Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jacqueline Lee Bouvier & John Fitzgerald Kennedy

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jacqueline Lee Bouvier & John Fitzgerald Kennedy

Ο διασημότερος γάμος στην ιστορία των διάσημων γάμων δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από αυτόν του προέδρου JFK και της πιο εικονικής γυναίκας στον κόσμο, της Jackie O.

Ο John F. Kennedy και η Jacqueline Lee Bouvier, ή JFK και Jackie O όπως έμειναν για πάντα γνωστοί, παντρεύτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 στο Newport του Rhode Island, στον ρωμαιοκαθολικό ναό St. Mary's, παρουσία σχεδόν 800 καλεσμένων. Κουμπάρος του ζευγαριού ήταν ο Robert Kennedy και κυρία των τιμών η αδερφή της Jackie, Lee Bouvier Canfield, ενώ ο Πάπας Pius o 12ος ευλόγησε το ζευγάρι με όλες τις τιμές.

Η Jackie είχε επιλέξει ένα νυφικό ραμμένο από 50μ. μεταξωτού κρεμ υφάσματος, ένα πέπλο από λεπτεπίλεπτη δαντέλα που ανήκε στη γιαγιά της, μια τιάρα από άνθη πορτοκαλιάς και ένα σεμνό, μαργαριταρένιο κολιέ, κάνοντας μία από τις πιο στιλάτες νυφικές εμφανίσεις που έχουν γίνει ποτέ και ξεκινώντας τον θρύλο του ειδώλου της μόδας. Το χέρι της κοσμούσε ένα διαμαντένιο βραχιόλι, δώρο από τον γαμπρό, και κρατούσε μια ανθοδέσμη από λευκές και ροζ ορχιδέες και γαρδένιες. Επίσης, κράτησε την γαμήλια παράδοση που θέλει τη νύφη να φορά «κάτι παλιό, κάτι μπλε, κάτι δανεικό και κάτι καινούργιο», παίρνοντας ένα δαντελένιο μαντήλι της μητέρας της και φορώντας μια μπλε καλτσοδέτα. Ο JFK φορούσε απλώς ένα πρωινό, επίσημο κοστούμι.

Η δεξίωση του γάμου που ακολούθησε έγινε στο πατρικό της Jackie, τη Hammersmith Farm, μια τεράστια εξοχική έκταση 300 στρεμμάτων στο Narragansett Bay. Οι καλεσμένοι ήταν γύρω στους 1200-1700 και το μενού περιλάμβανε φρουτοσαλάτα, κοτόπουλο αλά κρεμ και παγωτό, ενώ έκλεισε με μια γαμήλια τούρτα 5 ορόφων. Τη μουσική στη δεξίωση είχε αναλάβει η Meyer Davis Society Band.

Ο μήνας του μέλιτος του ζευγαριού ξεκίνησε στο ξενοδοχείο Waldorf-Astoria του Manhattan, ακολούθησαν 2 εβδομάδες στο Acapulco του Μεξικό και τέλειωσε σε μια πολυτελή σουίτα στους λόφους του San Ysidro Ranch στο Montecito της California. Όσο για το δώρο της Jackie στον John στην πρώτη τους επέτειο; Ένα ποίημα που είχε γράψει η ίδια, αφιερωμένο σε αυτόν.