνει, ανά πάσα στιγμή, τέλεια. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε.

Καθημερινά
Καθαρίστε τον νεροχύτη: Θα σας πάρει δύο με πέντε λεπτά. Αδειάστε τον από λερωμένα πιάτα, τα οποία θα τοποθετήσετε στο πλυντήριο. Ξεπλύνετε με νερό, και λίγο απορρυπαντικό, τον νεροχύτη σας, ώστε να δείχνει πεντακάθαρος. Αν το πλυντήριο έχει γεμίσει, βάλτε το σε λειτουργία.

Καθαρίστε: Το πολύ σε δύο λεπτά, μπορείτε να περάσετε, με ένα υγρό πανάκι τον πάγκο και τις ηλεκτρικές συσκευές.

Καθαρό πάτωμα: Για ένα λεπτό περάστε γρήγορα το πάτωμα με την σκούπα, για να απομακρύνεται πιθανά ψίχουλα ή υπολείμματα.

Εβδομαδιαία
Φροντίστε τον κάδο σας: Εκτός από το να βγάλετε σκουπίδια και ανακυκλώσιμα, καθαρίστε, με ένα πανάκι με χλωρίνη, τον κάδο απορριμμάτων σας.

Καθαρίστε πόρτες και χερούλια: Με ένα υγρό πανί με απορρυπαντικό, περάστε τον πάγκο, καθώς και τις πόρτες και τα χερούλια των ντουλαπιών.

Γυαλίστε το πάτωμα: Περάστε το με την σφουγγαρίστρα, ζεστό νερό και το απορρυπαντικό της αρεσκείας σας. Δώστε προσοχή στο πάτωμα που βρίσκεται μπροστά από την πόρτα του ψυγείου σας.

Φροντίστε τις ηλεκτρικές συσκευές σας: Καθαρίστε την τοστιέρα, πλύνετε το μπλέντερ και κάντε αφαλάτωση στην καφετιέρα. Σκεφτείτε ποιες από αυτές χρησιμοποιείτε συχνά και πάρτε τις υπόλοιπες από τον πάγκο, ώστε να μην σας πιάνουν χώρο. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας.

Κάθε μήνα

Ψυγείο: Μπορεί να είναι μία από τις δουλειές που γενικώς αποφεύγουμε, αλλά το να καθαρίσουμε το ψυγείο μας μία φορά τον μήνα είναι ένας πολύ δραστικός τρόπος να το διατηρήσουμε καθαρό και να ξεφορτωθούμε από τροφές που μπορεί να είναι έως και επικίνδυνο να καταναλώσουμε.
Καθάρισμα συρταριών: Αδειάστε και σκουπίστε τα συρτάρια όπου έχετε τα μαχαιροπήρουνα, με την βοήθεια του ειδικού εξαρτήματος της ηλεκτρικής σκούπας.
Ντουλάπια: Καθαρίστε τα εξωτερικά και εσωτερικά, με ένα νωπό πανί και απορρυπαντικό.

Ηλεκτρική κουζίνα: Καθαρίστε τα μάτια, τον φούρνο αλλά και τον απορροφητήρα.

Πάτωμα: Βάλτε χαλάκια στο πλυντήριο.

Οργανώστε τα ντουλάπια σας: Πάρτε από τον πάγκο πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε καθημερινά, και βάλτε τα στα ντουλάπια. Πετάξτε ή χαρίστε σκεύη που δεν χρειάζεστε πια. Είναι καλή ιδέα να οργανώσετε και το ντουλάπι με τα απορρυπαντικά σας, κάτω από τον νεροχύτη.

Διαβάστε ακόμα:
Αργοπορημένη στο γραφείο; 5 τρόποι να γίνετε πρωινός τύπος
Δεν πετάτε τίποτα; 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε για να οργανώσετε την ντουλάπα σας