Απόψε πρέπει να κάνεις σεξ! 5... ιατρικοί λόγοι για να «στριμώξεις» τον σύντροφό σου!

Απόψε πρέπει να κάνεις σεξ! 5... ιατρικοί λόγοι για να «στριμώξεις» τον σύντροφό σου!

Το λέει και η επιστήμη! 

Το σεξ είναι απολαυστικό και χωρίς καν να το καταλάβεις χαρίζει πολλά οφέλη στην υγεία σου με διάφορους τρόπους. Κατά τη διάρκεια της επαφής με τον σύντροφό σου οι ορμόνες που απελευθερώνονται μειώνουν τους χρόνιους πόνους, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και πολλά ακόμη... Διάβασε τα ένα ένα!

1. Μειώνει τους χρόνιους πόνους
Την επόμενη φορά που θα έχεις πονοκέφαλο πες απλώς "ναι". Η διέγερση του κόλπου και της κλειτορίδας σου προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών και άλλων φυσικών παυσίπονων που διαθέτει το σώμα σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώθεις λιγότερους πόνους είτε αυτός είναι πονοκέφαλος είτε μυϊκοί πόνοι.

2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού οι ορμόνες "χαράς" του οργανισμού αυξάνονται κατακόρυφα. Η οξυτοκίνη συγκεκριμένα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση του καρκίνου του στήθους. Έρευνα έδειξε πως μια γυναίκα που κάνει περισσότερο από μία φορά σεξ σε διάστημα ενός μήνα έχει λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης της νόσου σε σύγκριση με εκείνη που είναι λιγότερο σεξουαλική ενεργή.

3. Μειώνει τα επίπεδα στρες
Έχεις μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση; Ένα νέο project στο γραφείο και πρέπει να μιλήσεις μπροστά στους συναδέλφους σου; Έρευνα αποκάλυψε πως οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν ερωτική επαφή δύο εβδομάδες πριν την σημαντική επαγγελματική τους ημέρα θεώρησαν πιο εύκολο να μιλήσουν μπροστά σε κόσμο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους, μάλιστα, η αρτηριακή τους πίεση αυξήθηκε λιγότερο και μετά επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα πολύ πιο γρήγορα από εκείνους που δεν είχα επαφή το προηγούμενο διάστημα.

4. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Wikes βρήκαν πως οι φοιτητές που έκαναν σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα φυσικών αντιβιοτικών, που καταπολεμούν τις μολύνσεις από εκείνους που απείχαν ερωτικά. Το 2004 Γερμανοί ερευνητές απέδειξαν ακριβώς το ίδιο. Ο οργασμός ανεβάζει στους άντρες τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν παθογόνες ουσίες στο σώμα.

5. Καταπολεμά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
Επιστήμονες στο New Jersey βρήκαν πως οι γυναίκες στην περίοδο μετά την εμμηνόπαυση, οι οποίες είχαν σεξουαλικές επαφές πάνω από 10 φορές τον χρόνο είχαν λιγότερες ενδείξεις ατροφίας του κόλπου από γυναίκες που ανέφεραν καθόλου σεξ. Η διέγερση φέρνει αίμα στην περιοχή, οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες που το διατηρεί περισσότερο υγιές.

Διαβάστε ακόμη:

Τα σημάδια το λένε! Ήρθε η στιγμή να του δοθείς!