Είμαι 27 χρονών και έχω πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Δεν μου αρέσει τίποτα πάνω μου!

Είμαι 27 χρονών και έχω πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Δεν μου αρέσει τίποτα πάνω μου!

Το Queen.gr βρίσκεται κοντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας. Αν και είμαι 27 χρονών έχω πρόβλημα αυτοπεποίθησης, δεν μου αρέσει σχεδόν τίποτα πάνω μου. Το ξέρω ότι είμαι αχάριστη με τον εαυτό μου αλλά σε σχέση με την εξωτερική μου εμφάνιση, είμαι ελάχιστα ικανοποιημένη. Ακόμα και κάποιος να επιχειρήσει να μου κάνει κάποιο κομπλιμέντο αναλόγως με ποιο σημείο της εμφάνισης θα το κάνει ίσως να το δεχτώ αλλά τις περισσότερες φορές θα το απορρίψω, στα σημεία που νομίζω ότι δεν αξίζουν να προσεχθούν. Το θέμα είναι πως λέω στον εαυτό μου ότι είμαι μια χαρά κοπέλα -που πραγματικά είμαι!- αλλά δεν το πιστεύω! Ακόμα και κάποιος πολύ όμορφος να μου δείξει ενδιαφέρον, πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με τον τύπο. Άρα όπως καταλαβαίνετε έχει αρνητικό αντίκτυπο και στους άνδρες αυτή μου η στάση!

Ξέρω και βλέπω κοπέλες οι οποίες από οπού πέρανε γυρνάμε όλοι και τις κοιτώνα και άνδρες και γυναίκες και είτε είναι κουκλάρες είτε απλώς όμορφες. Θα μου πείτε ότι αυτό είναι η αυτοπεποίθηση και η αύρα που βγάζουν. Θέλω και εγώ να αγαπήσω τον εαυτό μου, να πω ότι είναι η καλύτερη εμφάνιση που μπορώ να έχω και να είμαι ικανοποιημένη με αυτό και να μην λέω συνεχεία ''μακάρι να ήμουν αυτή'' ή ''μακάρι να ήμουν κάποια άλλη'' ή ''μακάρι να ήμουν διαφορετική''. Βγάζω και ζήλια απέναντι στις άλλες κοπέλες, που ευτυχώς δεν είναι ''κάκια''- να θέλω να τους κάνω κακό, αλλά του τύπου ''μακάρι να ήμουν και εγώ έτσι''. Παρόλο που προσέχω τον εαυτό μου και το σώμα μου και κάνω ότι κάνουν οι περισσότερες γυναίκες για την ομορφιά τους, δεν είμαι ικανοποιημένη και θέλω περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα με αποτέλεσμα να μην είμαι σχεδόν ποτέ ευχαριστημένη και να λέω ότι οι άνδρες δεν με προσέχουν επειδή είμαι άσχημη.

Θέλω να αποκτήσω πιστή στον εαυτό μου αλλά και σεξαπίλ . Να πω ''αυτή είμαι, είμαι μοναδική, είμαι όμορφη, έχω πιστή στον εαυτό μου! ''.

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν ξέρω πώς είναι η εξωτερική σου εμφάνιση αλλά όπως λένε και ισχύει 'η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω'!

Η αυτοπεποίθηση είναι η βαθιά πίστη στον εαυτό μας, στις δυνάμεις και στις ικανότητές μας. Όταν λείπει αυτή, όσο και όμορφοι να έιμαστε μας χαρακτηρίζουν ψυχρούς, αδιάφορους. Η γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου έχει τεράστια επίδραση στον τρόπο που σε βλέπουν και αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση φαίνεται! Ακόμη κι αν η εξωτερική σου εμφάνιση ή οι κοινωνικές σου δεξιότητες δεν είναι όπως ακριβώς θα ήθελες, αυτό δεν θα έπρεπε να σε εμποδίζει από το να έχεις αυτοπεποίθηση. Ότι λες από μέσα σου στον εαυτό σου: πχ είμαι άσχημη, βγαίνει προς τα έξω και αυτό είναι που μετρά. Μια σκοτεινή άυρα σε περιβάλλει σε κάθε σου κίνηση, κάτι που απωθεί τους άλλους.

