Μετά από 1 χρόνο σχέσης έμεινα έγκυος. Δεν ήμασταν έτοιμοι... Μου φωνάζει να το ξεπεράσω και να προχωρήσω, αλλά έχει πέσει στα μάτια μου!

Μετά από 1 χρόνο σχέσης έμεινα έγκυος. Δεν ήμασταν έτοιμοι... Μου φωνάζει να το ξεπεράσω και να προχωρήσω, αλλά έχει πέσει στα μάτια μου!

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Θα ήθελα κ εγώ να μοιραστώ ένα πρόβλημα που με απασχολεί. Μετά από ένα χρόνο σχέση έχω αρχίσει να κουράζομαι. Στην αρχή όλα ήταν τέλεια , το τελευταίο διάστημα όμως έχω παρατηρήσει συμπεριφορές που δεν μου αρέσουν καθόλου για παράδειγμα νεύρα και άλλα. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε όταν έμεινα έγκυος κ αποφασίσαμε να μην το κρατήσουμε για διαφόρους λογούς -κυρίως ότι δεν νιώθαμε έτοιμοι. Εκεί ήρθα αντιμέτωπη με την αλήθεια. Παρόλο που δουλεύει 5 χρόνια δεν είχε λεφτά για την επέμβαση και αναγκάστηκε να ζητήσει από 2 φίλους του στους οποίους δεν έχω εμπιστοσύνη. Δυστυχώς εγώ ακόμη είμαι φοιτήτρια και δεν είχα λεφτά και φυσικά οι γονείς μου δεν ήξεραν τίποτα. Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση καθώς είχα ναυτίες και είχε αρχίσει η μάνα μου να έχει υποψίες. Με ανάγκασε να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό με κάποιους απλούς γνωστούς για μένα, αφού ήταν ανεύθυνος να μην έχει ένα μικρό ποσό στην άκρη. Μετά την επέμβαση ήμουν στενοχωρημένη και άρχιζε να μου φωνάζει να το ξεχάσω και να προχωρήσω παρακάτω σαν να μην συνέβη τίποτα και ότι του δημιουργώ πρόβλημα και κατάθλιψη. Εγώ όμως υποφέρω. Στα μάτια μου έχει πέσει πολύ χαμηλά άλλα φοβάμαι να χωρίσω μήπως και μαθευτεί το μυστικό μου, καθώς ζω σε πολύ μικρή κοινωνία. Μαζί του νιώθω ότι έχασα την περηφάνια μου και ότι έχω πιάσει πάτο. Έχω απογοητεύσει τον εαυτό μου. Τι να κάνω?

Η απάντηση του Queen.gr

Τώρα το αν στα 5 χρόνια δεν είχε καταφέρει να μαζέψει χρήματα, παρότι δουλεύει να σου πω πως είναι δύσκολες εποχές και οι περισσότεροι έχουν βρεθεί με χαμηλότερο μισθό και χρέη ξαφνικά- από εκεί που δεν το περίμεναν. Αν είναι βέβαια κάποιος που βγάζει αρκετά χρήματα και έχει και την βοήθεια των γονιών του αλλά προτιμά να ξοδεύει αλόγιστα και για ένα συμβάν μένει στο έλεος της μοίρας... ε, τότε δεν ξέρω... Σκέψου αν είναι άνθρωπος που θες να είναι δίπλα σου σε τέτοιες στιγμές- μιας και στα πλάισια μίας σχέσης, πολλά μπορούν να συμβούν.

Το ζήτημα μίας εγκυμοσύνης και εφόσον συνέβη μέσα σε μία σχέση ενός έτους δεν είναι κάτι αστείο- είναι πολύ σοβαρό και προφανώς έχει συναίσθημα και για τον άνθρωπο με τον οποίο το μοιράζεσαι. Η απόφαση της έκτρωσης ήταν δική σας από κοινού ή σε έπεισε ότι δεν είστε έτοιμη και το έκανες από φόβο για τον περίγυρο και για να μην τον χάσεις; Δεν είναι έυκολη υπόθεση, το σώμα της γυναίκας, ιδίως όταν έχει προχωρήσει η κύηση έστω και λίγο μπαίνει σε άλλη ορμονική κατάσταση και οι συναισθηματική ισορροπία αλλάζει.

Το παιδί εσύ το είχες μέσα σου, πορότι η ευθύνη ανήκε και στους δύο. Σπάνια ένας άντρας μπορεί να συναισθανθεί το βάρος μίας τέτοιας επέμβασης και γενικά την αίσθηση της εγκυμοσύνης. Τα νεύρα και η συμπαριφορά του προς τη λύπη σου δεν φανερώνουν έναν άνθρωπο που σέβεται και εκτιμά ή έστω αγαπά τον άνθρωπό του. Δεν σου λέω ότι θα έπρεπε να επωμιστεί τα πάντα, αλλά δικαιούσαι να πενθήσεις. Προφανώς έχει τύψεις και ενοχές που δεν συνειδητοποιεί και η λύπη σου- που είναι εμφανής του το τονίζει. Κα' αρχάς λογικό να μην θες να ξέρουν άσχετοι κάτι τόσο προσωπικό αν και αν ήταν οι μόνες πηγές χρημάτων δεν ξέρω αν μπορούσε να τα πάρει λέγοντας κάποιο ψέμμα...

Αν τον κατηγορείς για την απόφαση να τερματίσετε την εγκυμοσύνη είναι λογικό να πνίγεται. Αν δεν το κάνεις όμως και αντιδρά έτσι λες και μόνη σου έμεινες έγκυος στερώντας του την ήρεμία και βάζοντάς τον σε μπελάδες- τότε δεν ξέρω αν πρέπει να το συνεχίσεις. Πολλές σχέσεις δεν επιζούν μετά από κάτι τέτοιο... Μη φοβάσαι ότι αν χωρίσετε θα μαθευτεί. Οι πιθανότητες είναι οι ίδιες και τώρα που είστε μαζί. Τα τρίτα άτομα, δεν μπορείς να τα ελέγξεις- ούτε κι εκείνος άλλωστε. Όσο για το φίλο σου, δεν νομίζω να τον τιμήσει ιδιαίτερα να βγάλει μόνος του τα άπλυτά του στη φόρα. Μπορεί να φοβάται να μαθευτεί πιο πολύ κι από εσένα. Αν νιώθεις ότι η σχέση σου δεν σε καλύπτει και σε κρατά καθηλωμένη 'χαμηλά' όπως λες... δικαιολογήσου στη λύπη σου και τερμάτισέ την . Πάρε όλο το χρόνο που χρειάζεσαι και μην ντρέπεσαι για τίποτα.

Περιμένουμε τα γράμματά σας στο info@queen.dpg.gr