Πώς θα φορέσεις το printed παντελόνι;

Πώς θα φορέσεις το printed παντελόνι;

Ένα από τα κορυφαία trends της σεζόν σε καλεί!

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι η Αλεξάνδρα και σας διαβάζω καθημερινά. Έχω αγοράσει ένα εμπριμέ παντελόνι, ξέρετε, από αυτά που είναι στη μόδα φέτος. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το σώμα μου, από όσο καταλαβαίνω δηλαδή απλά αισθάνομαι περίεργα και δεν ξέρω πώς να το συνδυάσω. Μήπως έπρεπε να διαλέξω κάτι σε ριγέ ή πουά; Μου αρέσουν πολύ αυτά τα παντελόνια στα περιοδικά που τα βλέπω αλλά φοβάμαι μήπως το βάλω και με αντιμετωπίσουν σαν καρνάβαλο! Πάντως θα 'θελα να μην πάει χαμένη η αγορά μου... Τι μου προτείνετε;


Η άποψη του Queen.gr

Όταν τα printed pants μας αρέσουν είναι υπέροχα, Αλεξάνδρα! Καλά έκανες και το αγόρασες. Είναι όμως ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια να συνδυάσει κανείς καθώς δεν είναι ένα ρούχο που ταιριάζει σε όλους. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να το φοράς και να μοιάζεις με ταπετσαρία ή σαν να βγήκες κατευθείαν από το κρεβάτι σου (παρότι και οι πιτζάμες αποτελούν ξεχωριστό trend!).

Πρώτη η Isabel Marant μας έκανε να ονειρευτούμε τα Navajo παντελόνια της και κατάφερε να κάνει κάθε fashionista celebrity να τα φορά. Τα printed παντελόνια όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Τα Floral και τα γεωμετρικά εμπριμέ έκαναν μεγάλη επιτυχία. Αγαπημένα των Olivia Palermo, Jessica Alba,Giovanna Battaglia και Caroline Issa. Φυσικά τα αγαπημένα μας style icons τολμούν και δεν τα φορούν απλά με λευκά ή μαύρα φανελάκια αλλά τα ανακατεύουν με λεοπάρ, πορτοκαλί, πράσινα και ριγέ! Ιδέες και οικονομικές λύσεις μας δίνουν μερικά high street brands όπως τα Asos, Stradivarius, Kookai, Massimo Dutti, Urban Outfitters, Topshop και Blanco.


Πάμε στα tips τώρα που θα είναι αρκετά μιας και έχεις ξεχάσει να μας αναφέρεις πώς είναι ακριβώς το παντελόνι σου (είναι πολλά στυλ εμπριμέ στη μόδα τώρα):


Για κορίτσια με παραπανίσια κιλά από τη μέση και κάτω, τα prints απαιτούν προσοχή. Υπάρχου ορισμένα πρέπει και μη που πρέπει να προσέξει κανείς. Τα εμπριμέ παντελόνια τραβάνε όλη την προσοχή στο κάτω μέρος της σιλουέτας. Καλό είναι πάση θυσία να αποφύγεις τα τεράστια εμπριμέ καθώς και τα εφαρμοστά εμπριμέ παντελόνια. Σε ό, τι επιλογή και να κάνεις, να θυμάσαι πως τα αραιά τυπώματα σε μονόχρωμο φόντο που έχει μεγάλη έκταση, μεγαλώνουν την επιφάνεια στο μάτι. Επέλεξε λοιπόν μικρότερα εμπριμέ και χωρίς πολλά κενά στο φόντο. Ιδανικά εμπριμέ είναι τα σκουρόχρωμα σε οριζόντια μοτίβα (εξαιρείται εδώ το εφαρμοστό) και κάθετες ρίγες που λεπταίνουν και ψηλώνουν.


Τα Wallpaper prints είναι επίσης δημοφιλή μα αρκετά επικίνδυνα μιας και συνδυασμένα με μονοχρωμίες δείχνουν αταίριαστα σαν «λεκές» στο φόντο. Από τα πιο σταθερά σε κοινό είναι τα animal prints. Ενδιαφέρον mix αποτελεί επίσης το ριγέ ή το φλοράλ με animal προσθέτοντας και μερικές color blocking πινελιές. Αν δεν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου κρατήστε το υπόλοιπο σύνολο σε ήσυχους τόνους αφήνοντας το παντελόνι και ένα statement κολιέ να κάνει τη δουλειά. Αν έχεις λίγο κοιλίτσα ή μεγάλο στήθος απέφυγε τα ψηλόμεσα εμπριμέ παντελόνια και τις πιέτες στο μπροστινό μέρος. Οι κοπέλες επίσης με μεγαλύτερη τάλια (πάνω μέρος κορμού) καλό είναι να αποφεύγουν το σαλβάρι που κονταίνει τα πόδια. Σε κάθε περίπτωση πιο βολικά και καλαίσθητα είναι τα jesrsey και βαμβακερά υφάσματα, καθώς τα σκληρά και σταθερά προσθέτουν όγκο.


Μην ξεχνάς το color blocking, αν έχει ένα παντελόνι με μικροσκοπικό εμπριμέ, ταίριαξέ το με ρούχα και αξεσουάρ μονόχρωμα στις έντονες αποχρώσεις τις σεζόν. Πρόσθεσε 3 τουλάχιστον χρώματα και θα ξετρελαθείς. Σε ένα αντίθετο αλλά εξίσου fashion statement concept, ολοκλήρωσε την εμφάνισή σου με layering. Προσθέτοντας δηλαδή ανάλαφρα κομμάτια σε λεπτεπίλεπτα υφάσματα και κατά προτίμηση σε παστέλ τόνους για να δημιουργήσεις μία μποέμ ίσως και ρομαντική αισθητική. Μια διάφανη μπλούζα με ένα blazer από πάνω είναι ιδανική, όπως και οι βαμβακερές ζακετούλες πάνω από T-shirts με στάμπες.


Το θέμα είναι να βρίσκεις πάντα μία ισορροπία στο look, ρυθμίζοντας τους όγκους σε συνάρτηση με το εμπριμέ- όπως ακριβώς και τα μαθηματικά. Πρέπει να δημιουργούμε μικρές και μεγάλες αντιθέσεις, που θα δίνουν το κατάλληλο αποτέλεσμα, όπως και στα μαθηματικά! Μα πάνω απ'όλα θάρρος και attitude. Ακόμη κι αν το στυλ σου είναι τέλειο, αν δεν νιώθεις εσύ άνετα μέσα στα ρούχα σου σίγουρα θα σε αντιμετωπίσουν σαν καρναβάλι ακόμη και με jeans...

Στείλτε μας τις απορίες σας στο info@queen.dpg.gr και διαβάστε περισσότερες συμβουλές στο Queen Μεζούρα.