Να καλέσω τους πρώην στο γάμο μου;

Να καλέσω τους πρώην στο γάμο μου;

Ιδού η απορία!

Κακά τα ψέματα, όταν έχει υπάρξει το ερωτικό κομμάτι σε μία σχέση, είναι δύσκολο να ξαναγυρίσει στο φιλικό., δεν είσαστε απόλυτα άνετα μεταξύ σας. Και στο γάμο σας θέλετε να περάσετε καλά και να νοιώθετε απόλυτα άνετα με όλους τους καλεσμένους σας. Στην περίπτωση που υπάρχει παιδί στη μέση δε θέλετε να το μπλέξετε συναισθηματικά έχοντας τους πρώην σας στο γάμο σας. Το παιδί πρέπει να έχει ξεκάθαρο στο μυαλό τους πως πλέον είσαστε ξεχωριστή μονάδα με τον καινούργιο άντρα ή γυναίκα σας και ενώ παραμένετε οικογένεια με τον/την πρώην σας αυτή είναι και η μοναδική σχέση που έχετε.

Ένας ακόμη λόγος για να μην καλέσετε τους πρώην σας στο γάμο σας είναι πως όσο καλός και αν ήταν ο χωρισμός σας και η τωρινή σχέση σας, οι υπόλοιποι καλεσμένοι και κοινοί γνωστοί σας μπορεί να μη νοιώσουν άνετα να εκδηλώσουν τη χαρά τους για εσάς μπροστά τους. Εφόσον οι πρώην σας είναι όντως πρώην και η σχέση σας έχει εξελιχτεί σε πραγματική φιλία χωρίς κανένα ερωτικό στοιχείο μπορούν να είναι κοντά σας στο γάμο σας. Επίσης ο τρόπος που χειρίζεται ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας τη σχέση σας με τον/την πρώην σας δείχνει πόσο εμπιστοσύνη σας έχει. Εφόσον φυσικά οι πρώην σας έχουν μία υγιή σχέση μαζί σας και δεν είναι εξαρτημένοι και προσκολλημένοι πάνω σας. Στην περίπτωση που υπάρχει κάποιο παιδί με τον ή την πρώην, το να τους καλέσετε στο γάμο σας δείχνει ωριμότητα και θα δώσετε ένα έξτρα στήριγμα στο παιδί σας τη μέρα του γάμου σας που είναι μία μέρα πολύ συναισθηματικά φορτισμένη.

Αν τελικά τους καλέσετε, δώστε πρόσκληση για δύο ώστε να μην είναι μόνοι και βάλτε τους στο ίδιο τραπέζι με γνωστούς τους. Χαιρετήστε τους όπως ακριβώς χαιρετήσατε και τους υπόλοιπους καλεσμένους σας και μην μιλήσετε μαζί τους πολύ περισσότερο από όσο θα μιλήσετε με τους υπόλοιπους καλεσμένους σας. Αυτή είναι η δική σας μέρα και οι πρώην σας δεν είναι κάποιο σημαντικό μέρος αυτής. Αν χρειαστεί να τους γνωρίσετε σε άλλους καλεσμένους του γάμου σας συστήστε τους σας παλιούς φίλους και όχι σαν πρώην. Τη μέρα του γάμου σας το παρελθόν σας καλό είναι να μείνει στο παρελθόν. Μη χορέψετε με τον/την πρώην σας. Ο αγαπημένος ή η αγαπημένη σας σίγουρα δε θα νοιώσει άνετα και όσοι γνωρίζουν πως είναι ο/η πρώην σας θα το σχολιάσουν. Μην πιείτε πολύ. Το αλκοόλ ρίχνει τις άμυνες και συνήθως καταλήγετε να πείτε πράγματα που δε θα λέγατε σε άλλη περίπτωση!