Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Gwen Stefani και Gavin Rossdale

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Gwen Stefani και Gavin Rossdale

Όταν έχεις να κάνεις με τον γάμο δύο ροκ σταρ, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και φανατικοί fashionistas, το γεγονός περνά αυτόματα στην ιστορία.

Αυτή, είναι μία από τις πιο διάσημες αμερικανίδες τραγουδίστριες της μεταμοντέρνας ποπ-ροκ μουσικής, έχοντας πουλήσει με το συγκρότημά της, τους No Doubt, εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων κατά τη διάρκεια των '90s και, στη πορεία, καταφέρνοντας να κάνει μια απίστευτα επιτυχημένη καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης.

Αυτός, βέρος Άγγλος, τραγουδιστής και κιθαρίστας του ροκ συγκροτήματος Bush, με επίσης εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και τουλάχιστον 5 singles που έκαναν τρομερή επιτυχία κατά τη δεκαετία του '90, και ο οποίος ακολούθησε στη πορεία σόλο καριέρα με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Η Gwen Stefani γνωρίστηκε με τον Gavin Rossdale το 1995, όταν τα συγκροτήματά τους «άνοιγαν» τις συναυλίες των Goo Goo Dolls σε μια περιοδεία. Μετά από έξι χρόνια σχέσης, ο Rossdale έκανε την πολυπόθητη πρόταση γάμου στην Stefani, τη Πρωτοχρονιά του 2002. Στις 14 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, ο πιο ροκ γάμος των τελευταίων ετών ήταν το απόλυτο γεγονός.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στον ναό του St. Paul στο Λονδίνο, ανταλλάσοντας παραδοσιακούς αγγλικανικούς όρκους μπροστά σε 150 άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού τους κύκλου.

Η Stefani έφτασε στην εκκλησία σε μια μπλε Rolls-Royce του 1970, κάνοντας μια «δραματική» είσοδο με καθυστέρηση ακριβώς μιας ώρας, η οποία ωστόσο δεν ενόχλησε καθόλου τον Rossdale, καθώς ο ίδιος είχε δηλώσει «Ο Θεός να έχει καλά την Gwen. Με έχει σώσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

Η νύφη, φορούσε ένα κατά παραγγελία λευκό και ροζ νυφικό από μετάξι του John Galliano για τον οίκο Dior, συνδυασμένο με ένα vintage πέπλο από δαντέλα, επίσης σχεδιασμένο από τον Galliano και είχε οκτώ παράνυφους, οι οποίες φορούσαν μεταξένια φορέματα του οίκου Dior. Ο πατέρας της, Dennis, την παρέδωσε στον Rossdale, ενώ στα χέρια της κρατούσε μια ανθοδέσμη από ορχιδέες, ένα ροζάριο και το καθολικό προσευχητάρι της γιαγιάς της.

Ο γαμπρός φορούσε ένα παραδοσιακό βρετανικό επίσημο κοστούμι και συνοδευόταν από το ούγγρικο τσοπανόσκυλό του, τον Winston, στον οποίο είχαν φορέσει μια γιρλάντα από κόκκινα λουλούδια.

Μετά τη λήξη της τελετής, οι καλεσμένοι επιβιβάστηκαν σε διώροφα λεωφορεία και οδηγήθηκαν στο Home House, ένα πριβέ κλαμπ, όπου τους σερβιρίστηκε ένα ιταλικό δείπνο έξι πιάτων με ριζότο, ζυμαρικά και θαλασσινά, στον κήπο του εξωτερικού χώρου.

Η «γιορτή», ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί. Δύο εβδομάδες μετά την τελετή και τη δεξίωση στο Λονδίνο, ο Rossdale και η Stefani αντάλλαξαν ξανά όρκους, αυτή τη φορά στο Los Angeles και στο σπίτι του διευθυντή της Interscope Records, Jimmy Iovine, με καλεσμένους όπως ο Brad Pitt, η Jennifer Aniston και ο Ben Stiller, ενώ οι προσκλήσεις προέτρεπαν τους καλεσμένους να ντυθούν «ρομαντικά». Η Stefani φορούσε το ίδιο νυφικό από τον Galliano, συνδυασμένο αυτή τη φορά με πανάκριβα κοσμήματα.

Και για μια τελευταία ρομαντική πινελιά σε αυτόν τον κατά τ' άλλα ροκ γάμο, ένα χρόνο μετά την ανταλλαγή των όρκων τους, το ζευγάρι επέστρεψε στην εκκλησία του St. Paul με το ίδιο ακριβώς αμάξι και σοφέρ που τους είχε συνοδεύσει τότε στον ναό, για να γιορτάσουν την επέτειο του ενός χρόνου τους μαζί.