Υπήρχε περίπτωση να ενδιαφέρθηκε ή το έπλασα όλο εγώ με το μυαλό μου;

Υπήρχε περίπτωση να ενδιαφέρθηκε ή το έπλασα όλο εγώ με το μυαλό μου;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

To γράμμα της αναγνώστριας

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου γνώρισα στην πόλη που σπουδάζω ένα φοβερό τύπο, ο οποίος σπουδάζει στην ίδια πόλη. Δεν παρακολουθεί κανονικά τις σπουδές του καθώς συγχρόνως δουλεύει σε πολή μακριά από την πόλη σπουδών μας. Για αυτό το λόγο, ήρθε να μείνει για λίγες μέρες στο ξενοδοχείο που μένω για την εξεταστική του.
Το γεγονός πως οι σχολές μας έχουν σχεδόν το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, στάθηκε αφορμή να έρθουμε πιο κοντά. Είχαμε συζητήσεις τόσο για θέματα που αφορούσαν τις σχολές μας όσο και για διάφορα άλλα. Με συμβούλευε για κάποια πράγματα, με ενθάρρυνε και είχε όλα αυτά τα στοιχεία της γλώσσας του σώματος ενός άντρα που ενδιαφέρεται για κάποια που όλοι έχουμε διαβάσει!
Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το παρακάτω συμβάν: Αν και γνωριζόμασταν λίγες μέρες ένα βραδάκι και ενώ μίλαγα στο τηλέφωνο, εκείνος επέστρεφε στο ξενοδοχείο. Αν και με είδε που μίλαγα στο τηλέφωνο και όντας φανερά κουρασμένος, στάθηκε μπροστά μου και περίμενε μέχρι να κλείσω και να πιάσουμε κουβέντα, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΧΑΪΔΕΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! Αφού είπαμε διάφορα για τις σχολές μας και συνεχίζοντας να με κοιτάει μες τα μάτια, με ρώτησε πότε θα έφευγα για την πόλη μου. Όταν του είπα πως θα έφευγα την τάδε μέρα, χάρηκε γιατί θα έφευγε την ίδια μέρα. Μετά συνέχισε με ερωτήσεις όπως τι ώρα θα έφευγα, κτλ ενώ στο τέλος, με ρώτησε αν θα αναχωρούσα για Θεσσαλονίκη όπως και εκείνος. Όταν του είπα Αθήνα, εκείνος έδειξε έντονη δυσαρέσκεια. Μετά, άρχισε να μου λέει αναλυτικά το πρόγραμμα των διήμερων διακοπών που θα πήγαινε με ένα φίλο του ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ!
Αφού είχαμε ανταλλάξει αριθμούς τηλεφώνων, του έστειλα καναδυό μηνύματα-μία για να δω πως περνά στις διακοπές του και ένα ευχετήριο στη γιορτή του. Πάντα απαντούσε.
Ξαναιδωθήκαμε γαι πολύ λίγο τον επόμενο Σεπτέμβρη. Μου έπιασε κουβέντα και έδειξε να εκπλήσσεται όταν πίστεψε πως δε θα ξανακατέβαινα στην πόλη που σπουδάζουμε (είχε καταλάβει λάθος).
Από εκεί και πέρα...χαθήκαμε. Ούτε του έστειλα ξανά μήνυμα , εκείνος δεν επεδίωξε να μου στείλει, δεν ήρθε να μείνει ξανά στο ξενοδοχείο και μείναμε ως έχει... Μέχρι ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΕΞΗΣ "ΚΟΥΛΟ": κάποια στιγμή που είχε κατέβει για την εξεταστική του, δεν ξέρω πως και που, συναντήθηκε με υπάλληλο του ξενοδοχείου που μένω, έπιασαν μία γενική κουβέντα στην οποία της ανέφερε και εμένα! Γενικά μεν, αλλά πιστεύω πως το έκανε για να δει αν συνέχιζα να μένω στο ξενοδοχείο, αν ήμουν εκεί. Μιας και γνωριζόμαστε με τη συγκεκριμένη υπάλληλο, μου ανέφερε το γεγονός αλλά όταν τη ρώτησα για περαιτέρω λεπτομέρειες, δε θυμόταν τίποτα να μου πει (!).
Πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να τον ενδιέφερα; Ή εγώ τον παρεξήγησα και το είχα πολύ «ροζ» στο μυαλό μου; Πως μπορεί να εξηγηθεί η συμπεριφορά του; Θα μπορούσα να κάνω για να βελτιωθεί η κατάσταση; Αν βελτιώνεται δηλαδή! Μήπως τα γεγονότα μου δείχνουν πως η όλη ιστορία θα μείνει μία γλυκιά ανάμνηση;

