Όταν ο Barack παντρεύτηκε τη Michelle

Όταν ο Barack παντρεύτηκε τη Michelle

Ο γάμος του 44ου Προέδρου των Η.Π.Α.

Στις 3 Οκτωβρίου του 1992 στην εκκλησία Trinity του Σικάγο, ο νεαρός δικηγόρος Barack Obama παντρεύτηκε την αγαπημένη και συνάδελφό του, Michelle Robinson. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, αυτός θα γινόταν ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των Η.Π.Α. και αυτή μία πολύ στυλάτη Πρώτη Κυρία.

Ο Barack και η Michelle παντρεύτηκαν μετά από τρία χρόνια σχέσης. Γνωρίστηκαν το 1989 στο δικηγορικό γραφείο του Σικάγο όπου και οι δύο εργάζονταν. Αφού ο Barack προσπαθούσε, επί ένα μήνα, να πείσει την Michelle να βγει μαζί του, στο πρώτο τους ραντεβού την πήγε στο Ινστιτούτο σύγχρονης Τέχνης της πόλης, μετά για φαγητό και, τέλος, για ποτό στον 99ο όροφο του κτιρίου John Hancock. Δύο χρόνια αργότερα, ο μέλλων πρόεδρος αποφάσισε να κάνει στην αγαπημένη του την πρόταση.

Έβγαλε την αγαπημένη του για δείπνο και, την ώρα που σερβιριζόταν το επιδόρπιο, στο πιάτο της συνοδού του βρισκόταν το κουτάκι με το δαχτυλίδι. Η μέλλουσα Πρώτη Κυρία έπαθε, ακταρχήν σοκ, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε την πρόταση. Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι θα παντρευόταν με χριστιανική τελετή. Η νύφη φόρεσε μακρυμάνικο, λευκό, μεταξωτό φόρεμα, από σιφόν, με μακριά ουρά και ανοιχτή λαιμόκοψη. Ο γαμπρός επέλεξε μαύρο κοστούμι και ένα λευκό λουλούδι στο πέτο του ενώ κουμπάρος ήταν ο ετεροθαλής αδερφός του Barack, Malik, που ζει μόνιμα στην Κένυα.

Για να τιμήσουν τις αφρικανικές ρίζες τους, πολλοί καλεσμένοι από την πλευρά του γαμπρού, συμπεριλαμβανομένου του κουμπάρου του, φόρεσαν παραδοσιακές κενυάτικες στολές. Μετά την τελετή ακολούθησε δεξίωση στο South Shore Cultural Center ενώ το ζευγάρι, την επόμενη κιόλας μέρα, έφυγε για το ταξίδι του μέλιτος στην Καλιφόρνια. Μετά από 20 χρόνια γάμου, το ζευγάρι, όπως βλέπουμε σε κάθε εμφάνισή του, είναι ακόμα ερωτευμένο. «Ο Barack είναι πολύ ρομαντικός», δήλωσε η Michelle σε συνέντευξή της στον Jay Leno. «Προσπάθησε να μου αγοράσει λουλούδια, πράγμα που έκανε, αλλά μέχρι να μου τα φέρει είχα διαβάσει στο διαδίκτυο ότι πήγε να μου τα αγοράσει».

Διαβάστε ακόμα:

Και η Diane von Furstenberg στηρίζει Obama
Η Michelle Obama παραδίδει μαθήματα σχέσεων
Υπέροχη μηλόπιτα από τη Michelle Obama