Ποτέ δεν έγινε κάτι και νιώθω πως με απέρριψε! Για φίλη έψαχνε;

Ποτέ δεν έγινε κάτι και νιώθω πως με απέρριψε! Για φίλη έψαχνε;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

To γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας. Βλέποντας τόσους ανθρώπους να γράφουν σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κ τον δικό μου.. πόνο!

Γνώρισα κάποιον κ από την αρχή υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία ανάμεσα μας. Έδειχνε ενδιαφέρον κ βρισκόμασταν κάθε μέρα. Δεν ήταν από τους κεραυνοβόλους έρωτες που λένε, αλλά έγινε σιγά σιγά, τουλάχιστον από τη πλευρά μου. Ο τρόπος που μου μιλούσε, όλο αυτό που μου έβγαζε δεν περιγράφεται. Ένιωθα ότι βρήκα αυτόν που πάντα έψαχνα.
Ο καιρός περνούσε κ αυτός Κύριος απέναντι μου. Απλά κάναμε πολύ παρέα. Τίποτε άλλο. Γενικά 'μαζεμένος' 'ανθρωπος.. Έδειχνε ότι έχει περάσει πολλές συναισθηματικές θλίψεις στη ζωή του. Κ από την αρχή που με γνώρισε , μου μίλησε για το παρελθόν του. Κ όλες τις άλλες φορές περί ανέμων κ υδάτων. Το εκτίμησα αυτό πολύ! Με είχε μαγνητίσει το όλο στυλ του. Πέρασαν 2 μήνες έτσι. Υπάρχει ένα μειονέκτημα βέβαια, στο ότι μένουμε σε χωριστές πόλεις κ έπρεπε να φύγει.. Το ήξερε κ το ήξερα.. Ίσως γι'αυτό κ να ήταν τόσο μαζεμένος.. Όπως κ γω άλλωστε.
Για να μη σας κουράζω, το τελευταίο βράδυ πριν φύγει εγώ ήμουν χάλια ψυχολογικά κ γενικά όλο το τελευταίο καιρό που πλησίαζε στο να φύγει. Κ αποφάσισα να τα παίξω όλα για όλα! Να του μιλήσω να ξαλαφρώσω μέσα μου! Του είπα πως νιώθω, ότι τον έχω ερωτευτεί κ ότι είμαι διατεθειμένη να παλέψουμε την απόσταση!

Μου απάντησε ότι ναι μεν κ γω του αρέσω αλλά πρέπει να επεξεργαστεί το θέμα της απόστασης! Επειδή έχει ξανακάνει σχέση από απόσταση κ έχει αποτύχει, έχει κακιά εμπειρία κ φοβάται πλέον να ανοιχτεί συναισθηματικά.. Κ επίσης μου έθιξε κ το οικονομικό, ότι δεν έχει την ευχέρια να έρχεται συχνά στη πόλη που ζω. Γύρισα κ του είπα, θέλεις να κάνουμε μια απόπειρα να είμαστε μαζί, η μπα; Κ μου είπε ''δε ξέρω'' Αυτό με τσάκισε.. Κρατήθηκα να μη κλάψω. Βέβαια από τη στιγμή που του ανοίχτηκα άλλαξε κ αυτός απέναντί μου.. Με αγκάλιαζε συνέχεια κ ήταν τρυφερός. Αλλα τι να το κάνεις..;;; Κ όταν του είπα ότι γενικά εγώ δεν είμαι έτοιμη στο να προχωρήσω αυτός απλά μου είπε ότι δε θέλει αυτό από μένα, μια βραδιά δηλαδή. Κ όντως δεν έγινε τίποτα μαζί του.

Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν όταν έφυγε αποφάσισα να το αφήσω πίσω γιατί με πονούσε πολύ μέσα μου. Αφού πέρασε 1 εβδομάδα κ γω από πλευράς μου εξαφανίστηκα, μου μίλησε ένα βράδυ στο γνωστό φβ. Περί ανέμων κ υδάτων πάλι κ το πως είμαι κ πως περνάω. Ψέμα στο ψέμα, του λεγα ότι είμαι καλά κ ότι περνάω όμορφα. Απλά αυτή η ιστορία μου κόστισε μέσα μου. Ένιωσα ότι με αππέριψε κ δε με πόνεσε αυτό, με πόνεσε ότι δεν ένιωθε το ίδιο με μένα.. Με πόνεσε γιατί ένιωσα ότι πάει αυτό ήταν, ένα παραμύθι που απλά έφτασε στο τέλος του. .
Αν ένιωθε το ίδιο δε θα επιχειρούσε να κάνει μια σχέση μαζί μου;;; Με μπέρδεψε γενικά ο τρόπος του. Για φίλη έψαχνε;;; Αν έψαχνε για φίλη γιατί στην αρχή μου την είχε ψιλοπέσει;;; Ένα μυστήριο γενικά αυτός ο άνθρωπος.. Να σημειώσω ότι εγώ είμαι 25 κ αυτός 30.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Η απάντηση του Queen.gr

Αγαπητή φίλη, δεν αποκλείεται ν ατον έλκυες από την αρχή και να του είχε περάσει από το μυαλό να ζήσει μία περιπέτεια ή έστω απλά να φλερτάρει. Ακόμη και οι πιο μαζεμένοι το κάνουν. Στην πορεία όμως προφανώς αναπτύξατε μίας άλλης ποιότητας επικοινωνία που εμπεριείχε τον φόβο του συναισθήματος. Και λέω φόβο, γιατί στην περίπτωση της απόστασης αυτός μπαίνει πάντα ανάμεσα. Σε γνώρισε, σε συμπάθησε, η εκτίμηση προφανώς ήταν αμοιβαία και σαφώς για να το κάνει του άρεσε να περνά χρόνο μαζί σου.

