Χώρισα πριν 5 μέρες για ένα θέμα άνευ ουσίας. Δεν απαντά. Πόσο περιθώριο να αφήσω για να ξανακάνω κίνηση;

Χώρισα πριν 5 μέρες για ένα θέμα άνευ ουσίας. Δεν απαντά. Πόσο περιθώριο να αφήσω για να ξανακάνω κίνηση;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας (για πολλοστή φορά θα παρακαλέσουμε να μην μας στέλνετε μηνύματα σε Greeklish και κεφαλαία)

xorisa prin apo 5 meres.meta apo enan tsakomo anef ousias.prospathisa polles fores na epikoinoniso mazi tou alla toixos.den xero ti na kano.poso perithorio na doso gia na xanatolmiso kapoia kinisi.sas parakalo voithiste me.ton agapao poli.

Η απάντηση του Queen.gr

Πραγματικά δεν είναι εύκολο να απαντήσουμε σε μία κατάσταση που ΔΕΝ μας δίνεις. Το άνευ σημασίας περιστατικό για σένα πχ μπορεί να είναι ότι τον κεράτωσες! Άρα έχει κάθε διακιολογία να μην απαντά. Αν για παράδειγμα ο τσακωμός που οδήγησε στο χωρισμό ήταν αν θα δείτε την τάδε σειρά στην τηλεόραση ή ένα τηλεπαιχνίδι, τότε θα μπορούσε να είναι και απλή πρόφαση για να χωρίσετε. Όπως καταλαβαίνεις πολλά μπορεί να είναι τα συμπεράσματα όταν δεν ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε.

Tέλος πάντων θα προσπαθήσω να μιλήσω γενικά αν και δεν είναι σωστό, να βγαίνουν συμπεράσματα. Καλό είναι σε μία κρίση να έχουμε την ηρεμία να κρατάμε μία ψύχραιμη στάση και να κάνουμε αυτό το μαγικό practice που λέγεται υπομονή. Τα υστερικά και απελπισμένα ή επανειλημμένα μηνύματα δεν ωφελούν. Δεν ξέρω τι του έχεις στείλει και πόσες φορές έχεις πάρει τηλέφωνο. Καλό είναι να λέμε με λίγα λόγια ο, τι νιώθουμε αφήνοντας τη θέση μας επί του θέματος στον άλλον να την καταλάβει με την ησυχία του. Μπορούμε να αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες μας και να πούμε ότι καλό θα ήταν να μιλήσουμε από κοντά κάποια στιγμή. Μετά απλά περιμένουμε ώριμα και ήσυχα. Αν δεν υπάρξει κίνηση τότε δεν έχει και νόημα μιας και η επιθυμία δεν είναι ίδια και από τις δύο μεριές.

Πιστεύω πως δεν είναι σωστό να κηνυγάμε καταστάσεις. Εξαρτάται βέβαια από το πόσο φταίμε. Πάντως όσο επιμένουμε σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα δεν ηρεμούμε τον άλλο απλά πιέζουμε. Καλό είναι να έχουμε την ηρεμία να περιμένουμε. Δώσε στο φίλο σου λίγο χρόνο σιωπής να σκεφτεί και να δει τη θέση του. Τότε θα καταλάβεις και πώς πραγματικά νιώθει. Αν δεν έχεις στείλει ήδη τίποτα κατεβατά με ασυναρτησίες (δεν ξέρω λέω), στείλε ένα προσεκτικό και σοβαρό χωρίς κατηγορίες, υπερβολές ή παρακάλια μήνυμα λέγοντας αυτά που έχεις να πεις (χωρίς να επαναλαμβάνεσαι) και τονίζοντας ότι δεν θες να τελειώσετε έτσι άδικα και ότι πάνω απ' όλα τον αγαπάς σαν άνθρωπο και δεν θες να είστε τσακωμένοι. Από εκεί και πέρα περίμενε απλά. Όσο χρειαστεί. Αν δεν επικοινωνήσει ποτέ... Απλά το ξεπερνας.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