Έρευνα: O αιφνιδιαστικός λόγος για τον οποίο απατάς το σύντροφό σου

Έρευνα: O αιφνιδιαστικός λόγος για τον οποίο απατάς το σύντροφό σου

Κι όμως παίζει σημαντικό ρόλο

Προφανώς και οι λόγοι για τους οποίους απατούμε, είναι πολλοί και διάφοροι, και φυσικά αλλάζουν ανάλογα με το χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του καθενός, αλλά η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο σαν αιτία δεν το περιμέναμε. Που λέτε, το Πανεπιστήμιο του Connecticut διεξήγαγε μία έρευνα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, 9.000 συνολικά, προκειμένου να αποδειχθεί κάτι που αρχικά που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε.

Άντρες και γυναίκες λοιπόν, ηλικίας 18-32 ετών κλήθηκαν να απαντήσουν στο κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από την ερωτική τους ζωή μέσα στο γάμο και γενικότερα τη σχέση με το σύντροφό τους. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι ένα 5% των γυναικών που είναι πλήρως εξαρτημένες από το σύζυγό τους, και το 15% των αντρών που είναι πλήρως εξαρτημένοι από τις συζύγους τους, οικονομικά πάντα, έχουν κερατώσει και όχι μόνο μία φορά. Το ποσοστό μπορεί να μην είναι μεγάλο, αλλά εξηγεί αρκετά, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι οποίοι πίσω από τα αποτελέσματα, διακρίνουν την πρσοπάθεια του εξαρτημένου συζύγου να... βγει μπροστά!

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε, ότι οι άντρες, οι οποίοι βγάζουν αρκετά χρήματα, αλλά δεν κατέχουν ηγετική θέση στο χώρο εργασίας τους, είναι επίσης ευάλωτοι στην εξωσυζυγική σχέση. Με λίγα λόγια, οι σύζυγοι που προσφέρουν περίπου το 70% του οικογενειακού budget, πολύ πιθανό να την... κάνουν την αταξία τους. Αντίθετα με τους άντρες, οι γυναίκες που βγάζουν αρκετά χρήματα, σχεδόν αδιαφορούν για το κέρατο, και τείνουν να είναι πολύ πιο αφοσιωμένες και πιστές.

Τα ευρήματα αυτά φυσικά έχουν την αιτία και τη δικαιολογία τους. «Απατούμε γιατί δε θέλουμε να αισθανόμαστε κατώτεροι από το σύντροφό μας. Επιδιώκουμε την ισότητα και σιχαινόμαστε να αισθανόμαστε αποτυχημένοι. Και μπορεί να θαυμάσουμε κάποιον που είναι όμορφος, εντυπωσιακός και ελκυστικός, αλλά δε σημαίνει ότι θα τον προσεγγίσουμε κιόλας. Συνήθως θα επιλέξουμε κάποιον πολύ πιο προσιτό. Επίσης στον άντρα δεν αρέσει να εξαρτάται από κανέναν. Είναι από τη φύση του αυτό και έχει να κάνει κυρίως με τον ανδρισμό του», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Βέβαια, όπως τονίζουν μπορεί όντως η επιτυχία και η οικονομική ευημερία να επηρεάζει, αλλά τελικά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι οικονομικά εξαρτημένοι, παραμένουν πιστοί. Το μόνο που θα πρέπει κανείς να προσέχει, είναι τελικά ο σύντροφός του να μη ζηλεύει την επιτυχία του, κυρίως την επαγγελματική. Γίνεται άραγε;