Είμαι 26 ετών, άνεργη και δεν έχω κάνει ποτέ ουσιαστική σχέση!

Είμαι 26 ετών, άνεργη και δεν έχω κάνει ποτέ ουσιαστική σχέση!

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας.Ειμαι 26 χρονων,ανεργη και χωρις σχεση..οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι και αν και εχω τελειωσει τις σπουδες μου εδω και 4 χρονια περα απο καποιες πολυ περιστασιακες δουλειες ειμαι ανεργη γεγονος που εχει επηρεασει πολυ τη ψυχολογια μου..Αυτο που με κανει ομως χειροτερα ειναι οτι εμαι σε αυτη την ηλικια και δεν εχω κανει μια ολοκληρωμενη σχεση.ειμαι αρκετα εμφανισιμη κοπελα και κοινωνικη..ειχα καποια φλερτ αλλα ως εκει.η τελευταια σχεση μου ηταν στο Λυκειο...το κακο με εμενα ειναι οτι ειμαι πολυ ντροπαλη και γενικως δεν δειχνομαι καθολου οταν ενδιαφερομαι για καποιον..καθε αγορι που θα μου αρεσε κατι θα γινοταν και θα στραβωνε το θεμα..πριν λιγα χρονια ειχα ερωτευτει ενα παιδι που καναμε παρεα και εδειχνε κ αυτος πως ενδιαφεροταν.βρηκα (ουτε κ εγω ξερω απο που) το θαρρος και του εστειλα σε μηνυμα τι ενιωθα.δεν ελαβα ποτε απαντηση,γεγονος που με πληγωσε ανεπανορθωτα.κλειστηκα στον εαυτο μου και πλεον οποιος και να μου αρεσει φοβαμαι να εκδηλωθω γιατι πιστευω οτι θα εχω το ιδιο αποτελεσμα..αυτο μεχρι τον Χ.ειμαστε απο το ιδιο μερος και ειναι ενα φοβερο παιδι!Αρχισαμε να μιλαμε και να κανουμε λιγη παρεα το καλοκαιιρι.μου πεταγε υπονοουμενα,με κοιταζε, γενικα εδειχνε ενα διακριτικο μεν ενδιαφερον δε..εγω εδειχνα μια συμπαθεια που δεν θα μπορουσε να ειναι σιγουρος αν ηταν κατι παραπανω απο φιλικη..Μεχρι που πηρα την αποφαση να στειλω παλι μηνυμα (γιατι το τετ-α-τετ το τρεμω..)και να του πω οτι μου αρεσει και αν εχει καποια σχεση..φοβομουν περισσοτερο τη μη απαντηση παρα την απορριψη.Τελικα απαντησε και ειπε οτι προσφατα ειχε χωρισει, οτι καλα εκανα κ του ειπα πως ενιωθα αλλα σε αυτη τη φαση ηθελε απλα να περασει καλα..μειναμε σ αυτο και με παροτρυνση των φιλων μου ειπα να συνεχισω με διακριτικο τροπο να δειχνω το ενδιαφερον μου και σιγα σιγα ισως και να του περναγε η φαση αυτη κ να ηθελε να ξεκινησουμε κατι ουσιαστικο(δε μου ζητησε να γινει κατι μεταξυ μας και οχι σχεση κατι που μου εδειξε πως δε με βλεπει σα μια ξεπετα αλλα με σεβεται).Σημερα ομως ειχαμε παει στην ιδια καφετερια και ειδα οτι ανταλλασσε μηνυματα με την κοπελα που δουλευε εκει.Ειμαι σιγουρη γι αυτο.καταλαβαινω για ποιο λογο μιλανε(σιγουρα οχι κατι σοβαρο)αλλα με πληγωσε πολυ.και τωρ α το ερωτημα ειναι τι κανω???ζηταω πολλα???ισως ειμαι πιο ρομαντικη απο οσο επιτρεπει ο καιρος..αλλα πιστευα οτι με τον Χ θα μπορουσα να ζησω κατι ομορφο..εχω αρχισει να εχω κομπλεξ πλεον οτι εχω κατι στραβο ή μια κακη ενεργεια που διωχνει ο,τι επιθυμω..πώς να το χειριστω πλεον??να βαλω μια τελεια και να συνεχισω?μα δεν εχω και μια δουλεια,ετσι για να ξεφυγω και λιγο,να κανω νεες γνωριμιες..να ζησω πραγματα που ειναι φυσιολογικα για την ηλικια μου και που εχουν αργησει πολυ......σας ευχαριστω(ας διατηρηθει η ανωνυμια μου).

