Ο γάμος του αιώνα! Όταν ο πρίγκιπας Φελίπε παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Λετίθια Ορτέζ

Ο γάμος του αιώνα! Όταν ο πρίγκιπας Φελίπε παντρεύτηκε την δημοσιογράφο Λετίθια Ορτέζ

Εκατομμύρια Ισπανών αψήφησαν την βροχή για χάρη του πρίγκιπα τους

22 Μαϊου του 2004. Η Ισπανία έχει βάλει τα καλά της για τον γάμο του αιώνα όπως τον αποκάλεσαν. Στη Μαδρίτη φυτεύτηκαν χιλιάδες λουλούδια, οι προσόψεις των κτιρίων βάφτηκαν ενώ σε όσα κτίρια γινόντουσαν εργασίες φρόντισαν να τα καλύψουν με τεράστια πανό που απεικόνιζαν έργα μεγάλων ισπανικών ζωγράφων.
Η γνωριμία του διαδόχου του Ισπανικού χρόνου με την διαζευγμένη- δημοσιογράφο Λετίθια Ορτέζ θα επισφραγιστεί ενώπιων του Θεού στον καθεδρικό ναό της Αλμουδένα (σ.σ γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για την οικολογική τραγωδία του Πρεστίζ).
Όλα είναι έτοιμα. Ο ναός έχει ανακαινιστεί και στολιστεί με χιλιάδες λουλούδια ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι αγγίζουν του 1.700. Ανάμεσά τους 30 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων της Ευρώπης, όπως η Βασίλισσα της Ολλανδίας, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό. Μεταξύ των ξένων ηγετών και ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.
Παρά το βροχερό Σάββατο πάνω από ένα εκατομμύριο ισπανών ξεχύθηκαν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν την πομπή των νεονύμφων όπου επέβαιναν σε μια μαύρη Ρολς Ρόλις. Κρατώντας σημαίες στα χέρια τους χειροκροτούσαν το πριγκιπικό ζεύγος.
Η απαράμιλλη ομορφιά της Λετίθια Ορτέζ αλλά και το υπέροχο νυφικό με το τεράστιο δαντελένιο πέπλο έχει μείνει στην ιστορία ενώ εκείνη την εποχή ο διεθνής τύπος έκανε λόγο για μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, τη κόρη μιας νοσοκόμας που κατάφερε να κλέψει την καρδιά του διαδόχου του Ισπανικού θρόνου.
Απολαύστε τις φωτογραφίες από τον γάμο του αιώνα

Διαβάστε επίσης:

Ο πρώτος γάμος της Marilyn Monroe σε ηλικία 16 ετών

Το τέλος μιας σχέσης (;): Αναδρομή στο λαμπερό γάμο της Βίκυς Καγιά και του Νίκου Κριθαριώτη