Πριν αρκετούς μήνες ''γνωρίστηκα'' με ένα παιδί μέσω facebook. Παρότι το λέγαμε, δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά. Εγώ ήθελα. Τώρα δεν μιλάμε. Φταίω;

Πριν αρκετούς μήνες ''γνωρίστηκα'' με ένα παιδί μέσω facebook. Παρότι το λέγαμε, δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά. Εγώ ήθελα. Τώρα δεν μιλάμε. Φταίω;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας. Έχω ένα πρόβλημα που όπως θα καταλάβετε, είναι κόλλημα. Έχει τελειώσει βεβαία αλλά θέλω να φύγουν οι ένοχες αν δεν ευθύνομαι εγώ.... Πριν αρκετούς μήνες ''γνωρίστηκα'' με ένα παιδί μέσω facebook, (εγώ 26 αυτός 31 τότε) αλλά από διαφορετική πόλη 1 ώρα απόσταση οδικώς. Μιλούσαμε καθημερινά, είχαμε αρκετά καλή επικοινωνία και μέσω τηλέφωνου και κάποια στιγμή αποφασίσαμε ότι θέλουμε να βρεθούμε... Επειδή εγώ τότε είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο του πρότεινα όμως μου το ζητούσε και μόνος του να πάω εγώ αρκεί να μου πει ποια μέρα βολεύεται με την δουλειά του ώστε να συναντηθούμε. Και τώρα αρχίζει η ιστορία: κάθε μέρα με ρωτούσε πότε θα πάω. Του έλεγα να μου πει πότε έχει χρόνο για να μην πάω τυχαία και δουλεύει, αλλά δεν μου έλεγε.(......) Μήηηηνες μετά έρχεται επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή που αποφασίσαμε μέρα, ώρα και μέρος και για το πρώτο ραντεβού μας και 2 μέρες πριν την συνάντηση μου το ακυρώνει με την δικαιολογία ότι θέλει να σκεφτεί. Στεναχωρήθηκα αρκετά αλλά δεν του το έδειξα. Του είπα μόνο ένα ''οκ σκέψου ότι θέλεις'', και δεν ξαναμιλήσαμε. Την επομένη μέρα είδε ένα ερωτικό κομμάτι στο προφίλ μου και μου είπε ότι είναι πολύ ωραίο κομμάτι και γενικώς μου έστελνε ερωτικά κομματάκια.......

Περιττό να πω ότι από τότε δεν μου ξαναείπε για συνάντηση και ουσιαστικά αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε. Μιλούσαμε πια 2-3 λεπτά! (........) Απο τότε άρχισε το κινητό να είναι και κλειστό. Όλο το καλοκαίρι καμία επικοινωνία ώσπου το φθινόπωρο ξαναρχίσαμε να μιλάμε και μου αντιπροτείνε να πάω να τον δω. Το θέμα έμεινε εκεί, αν και 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα με πήρε μόνος του και με ρωτάτε διάφορα. Του πρότεινα να συναντηθούμε μιας και είχε άδεια και να κάνουμε μια μονοήμερη εκδρομή και αρνήθηκε. Τσαντίστηκα και μου είπε πως δεν μου έταξε ποτέ τίποτα και δεν είναι υποχρεωμένος απέναντί μου. Επίσης δεν του αρέσει ο χαρακτήρας μου μιας και είχε πει πως αν ήμουν διαφορετική ή έμενα κοντά θα ήμασταν μαζί. Όμως αυτός με πολιορκούσε, του άρεσαν οι φωτογραφίες μου και μου έλεγε γλυκόλογα και κάτι 'τι κορίτσι είσαι συ'!

Πλέον δε μιλάμε εκτός κι αν του στείλω εγώ γεια. Είμαι αρκετά ενοχική και κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν πήγα να του κάνω έκπληξη. (......) Πως αν ήμουν λίγο πιο έξυπνη ίσως να τον έπαιζα στα δάχτυλα μου και να ήταν δικός μου τώρα. Αναρωτιέμαι μήνες και στενοχωριέμαι αν έχασα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, θέλω ακόμα και αν μου το ζητούσε θα έτρεχα. Υποψιάζομαι ότι μπορεί και να με δούλευε. (.....) πώς θα σταματήσω να έχω αυτήν την θλίψη ότι δεν προσπάθησα αρκετά;

Η απάντηση του Queen.gr

Φταις. Όχι που δεν πήγες τύπου έκπληξη να τον βρεις μην ξέροντας λεπτομέρειες ή αν δουλεύει και να φας την άρνηση στη μάπα, αφού έχεις τρέξει χιλιόμετρα. Όχι γι αυτό! You know fecebook? Facebook is virtual reality. Κοινώς εικονική πραγματικότητα. Ναι, όλα τα ανθρωπάκια εκεί μέσα υπάρχουν- πλην φυσικά των ψεύτικων αμέτρητων προφίλ(!)- αλλά το facebook και γενικά ο υπολογιστής μας, δεν είναι ο έξω κόσμος και μην το ξεχνάς αυτό.

