Πώς θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από τους «τοξικούς» άντρες

Πώς θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από τους «τοξικούς» άντρες

Προστάτευσε τον εαυτό σου από ανούσιες σχέσεις

Εσύ και οι τοξικοί άντρες. Ένα κεφάλαιο που προσπαθείς να κλείσεις, αλλά με κάθε ερωτικό σύντροφο, που επιλέγεις, φαίνεται πως επανέρχεται όλο και πιο δυναμικά το βασανιστικό αυτό "πρόβλημα" της ζωής σου. Αρχικά, θα πρέπει να επανεξετάσεις τον βαθμό εξάρτησης που έχεις από τους άλλους και κυρίως από τη γνώμη τους. Να πώς θα το καταφέρεις:

• Προσπάθησε να ακολουθήσεις τον κανόνα της ευτυχίας. Προσπάθησε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που έχουν να δώσουν κάτι για να σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη. Και βέβαια, απόφυγε να ξοδεύεσαι σε ανθρώπους που θέλουν να σε χρησιμοποιούν ως δεκανίκι και δείχνουν επιθετικοί όταν δεν τους γίνεται το χατίρι.

• Γίνε αυτό που εσύ θες να γίνεις και μίλα ανοικτά γι' αυτά που πραγματικά νιώθεις και θες, όποιον και αν έχεις απέναντι σου. Είναι η ομοιοπαθητική, θα έλεγε κανείς, αγωγή στο φόβο σου ότι οι άλλοι δε θα βρουν καλό αυτό που είσαι στην πραγματικότητα και ότι τελικά θα σε απορρίψουν.

• Η ξεκάθαρη παρουσίαση του εαυτού σου κάνει ένα σωτήριο πρώτο "κοσκίνισμα", ανάμεσα σε αυτούς που είναι κατάλληλοι για μια ερωτική σχέση και στους άλλους που δεν είναι.

• Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να εστιάζεις στις δικές σου ενέργειες και όχι στις αντιδράσεις των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου.

• Αν νιώθεις στρες ακόμα και για την απλή διαδικασία να κάνεις μια πρόταση εξόδου σε έναν άνδρα που σε ελκύει έστω και στοιχειωδώς, καλό είναι να δεις την πρόσκλησή σου ως προσφορά στον άλλον και όχι πως τον παρακαλάς.

• Τόλμησε να χρησιμοποιείς κομπλιμέντα στους άντρες που σε ελκύουν. Αυτό αμέσως σε βάζει σε θέση ισχύος. Με μέτρο βέβαια.


Αν κάθε φορά επιλέγεις άντρες ακατάλληλους για εσένα ένα είναι το βασικό σου πρόβλημα: να βρεις το θάρρος να μιλήσεις έξω από τα δόντια στον εαυτό σου. Να του αναγνωρίσεις τα θετικά του και να τον επικρίνεις για τα αρνητικά του, με διάθεση να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις για να έχεις την εικόνα που επιθυμείς ΕΣΥ για τον εαυτό σου.

Διαβάστε ακόμη:

Καλύτερο σεξ: Τρία μυστικά που «πιάνουν» σε όλους τους άντρες