Η απάντηση του Queen.gr

Το ότι δεν έχεις δουλειά είναι κάτι που συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο. Δεν χαιρόμαστε με τη δυστυχία των άλλων, βλέπεις όμως πώς είναι τα πράγματα έξω. Μην παύεις να προσπαθείς και μην το βάζεις κάτω. Θα έρθει κάτι, απλά φρόντιζε να προσπαθείς και να μην εγκαταλείπεις. Να σκέφτεσαι θετικά και θα το δεις και μόνη σου.

Σε ό, τι αφορά τις σχέσεις και ιδίως τις ερωτικές σχέσεις σήμερα- τα πράγματα δεν είναι τα ευκολότερα. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο φύλων έχει γίνει πιο φθηνή και fast food. Σίγουρα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, η βαθιά, η συναισθηματική, ίσως και η ρομαντική όπως σχεδόν την φαντάζεσαι. Όχι όμως όπως ακριβώς την φαντάζεσαι.

Η ντροπαλότητα και το να μένεις κλεισμένη στον εαυτό σου είναι κάτι που γίνεται ταμπέλα, συνώνυμό σου, παγώνει και τρομάζει συχνά τους άλλους. Φυσικά δεν προτείνω να αλλάξεις σε μία νύχτα μέσα, αλλά.... μπορείς να είσαι πιο χαμογελαστή, να βγαίνεις, να παίζεις με το βλέμμα λίγο, να μην είσαι τόσο απρόσιτη.

Αν εκπέμπεις ένα μεγάλο ΣΤΟΠ και 5 ερωτηματικά σίγουρα δεν θα σκεφτεί κάποιος να ρισκάρει μαζί σου. Θα θεωρήσει ότι είσαι πολύ συντηριτική, κλειστή και δύσκολος χαρακτήρας. Δεν είσαι η μόνη επίσης που δεν έχει ολοκληρώσει σε αυτή την ηλικία. Δεν είναι νωρίς αλλά δεν είναι και αργά. Δεν θα σε περεξηγήσει κανείς αν μάθει ότι περίμενες γιατί πολύ απλά δεν βρήκες τον κατάλληλο. Πάντως σε ό, τι αφορά το να κάνεις εσύ κινήσεις και να λες τα αισθήματά σου χωρίς να έχεις δει ότι ο άλλος σε θέλει ή να έχει γίνει κάτι μεταξύ σας- θα σε συμβούλευα να μην το ξανακάνεις.

Είναι υπερβολή να μιλάμε για έρωτα έτσι μέσα από μηνύματα. Δεν είναι φυσιολογικό και δεν είναι πραγματικό. Τρομάζει τον άλλον. Φυσικά και το μου αρέσεις είναι πολύ τολμηρό ξαφνικά από μία γυναίκα. Πόσο μάλλον μία γυναίκα που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος που μπορεί να συνεπάγεται ένα τέτοιο τόλμημα στο μυαλό του άλλου.... Αν κάποιος λάβει αυτό το μήνυμα αυτό που θα καταλάβει συνήθως αν δεν έχει προηγηθεί κάτι μεταξύ σας είναι ότι μάλλον θέλεις να περάσετε καλά..

Περίμενε και μην κλείνεσαι. Από τη στιγμή που είσαι απειρη μην απελπίζεσαι και πέφτεις σε βεβιασμένες κινήσεις. Υπομονή και χαμόγελο. Ο έρωτας θα μπει στη ζωή σου αλλά πρέπει να γίνει σωστά.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