Σας πλήγωσε; 4 tips για να καταφέρετε να τον συγχωρήσετε

Ερμιόνη Σαρρή
Σας πλήγωσε; 4 tips για να καταφέρετε να τον συγχωρήσετε

Και φυσικά για να μην αφήσετε κανέναν να σας πληγώσει ξανά!

Μήπως έχετε ανθρώπους που σας έχουν βλάψει ή πληγώσει... και ενώ εσείς κολυμπούσατε μέσα στον πόνο και το παράπονο, αυτοί το είχαν ήδη ξεχάσει; Αν όμως, δεν εκφράσατε ποτέ τα συναισθήματά σας, ίσως ο άλλοι δεν κατάλαβαν ποτέ το λάθος τους και εσείς δεν καταφέρατε ποτέ να το ξεπεράσετε στο βαθμό που θα έπρεπε.


Ακολουθήστε, λοιπόν, αυτές τις μικρές συμβουλές και να είστε σίγουρες πως την επόμενη φορά θα καταφέρετε να σώσετε τον εαυτό σας από τη δυσαρέσκεια και την οργή.


1)Πείτε το δυνατά: Μερικές φορές τα λόγια φαίνονται πιο αληθινά όταν τα φωνάζεις. Οι λέξεις έχουν δύναμη γι΄ αυτό πρέπει να τις χρησιμοποιείτε για καλό.


2)Γράψτε τα συναισθήματα σας : Με άλλα λόγια ξεκινήστε να γράφετε ημερολόγιο (ναι ναι αυτό που γράφατε και μικρές). Αναλύστε τα συναισθήματα και τα παράπονα σας έχοντας πάντα στο μυαλό σας πως ο αναγνώστης θα είναι ο άνθρωπος που σας... απογοήτευσε.


3)Αποδεχτείτε την άγνοιά του : Αν σκεφτείτε αναδρομικά θα θυμηθείτε πως πολλές φορές είχατε πληγωθεί απλά και μόνο επειδή είχατε παρερμηνεύσει κάποια λόγια ή κινήσεις του άλλου. Προσπαθήστε να αποκωδικοποιήσετε την περίσταση και ίσως βρείτε την απάντηση που θέλετε. Που ξέρετε; Μπορεί τελικά να τον συγχωρέσετε μία ώρα αρχύτερα και να κατανοήσετε πως στην πραγματικότητα δεν ήθελε να σας πληγώσει.


4)Κοιτάξτε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά : Μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν τη συγχώρεση ενώ μερικοί άλλοι ναι. Σκεφτείτε τι μάθατε απ΄ όλο αυτό που συνέβη και αναλογιστείτε αν αυτός ο άνθρωπος αξίζει να βρίσκεται στη ζωή σας. Αν ναι, ξεχάστε ό,τι έγινε και μοιραστείτε μαζί του ξανά τις ευχάριστες στιγμές σας.

Διαβάστε ακόμα :

Άντρες vs Γυναίκες: Γιατί δεν ακούμε τα ίδια

Ξεπέρασέ το! 5 τρόποι για να σταματήσεις να μετανιώνει