3 Φορές με απέρριψε. Έμεινα τόσα χρόνια δίπλα του σαν φίλη, μα υποφέρω μέσα μου!

3 Φορές με απέρριψε. Έμεινα τόσα χρόνια δίπλα του σαν φίλη, μα υποφέρω μέσα μου!

Το Queen.gr κοντά στις αναγνώστριές του

Ακολουθεί περίληψη από το γράμμα της αναγνώστριας (θα σας παρακαλούσαμε ξανά να μην μας στέλνετε κείμενα σε greeklish ή κεφαλαία, καθότι είναι αδύνατο με όλον αυτό τον όγκο να τα διορθώνουμε και να τα γράφουμε εξ' αρχής όπως είναι, ιδίως όταν έχουν μεγάλη έκταση. Προσπαθούμε να απαντάμε σε όλους και το καταφέρνουμε, όμως όσο πολλαπλασιάζεται το υλικό που λαμβάνουμε τόσο πιο δύσκολο γίνεται για μας να μεταφέρουμε ακόμη και να διαβάσουμε ακέραια τα μηνύματά σας).

«Πριν από 3 χρόνια γνώρισα στη σχολή ένα παιδί. Εγώ ήμουν πολύ ντροπαλή οπότε όλες τις επαφές και τις προτάσεις για εξόδους τις έκανε αυτός. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δεθήκαμε πολύ και γίναμε κολλητοί. Η παρέα μας είναι κοινή και οι φίλες μου είναι εκείνες που γνώρισα από αυτόν. Όλη μου η ζωή βασικά έχει δικά του κομμάτια. Τον ερωτεύτηκα και του εξομολογήθηκα τα συναισθήματά μου. Εκείνος με απέκρουσε ευγενικά λέγοντάς μου πως δεν αισθάνεται το ίδιο αλλά τον τιμάω που νιώθω έτσι. Του ξαναμίλησα και άλλη φορά. Προσπάθησα να τον δω φιλικά και αυτό κάνω εδώ και πολύ καιρό. Ούτε άλλες σχέσεις μου απέδωσαν, γιατί πέφτω στην παγίδα της σύγκρισης μαζί του παρότι ξέρω ότι είναι λάθος. Έχουμε έρθει κοντά ακόμη και σε οικογενειακό επίπεδο... Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση μιας και η ζωή μου γυρίζει γύρω του και ματώνω μέσα μου. Είμαι ερωτευμένη, τον αγαπάω όμως εκείνος δεν είναι δικός μου και δεν μου δίνει ελπίδες. Σκέφτηκα μήπως το γύρισε εφόσον σε αυτό το διάστημα δεν έχει υπάρξει καμία κοπέλα δίπλα του. Μου κάνει κομπλιμέντα και είναι τρυφερός αλλά στα πλαίσια της φιλίας. Είμαι 25 και αυτός 24. Καμιά φορά ζηλεύει ή έτσι δείχνει... κι άλλες φορές με υποβιβάζει και φέρεται σαν να μην θέλει να είναι κοντα μου ενώ γενικά είναι εντελώς διαφορετικός.

Η κατάστασή μου είναι δύσκολη. Υποφέρω μέσα μου, ματώνω και μόνο που τον βλέπω. Δεν θέλω να τον χάσω από τη ζωή μου. Τον λατρεύω. Βασανίζομαι όμως και δεν έχω κανέναν δίπλα μου για να μιλήσω. Αν απομακρυνθώ θα πρέπει να χάσω κάθε μου επαφή από τη στιγμή που είναι δικές του παρέες, όμως τώρα πνίγομαι και δεν έχω μια φίλη να μπορώ να ανοιχτώ και να μιλήσω για αυτή την κατάσταση. Δεν μπορώ να πάω για ένα καφέ και να αποκαλύψω το πρόβλημά μου».

Η απάντηση του Queen.gr

Η κατάστασή σου όντως είναι δύσκολη. Στην αρχή βρήκες τον ιδανικό κολλητό, όντας μόνη και ντροπαλή ο οποίος σε έβγαλε στο φως και έμαθες να κάνεις πράγματα μαζί του. Μπήκες στον κύκλο του και ξεκίνησες να μοιράζεσαι στιγμές. Αφέθηκες σε αυτή την επαφή και τον περίγυρό της. Τον ερωτεύτηκες, το έδειξες, απορρίφθηκες και έμεινες εκεί με την ελπίδα της ανταπόδωσης. Δύο φορές και ακόμη ίσως κάνεις το ίδιο- μόνο που τώρα συνειδητοποίησες πως ο καιρός περνάει κι εσύ ζεις πίσω από μία μάσκα- ουσιαστικά μόνη. Υπάρχουν πολλών ειδών εξαρτήσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι οι χειρότερες, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με έναν χαρακτήρα που χρειάζετα βοήθεια για να βγει προς τα έξω. Η κατάστασή σου είναι μεν δύσκολη αλλά δεν είναι τραγική. Ζεις κάτι που πολλοί άνθρωποι βιώνουν: Έρωτας χωρίς ανταπόκριση με τον καλύτερό μας φίλο-φίλη!