Το ίντερνετ υπάρχει για να μας εξυπηρετεί και όχι για να αντικαθιστά την πραγματική ζωή, το αληθινό flirt και επικοινωνία. Ο άνθρωπος, μπορεί να είχε τη ζωούλα του. Ακόμη και την κοπέλα του. Δεν τον εμποδίζει κάτι από το να έχει σχέση το ότι ξημεροβραδιάζεται στο λαπιτόπιο. Και ας υποθέσουμε ότι δεν είχε. Αν είχε πάθει πλάκα από τις φωτογραφίες σου- σημείωση όχι εσένα από κοντά- θα κανόνιζε να σου πει μια μέρα μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο και βάλε να συναντηθείτε.

Εσύ πάλι, απελπισμένη για επαφή, προσκολλάσαι εύκολα σε κάτι μη πραγματικό και ζεις τον υποτιθέμενο έρωτα μέσω οθόνης. Μα καλά πώς μπορείς; Και σιγά την ουσιαστική επικοινωνία που είχατε! Πόσο κακό κάνεις στο μυαλό σου αρχικά με το να το τρέφεις με ιδέες και να δημιουργείς σενάρια, προσδοκίες και επιθυμίες για κάποιον που δεν έχεις δει ποτέ. Καλό το στόρυ Meg Ryan - Tom Hanks αλλά άλλο στόρυ και πάντα στόρυ- μυθιστόρημα. Οι άντρες έχουν ένα καλό, δεν υπάρχει περίπτωση να ερωτευτούν ή να κάψουν τον εγκέφαλό τους και να διαταράξουν τον συναισθηματικό τους κόσμο με ένα φάντασμα. Πρέπει να έφταιγαν τα παραμύθια που μας έλεγαν μικρές, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Λοιπόν, πάλι καλά να λες που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Που να φταις απέναντί του καλή μου; Πόσο τελειωμένη θα ήσουν αν έτρεχες στα όρη στα άγρια βουνά χωρίς να ξέρεις που να τον βρεις και αν έχει χρόνο να σε δει; Πόσο απελπισμένη; Καλά έκανες που δεν πήγες. Δεν είπαμε να τα παρατήσει όλα και να έρθει, έστω να πει μια ώρα που βολεύει. Αν ήθελε θα σε είχε δει. Δεν τρελαινόταν- απλά ήθελε να περνά ευχάριστα τον δικτυακό και τηλεφωνικό του χρόνο, ανάμεσα σε άλλα πράγματα. Καλά σου είπε: Δεν σου υποσχέθηκε τίποτα, είσαι μία εικόνα στην οθόνη. Ένα διαδικτυακό παιχνίδι κατά το οποίο ο καθένας ό, τι θέλει μπορεί να είναι και να λέει. Το θέμα είναι τι θες πραγματικά και τι πιστεύεις.

Κοίταξε να γεμίσεις τον πραγματικό σου χρόνο και ζωή και να βρεις πράγματα να κάνεις. Ξεκόλλα λίγο από το facebook. Τον τύπο δεν τον ξέρεις καν και ναι, ακόμη κι αν ήσουν τέλεια αυτό το ενοχικό σύνδρομο και η εμμονή των σκέψεων τα χαλάει όλα. Πάνω από όλα για σένα και μετά για όποιον άλλον. Και μία συμβουλή: με τους ανθρώπους είμαστε τόσο έξυπνοι όσο χρειάζεται για να έχουμε πραγματική και ισότιμη επικοινωνία. Άσε τα αν φερόμουν αλλιώς -πιο έξυπνα θα τον έπαιζα στα δάχτυλα. Πιόνι θέλεις ή άντρα; Πάντως το νόημα δεν είναι εκεί που το ψάχνεις. Πρέπει να μην μπερδεύεις την αληθινή ζωή και τους ανθρώπους που μπορείς να ακουμπήσεις γύρω σου, με εκείνους που υπάρχουν μόνο στη θεωρία. Ξύπνα λίγο και μην φτιάχνεις σενάρια. Δεν έχεις κανένα λόγο να θέλεις να τον δεις πέραν του εγωισμού να το καταφέρεις. Όλα είναι στο μυαλό κι εσύ επένδυσες σε μία πλασματική σχέση που ήλπιζες να εξελιχθεί σε κάτι. Το σκεφτόσουν τόσο που το έκανες εξάρτηση και μέρος της πραγματικότητάς σου. Πρέπει να το αποβάλλεις. Όσο για τον τύπο; Απλά έπαιζε. Μην το παίρνεις ότι σε δούλευε. Δεν σου χρωστάει κάτι. Απλά την ώρα σας περνούσατε και μη μου πεις 'α, εγώ πίστεψα σε αυτή την επικοινωνία και κατέθετα εαυτό' , δεν γνωρίζεστε και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για κάτι. Είσαι κάτι παραπάνω από ενήλικη.