Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Will Smith & Jada Pinkett

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Will Smith & Jada Pinkett

Το πιο ισχυρό ζευγάρι του Hollywood είναι παντρεμένο εδώ και σχεδόν 15 χρόνια και όλα ξεκίνησαν με έναν γάμο που άφησε την δική του ιστορία στο βιβλίο με τους εντυπωσιακότερους γάμους της showbiz.

Ο Will Smith και η Jada Pinkett παντρεύτηκαν στις 31 Δεκεμβρίου του 1997 στο Cloisters Castle, ένα μεγαλοπρεπές κάστρο λίγο πιο έξω από την Baltimore του Maryland και από εκείνη κιόλας τη μέρα απέδειξαν πως αν υπάρχει ένα ζευγάρι της showbiz που θα μπορούσαν κάποια μέρα να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Λευκού Οίκου, τότε είναι σίγουρα αυτοί οι δύο.

Οι καλεσμένοι στον γάμο άγγιζαν τους 100 και για τις ανάγκες της μεταφοράς τους είχαν νοικιαστεί 35 λιμουζίνες που θα τους πήγαιναν από τα ξενοδοχεία τους, το Harbor Court Hotel και το Tremont Plaza, στο κάστρο. Για να κρατηθεί μυστική η τοποθεσία, ένας κλειστός φάκελος δόθηκε την μέρα του γάμου σε κάθε καλεσμένο με οδηγίες προς τον οδηγό της λιμουζίνας.

Ο Will και η Jada, η οποία ήταν ήδη έγκυος τότε, μπήκαν μαζί στον χώρο της τελετής χέρι-χέρι. Η Jada φορούσε ένα εφαρμοστό νυφικό κλειστό μέχρι ψηλά στον λαιμό, το οποίο ήταν από μετάξι και βελούδο στο χρώμα της σαμπάνιας, βαμμένο στο χέρι, της φίρμας Badgley Mischka. Ο Will είχε επιλέξει ένα ταιριαστό κοστούμι της ίδιας φίρμας σε λευκό χρώμα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής το ζευγάρι διάβασε ερωτικά γράμματα ο ένας στον άλλο και στο τέλος έγιναν σύζυγοι υπό τις ευλογίες του Pastor Marvis May της Εκκλησίας των Βαπτιστών.

Μετά την επίσημη τελετή ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση, οργανωμένη από ένα από τα διασημότερα γραφεία διοργάνωσης γάμων και catering στην Αμερική. Ο χώρος ήταν γεμάτος από χρυσούς προβολείς, αστραφτερά λαμπιόνια και μπορντό κορδέλες και κάθε παράθυρο του κάστρου ήταν καλυμμένο με λεπτεπίλεπτες διάφανες κουρτίνες. Την εντυπωσιακή διακόσμηση ολοκλήρωναν συνθέσεις λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένων εξωτικών μπορντό ανθών από τη Νέα Ζηλανδία και λευκών ορτανσιών από την Ολλανδία.

Ένας τεράστιος μπουφές είχε στηθεί μέσα στον χώρο, με λιχουδιές όπως ποσέ σολομό και καπνιστή γαλοπούλα, ενώ για επιδόρπιο σερβιρίστηκε μια γαμήλια τούρτα 3 επιπέδων με στρώματα από καρότο, lemon poppy και Lady Baltimore (ένα είδος αφράτου κέικ με λευκό γλάσο). Επειδή όμως ένα γλυκό δεν είναι ποτέ αρκετό, ο γαμπρός έκοψε και μια δεύτερη τούρτα από λευκή σοκολάτα η οποία έφερε το logo των επιχειρήσεων Will Smith.

Μετά το φαγητό καλεσμένοι και ζευγάρι ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του κάστρου όπου και χόρεψαν μέχρι αργά υπό τους ήχους του DJ. Κάποια στιγμή, μάλιστα, ο Will Smith πήρε το μικρόφωνο και ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον γιο του Trey για να τραγουδήσουν τη γνωστή hip hop επιτυχία του «Gettin' Jiggy Wit It».

Κατά τη 1 τα ξημερώματα οι νιόπαντροι αποχώρησαν από το πάρτι και πήγαν σε ένα προσωπικό διαμέρισμα που έβλεπε στο λιμάνι και είχαν νοικιάσει ειδικά για αυτή την περίσταση, στο οποίο και έμειναν μέχρι το επόμενο πρωί όπου και αποχώρησαν για έναν 3ημερο "μήνα" του μέλιτος στο Miami.