Φάκελος Πρώτο Ραντεβού: 5 βασικά λάθη, που όλες πρέπει να αποφεύγουμε

Γωγώ Φούντα
Φάκελος Πρώτο Ραντεβού: 5 βασικά λάθη, που όλες πρέπει να αποφεύγουμε

Για το καλό σας το λέμε

Επιτέλους σας ζήτησε να βγείτε, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί για τα υπόλοιπα να είναι νωρίς να πούμε, αλλά μάλλον το αγόρι αυτό έχει τσαγανό, αν κρίνουμε και από την τάση της εποχής. Οπότε, εφόσον έχετε να κάνετε με έναν αρκετά πρωτότυπο και θαρραλέο άντρα, αχ πάνε οι εποχές που όλα ήταν απλά και συγκεκριμένα, λέμε να μην καταστρέψετε την μοναδική ευκαιρία που έχετε να τον γοητεύσετε και τελικά να βγείτε και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο ραντεβού! Εν ολίγοις, καλός ο αυθορμητισμός, αλλά για πρώτο ραντεβού, η γενναία ποσότητα είναι απλώς περιττή. Οπότε, επειδή σας αγαπάμε και θέλουμε το καλό σας, λέμε να σας ανοίξουμε τα μάτια, και να σας πούμε-πάντα εμπεριστατωμένα-τι να μην κάνετε στο πρώτο ραντεβού. ΠΟΤΕ!

1. Mην εμφανιστείτε σαν... καρνάβαλος: Επειδή γυναίκες είμαστε και καμιά φορά θολώνουμε, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές και να κρατήσετε την εμφάνισή σας σε σέξι, αλλά λίγο πιο διακριτικά επίπεδα. Δηλαδή, καλό το μαύρο φόρεμα με την ανοιχτή πλάτη και το killer σκίσιμο, αλλά έχετε σκεφτεί ότι εκείνος μπορεί να σκάσει μύτη με τζιν και T-shirt και να νιώθει άβολα; Αφήστε δε που ακόμη και ένα σχόλιο να ακουστεί από περαστικό, για τα αναμφισβήτητα κάλλη σας, εκείνος είναι ικανός να σκάψει λαγούμι και να κλειστεί μέσα. Επίσης, απαγορεύονται οι ψεύτικες βλεφαρίδες, το έντονο περίγραμμα στα χείλη, το eye liner μεχρι τους κροτάφους, και γενικότερα οτιδήποτε θυμίζει την, αγαπημένη κατά τ' άλλα Amy Winehouse! Κeep it simple for God's sake.

2. Προσοχή στο αλκοόλ: Ένα ποτό για να λυθείς, ένα ποτό για να απελευθερωθείς, ακόμη ένα επειδή περνάς καλά, και μετά καταλήγεις ντίρλα, να του λες με δάκρυα στα μάτια ότι ο Μάκης σε παράτησε λίγο πριν τον αρραβώνα, και ότι έχεις αρχίσει προσπάθεια κοινωνικοποίησης επειδή σε πίεσαν οι φίλες και η μαμά σου! Αν είναι καλός άνθρωπος, θα σoy πάρει έναν ελληνικό να συνέλθεις, και μπορεί να σε πάει και σπίτι. Αν όχι, θα προφασιστεί ότι ο σκύλος του έχει ψυχολογικά προβλήματα και θα σε παρατήσει μόνη σου. Και στις 2 περιπτώσεις δε θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού.

3. Κρατήστε τον ενθουσιασμό σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο: Για να καταλάβετε τι εννοούμε: Μπορεί ο συγκεκριμένος να είναι ο άντρας των ονείρων σας. Μπορεί να τον κοιτάζετε και να βγαίνουν καρδούλες από τα μάτια σας, μπορεί να θέλατε εδώ και έναν περίπου χρόνο να ζήσετε αυτή τη στιγμή-από την πρώτη φορά που τον είδατε δηλαδή-αλλά αυτός δεν είναι λόγος, ούτε να τον κοιτάζετε σαν Έλληνα Θεό, ούτε να γελάτε με οτιδήποτε κι αν πει-νομίζετε δε σας καταλαβαίνουν;-ούτε και να δηλώσετε με σιγουριά ότι είναι πολύ πιο όμορφος από τον Brad Pitt-εντάξει αν όντως είναι θα πρέπει να τον μοιραστείτε-! Με λίγα λόγια, μην τον κάνετε να αισθανθεί θεότητα, γιατί εκτός απο δεδομένη, θα σας περάσει και για χαζή.

4. Μην μιλήσετε για το παρελθόν: Καλά δεν περνάτε, γιατί να μιλήσετε για πρώην; Και καλά να μιλήσετε ως αναφορά, χώρισα πέρυσι από μία σχέση τριών ετών, αλλά το να πείτε ότι ο Κώστας είχε δίκιο που με χώρισε γιατί τον κεράτωσα, ε δε νομίζουμε ότι είναι και το καλύτερο. Γενικά καλό θα ήταν να μην αναφέρετε τα λάθη που κάνατε στις προηγούμενες σχέσεις σας. Διότι αν δεν έχετε σκοπό να αλλάξετε, τουλάχιστον ας τα συνειδητοποιήσει, αφού «πέσει» στον έρωτά σας. Καθόλου έντιμο αν μας ρωτάτε, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή συμβουλεύουμε αποκλειστικά και μόνο γυναίκες.

5. Η ώρα του αποχαιρετισμού: Όταν λοιπόν, έχουν πάει όλα καλά και έρχεται η ώρα του αποχωρισμού-και να μη σας φιλήσει δε χάθηκε και ο κόσμος-οφείλετε να είστε χαλαρή, ευχάριστη και cool. Με λίγα λόγια μην τον ρωτήσετε, «Πότε θα τα ξαναπούμε», γιατί εκτός του ότι θα φανείτε απεγνωσμένη, θα τον φέρετε σε δύσκολη θέση. Αφήστε δε, που όποια απάντηση κι αν σας δώσει δε θα σας αρέσει. Αν πει «Αύριο» και δεν πάρει, θα εκνευριστείτε. Αν πει «Θα σε πάρω τηλέφωνο» επίσης, αν πει «Θα δούμε», εκεί σίγουρα δε γλιτώνει την μπουνιά. Οπότε μην κάνετε ερωτήσεις, των οποίων τις απαντήσεις ίσως να μην μπορείτε να διαχειριστείτε.