Το κατάλληλο άρωμα για την κατάλληλη περίσταση

Το κατάλληλο άρωμα για την κατάλληλη περίσταση

Όλα όσα πρέπει να ξέρει μια νύφη για το άρωμα που θα βάλει την μέρα του γάμου της.

Ένα από τα μεγαλύτερα πάθη των γυναικών είναι τα αρώματα και η αίσθηση που τους δίνουν. Έτσι, εκ των πραγμάτων, δεν γίνεται μια γυναίκα να απαρνηθεί το αγαπημένο της άρωμα την σημαντικότερη μέρα της ζωής της. Γιατί μπορεί το νυφικό, το χτένισμα, το μακιγιάζ και τα κοσμήματα να την δείχνουν πιο λαμπερή και εκθαμβωτική από ποτέ, η ίδια όμως δεν θα νιώσει ολοκληρωμένη αν δεν «φορέσει» την μυρωδιά που την κάνει να νιώθει θελκτική και ακαταμάχητη.

Επειδή όμως η μέρα του γάμου μιας γυναίκας είναι μια ειδική περίσταση, απ' όπου κι αν το δεις, η επιλογή αρώματος πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και σκέψη, ούτως ώστε να ικανοποιήσει τη νύφη αλλά να σταθεί και στο ύψος των περιστάσεων. Οι ακόλουθοι κανόνες ανήκουν στο savoir vivre των γαμήλιων αρωμάτων (μερικοί εξ αυτών ισχύουν και για κάθε περίσταση της ζωής μας) και θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή:

  • Το άρωμα πρέπει να ταιριάζει με την εποχή του χρόνου. Αν παντρεύεστε καλοκαίρι προτιμήστε ανάλαφρες ευωδίες λουλουδιών και εσπεριδοειδών, ενώ αν παντρεύεστε χειμώνα επιλέξτε πιο δυνατές και έντονες συνθέσεις.
  • Η ποσότητα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εικόνα που θα δώσετε. Πρέπει να θυμάστε πως το αγαπημένο σας άρωμα δεν είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους –και την ημέρα του γάμου σας σίγουρα θα συναναστραφείτε με πάρα πολύ κόσμο και από πολύ κοντά. Γι' αυτό φροντίστε να μην υπερβάλετε στην ποσότητα και να βάλετε ακριβώς όσο χρειάζεται.
  • Αν θέλετε να μοσχοβολούν και τα μαλλιά σας, μην τα ψεκάσετε με ένα κανονικό άρωμα αλλά με ένα ειδικό για μαλλιά. Τα κανονικά αρώματα προκαλούν αφυδάτωση στα μαλλιά και τα κάνουν να κολλάνε μεταξύ τους, κάτι που σίγουρα δεν θέλετε. Αντίθετα, τα ειδικά αρώματα δίνουν μια εκπληκτική ευωδία στα μαλλιά και τα κάνουν να λάμπουν.
  • Ποτέ μην τρίβετε την επιφάνεια που ψεκάζετε το άρωμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε μια αρωματική λοσιόν για το δέρμα ή να ψεκάσετε το άρωμα στον αέρα δημιουργώντας ένα σύννεφο και να περάσετε από μέσα. Έτσι θα πετύχετε έναν τέλειο, απαλό αρωματισμό σε όλο σας το σώμα.
  • Τα καλύτερα σημεία για να ψεκαστείτε με άρωμα είναι εκεί που χτυπά ο παλμός σας: το εσωτερικό των καρπών, ο λαιμός, το σβέρκο, η πίσω πλευρά των αγκώνων και τα γόνατα. Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε και το νυφικό –με μέτρο πάντα.