Η κακή ψυχολογία είναι και εγγενής και εξωγενής. Αν υπάρχει αιτιολογία τότε εσύ απλά τη συντηρείς και τη βοηθάς να εδραιωθεί και να μεγαλώσει. Αν δεν υπάρχει έδαφος τότε εσύ είσαι υπέυθυνη και το δημιουργείς, τρέφοντας το ΕΓΩ σου με ανασφάλειες και αρνητισμό. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνεις καλό στον εαυτό σου. Ο πρώτος και βασικότερος τρόπος ενδυνάμωσης της ψυχολογίας σου και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής σου είναι η αυθυποβολή- όσο κομπογιανίτικο και αν σου ακούγεται. Όλα είναι στο μυαλό, ακόμη και η αντίληψη ενός οπτικού ερεθίσματος. Η σκέψη είναι μνήμες μία συγκεκριμένης αλληλουχίας ή περισσότερων αναμνήσεων που αλληλεπιδρούν- με απλά λόγια. Για να μη σε πρήξω με περίπλοκες τεχνικές θα σου προτείνω την απλή εξήγηση της προηγούμενης πρότασης. Μάθε τον εαυτό σου να σκέφτεται καθημερινά αυτό που θέλεις να πιστέψει- επέβαλέ το του. Ξύπνα, κάνε το μπάνιο σου, περιποιήσου τον εαυτό σου και πές του μπροστά στον καθρέφτη: 'Είσαι υπέροχη!', 'είσαι όμορφη' , 'είσαι καλή' και ό, τι άλλοέχεις ανάγκη να ακούσεις ή να δεις στο βλέμμα των άλλων.

Να σου το λες συνέχεια, πολλές φορές τη μέρα- κάθε μέρα. Να φροντίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου. Την υγεία πάνω απ' όλα, την καθαριότητα, την εμφάνισή σου! Πρόσεξε όμως: Η εμφάνιση δεν είναι το μόνο που μετράει και μη μένεις εκεί. Όσοι κι αν έρθουν κοντά σου για την ομορφιά και τον αέρα σου, δεν θα μείνουν αν δεν έχεις κάτι να πεις, αν δεν έχεις περιεχόμενο, αν δεν υπάρχει νόημα σε σένα πέρα από την εμφάνισή σου... Καλό είναι να καλλιεργείς και το μέσα, λοιπόν! Μην το ξεχνάς ποτέ. Τωρα για αρχή μπορείς να εφαρμόσεις τα παρακάτω:
-Δέξου και αποδέξου τα κομπλιμέντα που σου λένε οι γύρω σου, χωρίς να τα απορρίπτεις αυτόματα θεωρώντας πως πρόκειται για κολακείες!

-Φρόντισε την εξωτερική σου εμφάνιση. Ακόμη και η πιο μικρή αλλαγή μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι. Περιποιήσου το δέρμα, το χαμόγελο, το σώμα, τα μαλλιά σου και φόρα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφη.

-Μίλα σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι και απέφυγε να εκμυστηρεύεσαι τις αδυναμίες σου παντού.

-Βρες ένα χόμπι και κάτι αγαπημένο να γεμίσεις τον ελέυθερο χρόνο σου! Μουσική, χορό, ζωγραφική ακόμη και γυμναστήριο.

-Βελτίωσε την στάση του σώματος. Στάσου ίσια και μην καμπουριάζεις. Η σωστή στάση σχετίζεται επίσης με την καλή αναπνοή, που βοηθά στο να αισθάνεσαι πιο ήρεμη και χαλαρή.

-Κάνε μια λίστα με όλα τα ταλέντα, στοιχεία του χαρακτήρα ή της εμφάνισή σου που σου αρέσουν- σίγουρα θα βρεις πολλά!

Η αυτοπεποίθηση χτίζεται μεν αλλά θέλει δουλειά και συνειδητοποίηση- είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις αρκεί να το πιστεψεις!

Αν θέλετε και εσείς να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με το Queen.gr δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας κάνοντας κλικ εδώ.