Είμαι gay... Οι γονείς μου περιμένουν να με δουν νυφούλα! Πώς να τους το πω;

Είμαι gay... Οι γονείς μου περιμένουν να με δουν νυφούλα! Πώς να τους το πω;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΕΙΜΑΙ ΛΕΣΒΙΑ.(ΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ).ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΜΕ ΕΛΚΥΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΔΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ Τ ΠΙΣΤΕΨΩ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ(ΦΟΒΑΜΑΙ) ΝΑ Τ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Μ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΥΦΟΥΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!ΠΦΦΦΦ!!!!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΛΩ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΩ ΩΣΤΕ ΝΑ Μ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΩ Κ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΖΩ ΤΗΝ ΖΩΗ Μ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΨΕΜΑΤΑ!!ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΕΡΩ ΗΡΕΜΑ?

H απάντηση του Queen.gr

Αρχικά πρέπει να αποδεχτείς πλήρως εσύ την σεξουαλικότητά σου και να πάρεις μία αμετάκλητη απόφαση σχετικά με το ποια θέλεις να τους πεις ότι είσαι, πώς θέλεις να τους το πεις, συμπεριλαμβάνοντας το πότε και το που. Πρέπει να είσαι πολύ σίγουρη για αυτό και προετοιμασμένη. Καλό είναι θεωρώ να το πεις πρώτα στη μητέρα σου. Το να αποκαλυφθεις στην οικογένειά σου είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και ξαφνικό αν δεν τον έχουν καταλάβει. Κάτι που θα ανατρέψει όλα τα όνειρα που κάνουν για εσένα - αν και δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε εσύ ούτε αυτοί πως η ζωή είναι δική σου και κρινόμαστε από την ποιότητα των πράξεών μας και όχι από την σεξουαλικότητά μας.

Μην επιλέξεις μία συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για την αποκάλυψη και έχε στο μυαλό σου εσύ που τους ξέρεις καλύτερα τι θα μπορούσε να τους κάνει σαν υποστήριξη ή σαν επιχείρημα να επεξεργαστούν καλύτερα την πληροφορία. Καλό θα ήταν επίσης να μιλήσεις με κάποιον gay αντρα ή γυναίκα που έχει προχωρήσει σε τέτοια αποκάλυψη για να σου πει πώς το βίωσε.

Μπορεί για χρόνια να μην μπορούν να το αποδεχτούν, να το θεωρήσουν καπρίτσιο ή τρέλα. Να είσαι προετοιμασμένη αν το πάρεις απόφαση μιας και δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που δεν είναι ανοιχτή πραγματικά. Παρόλα αυτά πρέπει να διεκδικήσεις τη θέση σου στον κόσμο όπως εσύ τη θες...

Προσπάθησε να σκεφτείς προτάσεις και ίσως να προβλέψεις τις απαντήσεις των γονιών σου για ό, τι θα τους πεις. Ακόμα κι αν έχουν προκαταλήψεις ή ομοφοβικά αισθήματα, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ακούσουν - έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν αμέσως - είναι ότι είσαι ασφαλής και ότι ζεις τη ζωή σου με ένα προσεκτικό και ικανοποιητικό τρόπο.
Σε καμία περίπτωση μην απαντήσεις σε λεπτομέρειες γύρω από το σεξ ή μην τους δώσεις πληροφορίες που γενικά οι γονείς είτε είμαστε straight ή gay δεν πρέπει να ξέρουν. Τους αφορά μόνο η ταυτότητα όχι οι πράξεις!

Αν μιλήσεις τελικά, χώρια ή μαζί (αν και σε συμβουλεύω χώρια- εξαρτάται από τη σχέση) άφησε τους γονείς σου να σου κάνουν ερωτήσεις και να σου πουν τι σκέφτονται. Μπορεί να έχεις προβλέψει πολλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα το πάρουν και τι φαντάζονται. Δεν ξέρω αν μένεις μόνη ή μαζί τους αλλά θα πρέπει να τους δώσεις χρόνο να δεχθούν τις πληροφορίες που έχεις μοιραστεί μαζί τους. Θα πάρει καιρό εκτός κι αν είσαι τόσο τυχερή. Εδώ εσύ και χρειάστηκες χρόνια! Ακόμα και αν η πρώτη αντίδραση ενός γονέα σε απογοητεύει, επέτρεψέ τους να έχουν την ευκαιρία να συμβιβαστούν...

Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος και τρόπος. Οι γονείς είναι γονείς και είναι θέμα της επικοινωνίας που έχετε μεταξύ σας. Θα τους είναι δύσκολο και θα τους φρικάρει ίσως και το τι θα πει ο κόσμος... πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα, δυστυχώς και μακάρι να μπορούσα να σου προσφέρω έτοιμες λύσεις. Είναι ένα βήμα που αφορά τον εαυτό σου και πρέπει να κάνεις μόνη. Αν είναι αποφασισμένη για αυτό που είσαι, δεν έχεις παρά να προχωρήσεις κι εκείνοι να σε αποδεχτούν. Για να ζήσεις όμως ελέυθερη πρέπει να έχεις τις συνέπειες στο μυαλό σου και να είναι προετοιμασμένη σε όλα τα επίπεδα να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου. Σου εύχομαι κουράγιο και να πάνε όλα καλά!

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