Είναι λίγο μεγαλύτερός σου, αρκετά όμως για να έχει ζήσει περισσότερα και να είναι πιο φειδωλός με τα συναισθήματά του όπως και πιο προσεκτικός με τα βήματά του. Έχοντας ήδη ζήσει μία σχέση από απόσταση, ξέρει ότι 99,9 % αυτές αποτυγχάνουν. Θα σου το πω κι εγώ ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ψυχοφθόρο από το να θες έναν άνθρωπο που είναι μακριά και να μην μπορεί να έχει ο ένας τον άλλον όταν το επιθυμεί. Είναι βλακεία να μπαίνουν εμπόδια όπως κούραση, οικονομική δυσκολία, αδυναμία εύρεσης χρόνου για ένα ταξίδι... όμως πάντα θα μπαίνουν και θα σας σκοτώνουν.

Εδώ άνθρωποι που ξεκίνησαν μαζί και κάποια στιγμή τους χώρισε η απόσταση και πάλι δεν τα κατάφεραν. Ακόμη και γάμοι με μεταθέσεις για λίγο χρόνο διαλύονται... Από τη στιγμή που είναι έτσι τα πράγματα, κάθε λογικός άνθρωπος το ίδιο θα έκανε. Ή δεν θα άφηνε τα πράγματα να προχωρήσουν αν μακροπρόθεσμα αυτό σας πλήγωνε ή θα ξεκαθάριζε ότι πρόκειται για περιπέτεια και θα ζούσε το σεξ και την παρέα για λίγο- συνειδητοποιημένα.

Δεν θέλησε να ζήσει κάτι εφήμερο. Σου έδωσε όμως κάτι πιο σημαντικό και λειτούργησε μη εγωιστικά: Το χρόνο του, την παρέα του, το ενδιαφέρον του. Μην το παίρνεις σαν απόρριψη. Μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Ακριβώς επειδή εσύ ίσως είχες ανάγκη από ένα ρομάντζο και είδες σε αυτόν τον ιδανικό χωρίς να υπάρχουν οι συνθήκες-δεν είναι κακό απλά δεν κάνει καλό- δεν σημαίνει ότι εκείνος θα μπορούσε να υπερπηδήσει το εμπόδιο της απόστασης. Δεν έψαχνε για φίλη, αλλά δεν είχε προθεση να σε χρησιμοποιήσει. Δεν σου φέρθηκε άσχημα αλλά είναι και 30 χρονών. Χρειάζεται τη γυναίκα που θα είναι δίπλα του, πραγματικά δίπλα του. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο δύσκολο είναι να ζούμε με ημίμετρα. Καλώς ο ρομαντισμός αλλά στην παρούσα φάση και χωρίς να έχετε ήδη ερωτική σχέση καλό είναι να μείνει σε ρομαντικό επίπεδο.

Αν έχεις βιώσει μία φορά την ταλαιπωρία, τη ματαίωση, την κούραση, το φόβο και τις δυσκολίες μιας σχέσης από απόσταση, το σκέφτεσαι και 3-4 και 100 φορές πριν το κάνεις. Μη σου πω δεν το σκέφτεσαι καν. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αυτό αλλά αν το βιώσεις θα καταλάβεις. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω και να σου πω κάτι κακό. Αντίθετα παρέμεινε κύριος όπως λες απο την αρχή ως το τέλος και δεν εξαφανίστηκε όταν του μίλησες. Καλό είναι να χαίρεσαι για τον άνθρωπο που γνώρισες και να τον βάλεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου σαν ευχάριστη, πλατωνική εμπειρία. Δεν ξέρεις πώς ίσως τα φέρει κάποτε η ζωή τα πράγματα- καλό θα είναι όμως να μην τον σκέφτεσαι τόσο. Μην το κάνεις αυτό στο μυαλό σου.

Ούτε σε απέρριψε ούτε τίποτα. Την κατάσταση που θα ταλαιπωρούσε και τους δύο σας απέρριψε. Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά αλλά μην το πιέσεις όπως είναι οι συνθήκες τώρα. Άδικα θα προσπαθήσετε... Συγνώμη που το λέω αλλά χωρίς περίσσευμα χρημάτων και χρόνου, σε αυτές τις ηλικίες μία σχέση από απόσταση θα σας διαλύσει... ιδίως αυτή την εποχή. Αν έμπαινε η απόσταση μετά ανάμεσά σας ίσως είχε κάποια ελπίδα η ταλαιπωρία- από τη στιγμή όμως που δεν έγινε κάτι ερωτικό μην αναλλώνεσαι όσο μπορείς.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