Εντύπωση μου κάνει που ενώ είστε τόσο κοντά όσο λες δεν τον έχεις ρωτήσει για την ερωτική του ζωή, δεν έχεις εκφράσει ερωτηματικά για το τι του αρέσει! Κάτι θα μάθαινες. Τώρα θα περάσω στο δραστικό κομμάτι. Δεν είσαι μικρή και μη σε φοβίζουν οι γνωριμίες. Δοκίμασε να μιλήσεις λίγο παραπάνω στους γύρω σου, σε κοπέλες και σε άντρες. Χαιρέτησε την κοπέλα στο σούπερ- μάρκετ, στο κατάστημα ρούχων, στη δουλειά. Πιάσε κουβέντα! Δείξε ενδιαφέρον για τους γύρω σου. Καμία επαφή δεν ξεφυτρώνει από το πουθενά. Κάποιοι τη χτίζουν και κάποιος κάνει το πρώτο βήμα. Ρώτα κάποιον που βλέπεις συχνά τι κάνει, πώς περνάει, τα ενδιαφέροντά του! Μίλα σε μία συμφοιτήτρια, συνάδελφο και κάνε ένα κομπλιμέντο για μία εργασία, ένα ρούχο. Πες ένα 'χάρηκα που τα είπαμε', σίγουρα θα ακούσεις: 'Κι εγώ!' Πρότεινε ένα καφέ, ένα σινεμά, μια βόλτα για ψώνια. Άλλαξε τηλέφωνα! Ζωντάνεψε και πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Είναι ό, τι πιο φυσιολογικό, ξέρεις.

Για μένα το βασικό πρόβλημα είναι αυτό του δορυφόρου. Έχεις γίνει κομμάτι του. Κολλημένη πάνω του συναισθηματικά και εξαρτημένη από το περιβάλλον του. Άλλαξέ το αυτό. Μπορείς. Ίσως γι αυτό σε μειώνει και δείχνει να δυσανασχετεί καμιά φορά. Δεν μπορεί να μην το βλέπει πως είναι η ζωή σου! Αυτό να ξέρεις δε είναι ερωτεύσιμο... Ερωτευόμαστε άτομα που πρέπει να κατακτήσουμε και μπορούν να ζήσουν χωρίς εμάς. Έχουν ενδιαφέρουσες πλευρές προς ανακάλυψη. Δεν είναι δεδομένα κοινώς.

Δεν μπορώ να σου πω αν είναι γκέι ή όχι μολονότι προβληματίζεται κανείς μετην απουσία γυναίκας εδώ και 3 χρόνια! Το σίγουρο είναι πως δεν σε βλέπει ερωτικά... Η μόνη σου ελπίδα είναι να δημιουργήσεις νέο κύκλο επαφών. Φυσικά δεν σου φταίνε οι φίλες του, ούτε κι εκείνος να τον αποκόψεις εντελώς. Απλά πρέπει να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό και πέρα από το δικό του κόσμο! Θα επανεκτιμήσεις τον εαυτό σου και ίσως βρεις και κάτι πιο ενδιαφέρον από αυτόν. Δεν θα τον ξεπεράσεις με το πρώτο νέο καλημέρα που θα πεις, αλλά σκέψου κι αυτό: Αν πχ βρεθει η ιδανική κάποια στιγμή και μπει στη ζωή του, εσύ τι θα κάνεις; Θα συνεχίσεις να φυτοζωείς δίπλα του; Από αύριο περιμένουμε μεγάλα χαμόγελα και πολλές καινούριες συζητήσεις. Η ανθρώπινη επαφή είναι κάτι που έχουμε όλοι ανάγκη και μέσα από αυτήν θα ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ τις παρέες σου! Κι όποτε θες να μιλήσεις ξέρεις το mail. Εδώ είμαστε :)

Στείλτε μας τα γράμματά σας στο info@queen.dpg.gr

*Θα παρακαλούσαμε όχι Greeklish και κεφαλαία ώστε να είναι πιο εύκολο να σας απαντήσουμε άμεσα!