Χωρίσατε; 6 λόγοι για να μην παρακολουθείς τα social media του πρώην σου

Χωρίσατε; 6 λόγοι για να μην παρακολουθείς τα social media του πρώην σου

Συγκεντρώσου επιτέλους

Η αλήθεια είναι ότι ένας χωρισμός είναι αρκετά δύσκολο πράγμα. Εντάξει μεταξύ μας τώρα, εκτός από θέματα υγείας και άλλα πολύ πολύ βαριά, είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, είτε η πρωτοβουλία ανήκει σε σένα είτε όχι. Tελικά, όντως από ένα σημείο και μετά, που βλέπεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και έχεις κάπως αποστασιοποιηθεί, τότε μόνο αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον αυτό ήταν για καλό. Αλλά μέχρι τότε τι γίνεται φίλη μου; Μέχρι λοιπόν να το πάρεις απόφαση και να βγεις και πάλι στην αγορά σε αναζήτηση νέου ερωτικού ενδιαφέροντος, ζεις μια περίοδο τρέλας, η οποία περιλαμβάνει κλάμα, κατάθλιψη, φαγητό, πρήξιμο στις φίλες σου-εντάξει οι φίλες είναι πάντα εκεί για σένα-και φυσικά την μόδα των τελευταίων ετών: Το αέναο stalking στο Facebook –και όχι μόνο- του πρώην καλού σου. Αλήθεια, υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό; Όχι! Aλήθεια, υπάρχει κάποια-ας μιλήσουμε για εμάς τις γυναίκες-που δεν το κάνει; Όχι φυσικά! Και καλά, να μη σε επηρεάζει πουθενά, όταν όμως σου γίνεται εμμονή, τότε Houston έχουμε πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο. Eδώ λοιπόν, σου έχουμε κάποιους πολύ βασικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσεις εδώ και τώρα αυτή την πολύ κακή συνήθεια.

1. Χάνεις στιγμές από τη ζωή σου: Ναι Σάββατο βράδυ και δεν έχεις όρεξη να βγεις. Το ξέρουμε. Έλα όμως που οι φίλες σου είναι έξω και κυριολεκτικά σε έχουν παρακαλέσει για να τις ακολουθήσεις; Κι εσύ τι κάνεις; Κάθεσαι μόνη σου με τις πιτζάμες, ένα burger στο ένα χέρι και μία σοκολάτα στο άλλο, παρακολουθείς τις φωτογραφίες του στο Facebook-έχει πάει εκδρομή και περνάει τέλεια-και πάνω στη θολούρα σου του στέλνεις και ένα μήνυμα έτσι για το αποκορύφωμα. Υβριστικό πάντα! Και μετά βάζεις τα κλάματα και φωνάζεις ότι όλοι οι άντρες είναι γουρούνια. Που δεν είναι. Αλλά τι σημασία έχει;

2. Και τι νομίζεις ότι θα μάθεις; Ειλικρινά, το αν κάποιος έχει αρχίσει να βγαίνει με κάποιον άλλο, είναι το τελευταίο που θα ανακαλύψεις μέσω stalking, γιατί πολύ απλά, όταν περνάς καλά, δε σε αφορά καθόλου να ενημερώσεις το προφίλ σου για την ευτυχία σου. Οπότε, το γεγονός και μόνο, ότι στο timeline του επικρατεί... ηρεμία, μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα! Φωτογραφία με τη νέα του κοπέλα θα δεις μετά από κανά τρίμηνο, εκτός αν είναι καραγκιόζης και το κάνει την επόμενη εβδομάδα, οπότε κι εσύ ίσως έχεις βρει κάτι άλλο να ασχολείσαι.

3. Δεν μπορείς να προχωρήσεις: Τι νομίζεις; Δεν ξέρουν οι παλιοί που λένε ότι μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται; Προφανώς και αν συνεχίζεις να χαζεύεις τις φωτογραφίες του ή να του στέλνεις μηνύματα-στα οποία απαντάει από ευγένεια-δεν πρόκειται να συνεχίσεις τη ζωή σου και φυσικά να κοιτάξεις γύρω σου, που υπάρχουν αμέτρητοι άντρες, ίσως και καλύτεροί του. Και άντε να δεχτούμε ότι ο πρώτος μήνας είναι δύσκολος. Στο δεύτερο θα πρέπει να πιεστείς και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

4. Χάνεις τους φίλους σου: Τον πρώτο μήνα, οι φίλοι σου θα πρέπει να είναι εκεί, κεράκι αναμμένο, να σε τροφοδοτούν με το ποτό σου, και να χτυπάνε παλαμάκια, στη βαριά ζειμπεκιά σου. Θα είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι. Τρεις μήνες μετά όμως, το να κάθεσαι να συζητάς για την κοπέλα με το κοντό φόρεμα, στην οποία πάτησε like, αλλά και την άλλη με το πλούσιο στήθος, που του σχολίασε ένα... τραγούδι, είναι απλώς παράνοια. Να ξέρεις ότι αυτή είναι και η στιγμή, που όλοι θα αρχίσουν να σε αποφεύγουν.

5. Μπερδεύεις την έννοια της ευτυχίας: Το να παρακολουθήσεις το προφίλ της κοπέλας που του πατάει like και να δεις ότι έχει περιττά κιλά, κυτταρίτιδα ή στραβά δόντια και κατ’ επέκταση εσύ να χαρείς, τότε μάλλον θα πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς σοβαρά αν τα πράγματα τα οποία σου προκαλούν χαρά, είναι... φυσιολογικά. Α, και μιλώντας σου εκ πείρας, το να αποκλείσεις μία γυναίκα από πιθανή αγαπημένη του επειδή δεν είναι καλλονή, ή επειδή εσύ είσαι πιο ωραία, είναι μέγα λάθος. Από εκεί που δεν το περιμένεις σου έρχεται.

Oι κανόνες του γραπτού μηνύματος: Μήπως όσα ξέρεις είναι λάθος;

6. Και κάτι τελευταίο αλλά βασικό: Τα like στο Facebook και ακόμα χειρότερα στο Instagram, γίνονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ειδικά αν είσαι μεθυσμένη και δεν ελέγχεις και πολύ τα χέρια σου, τότε καλό θα ήταν να μένεις μακριά από κινητό.

6 πράγματα που σκέφτεται όταν του κάνεις στοματικό σεξ