Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Τζένη Καρέζη & Ζάχος Χατζηφωτίου

Γωγώ Φούντα
Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Τζένη Καρέζη & Ζάχος Χατζηφωτίου

Ένας υπερπολυτελής γάμος με άδοξο τέλος.

Αυτή μία από τις μεγαλύτερες σταρ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Αυτός ένας από τους πιο καταξιωμένους συγγραφείς και δημοσιογράφους. Ο λόγος φυσικά για την Τζένη Καρέζη και το Ζάχο Χατζηφωτίου.

Ο έρωτάς τους θυελλώδης και ο γάμος τους επεισοδιακός. Παντρεύτηκαν το 1962 και μπόρεσαν να μείνουν μαζί μόλις πέντε χρόνια. Η τελετή έμεινε στην ιστορία για τη χλιδή και το πλήθος προσωπικοτήτων. Άλλωστε ο Ζάχος Χατζηφωτίου υπήρξε ο απόλυτος bon viveur της ελληνικής πραγματικότητας, εν αντιθέσει με την πιο χαμηλών τόνων Τζένη Καρέζη.

Το 1967 η Καρέζη έδιωξε το σύζυγό της από το σπίτι καθώς πληροφορήθηκε ότι την απατά. Ο ίδιος, σε μετέπειτα συνεντεύξεις του, μιλώντας για το γάμο του με την μεγάλη ηθοποιό παραδέχεται: «Την Καρέζη την γνώρισα στο Λονδίνο. Μετά ήρθε πίσω στην Ελλάδα, γιατί δούλευε και με παρακάλεσε να πάω να την δω. Ποτέ δεν είχα κόμπλεξ, αλλά ούτε και καμάρωνα που ήμουν μαζί της. Εκείνη την περίοδο είχα δυο βαπόρια και έκανα συνέχεια ταξίδια σε τράπεζες του εξωτερικού. Όσο έλειπα, της έλεγαν διάφοροι ότι είχα φιλενάδα στο Παρίσι, στο Λονδίνο και όπου αλλού ήθελες. Είχα τους τραπεζίτες αλλά είχα και τις φιλενάδες μου. Βέβαια, εκείνη μου έλεγε: «Εγώ είμαι η Καρέζη και δεν μπορείς να με απατάς».

«Εκείνη μου ζήτησε να χωρίσουμε και αμέσως το δέχτηκα. Αλίμονο! Αμέσως σηκώθηκα κι έφυγα από το σπίτι και ό, τι δικό μου είχα εκεί δεν το ζήτησα ποτέ πίσω. Φυσικά, την αγάπησα την Τζένη, ήταν πολύ καλό παιδί, με άσχημα παιδικά χρόνια. Η μητέρα της ήταν μια κυριούλα πολύ χαμηλών τόνων και ο πατέρας της ήταν ένας αγριάνθρωπος, τον οποίο η Τζένη δεν ήθελε να βλέπει μπροστά της. Είχε κακά νιάτα αυτό το κορίτσι».

Ένας γάμος που έμεινε στην ιστορία τόσο για τη διασημότητα και τις προσωπικότητες και των δύο όσο και για το πόσο αταίριαστοι υπήρξαν!

Διαβάστε επίσης: Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Marilyn Monroe & Joe DiMaggio

William & Kate: ένας χρυσός χρόνος μαζί