Η απάντηση του Queen.gr


Δεν θέλω να σε στενοχωρίσω αγαπητή αναγνώστρια όμως έχεις αναλύσει κάθε μικρολεπτομέρεια, κάθε τυχαίο άγγιγμα, συμπάθεια και αμυδρό φλερτ- κάθε αθώα επικοινωνία σε σημαντικό γεγονός καθοριστικό για την πορεία των σκέψεών σου.

Είναι λίγο εμμονικό αυτό. Δεν τον ξέρεις τον άνθρωπο και δεν έχετε κάνει κάτι, ούτε και έδειξε τίποτα συγκεκριμένο πέραν από ευχάριστη διάθεση. Το να σου ζητήσουν το τηλ και να σε πιάσουν από τη μέση είναι πράγματα που δεν σημαίνουν τίποτα. Δεν επεδίωξε ποτέ επαφή μαζί σου, μόνο τυχαία σε ανέφερε. Αν ήθελε να κάνει κάτι και έβλεπε τα πράγματα όπως εσύ ακόμη και με ένα χρόνια πολλά θα άρπαζε την ευκαιρία να το συνεχίσει.

Δεν μένετε καν κοντά, πιθανότατα όλα αυτά που εσύ έκανες το μυαλό σου να αναπαράγει εκείνος δεν τα σκέφτηκε σοβαρά ποτέ. Δεν ξέρω αν σου άρεσε τόοοοοσο πολύ πράγματη ή αν όλο αυτό το ενδιαφέρον και η προσμονή από μέρους σου εκφράζει απλά την ανάγκη σου να ερωτευτείς. Δεν σου έδωσε κάποιο λόγο να περιμένεις κάτι. Η συμπεριφορά του είναι λογικότατη.

Πρόκειται περί απλής συμπάθειας που ίσως κρύβει μία δόση φλερτ- δηλαδή ότι παίζει να του αρέσεις σαν κοπέλα. Τίποτε παραπάνω δεν έχει δείξει και αυτό δεν σε κατατάσσει κάπου συγκεκριμένα. Μπορεί να του αρέσουν έτσι απλά πολλές. Το έχεις πολύ ροζ ράγματι στο μυαλό σου. Τα πράγματα είναι απλά. Εσύ είχες ανάγκη για κάτι παραπάνω στη ζωή σου. Θες έναν έρωτα. Μπορεί όχι απαραίτητα από αυτόν απλά κάποιον σαν αυτόν.

Είναι λάθος όμως να κολλάς σε μία φάση που δεν έχει μέλλον. Να δημιουργείς προσμονή και να σκέφτεσαι έναν άνθρωπο που αγνοεί όλα αυτά. Και τι να βελτιωθεί; Δεν υπάρχει κάτι ανάμεσά σας. Είναι προφανές. Επίσης μην ερμηνεύεις απαραίτητα την στάση σώματος βάσει βιβλίων και περιοδικών. Στη ζωή αλλάζουν τα πράγματα. Μην κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες- δεν θα σου κάνει καλό. Μην υπεραναλύεις πράγματα όπως τα κρίνεις εσύ γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του άλλου- πάντα θα κάνεις λάθος- ιδίως στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον άλλον.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