Να γυρίσω σε αυτόν που θέλω και με πληγώνει ή να μείνω σε εκείνον που με θέλει αλλά... δεν;

Να γυρίσω σε αυτόν που θέλω και με πληγώνει ή να μείνω σε εκείνον που με θέλει αλλά... δεν;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

To γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπητό μου Queen πώς θα αρχίσω;
Εδώ και 2 εβδομάδες έχω μια σχέση. Αλλά δυστυχώς από απόσταση.Είναι πολύ καλός μαζί μου και λέει λόγια που ποτέ δεν είχα ξανακούσει και δεν ξέρω.Νιώθω υπέροχα μαζί του και έχουμε τόσα κοινά.Όμως στον χώρο εργασίας μου, εδώ και 1 χρόνο περίπου είμαι πολύ ερωτευμένη με κάποιον συνάδελφο.Αν και έχει γίνει κάτι,φέτος αρχίζει να μου μιλάει πολύ άσχημα και παρόλο που τον έχω συγχωρήσει εκατοντάδες φορές για αυτά τα λόγια που μου λέει,συνεχίζει.Μου μιλάει ψυχρά συνεχώς,άσχημα και τις άλλες φορές απλώς αδιαφορεί. Κι εγώ αδιαφορώ, δεν απαντάω σε αυτά που λέει. Και όταν γενικώς μιλάει με τις άλλες συναδέλφους,ζηλεύω! Αλλά και πάλι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Και εξάλλου έχω κάποιον τώρα δίπλα μου που με αγαπάει και τουλάχιστον μου μιλάει ωραία, με σέβεται.Ήθελα κάποιον τόσο καιρό να με κάνει να νιώθω ασφάλεια,τώρα που έχω αυτό που ήθελα δεν το εκτιμώ όπως πρέπει. Γιατί δεν νιώθω πολλά. Ξανά ανασφάλειες συνεχώς.Είμαι μπερδεμένη. Ποθώ αυτόν που δεν μπορώ να έχω. Τι να κάνω; Πώς να εκτιμήσω τον νέο μου σύντροφο; Ή να πάω σε αυτόν που αγαπώ, αλλά με πληγώνει; Δεν το περίμενα αυτό, γιατί και πάλι ίδια διλήμματα είχα πέρσυ. Με μπερδεύουν πολύ όλοι με τα συναισθηματά τους.
Ευχαριστώ πολύ.

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν ξέρω πόσο καιρό γνωρίζεις το παιδί με το οποίο έχεις σχέση αλλά σίγουρα 2 βδομάδες είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Στο 'μου λέει λόγια που δεν έχω ξανακούσει' κρατάω μία μικρή επιφύλαξη μιας και το 2 εβδομάδες, επαναλαμβάνω πως είναι πολύ μικρό διάστημα.

Αν σου αρέσει ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι δώσε ένα περιθώριο. Αν είναι να ξαναγυρίσεις σε κάποιον που σε πλήγωσε και συνεχίζει να το κάνει προσβάλλοντάς σε, τι να σου πω. Για μένα είναι επιλογές αυτά και σίγουρα εσύ τον ξέρεις καλυτερα μιας και εγώ έχω μόνο ό, τι πληροφορία μου δίνεις. Αν θεωρείς πως δεν αντέχεις να πας κόντρα στα συναισθήματά σου και θα το έχεις απωθημένο, προσπάθησε να του μιλήσεις απλά και μόνο για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

Συνήθως όταν μία σχέση ή μία προσπάθεια για κάτι τέτοιο αποτυγχάνει, κάτι φταίει. Μήπως απλά τον θες γιατί δεν μπορείς να τον έχεις και σε εξιτάρει αυτή η κόντρα και τα ερωτηματικά; Αν ψάξεις λίγο θα βρεις τις απαντήσεις.

Αν όλα είναι καλά με τον άνθρωπο που είσαι- είσαι σίγουρη ότι δεν θες να προσπαθήσεις και προτιμάς να κινηθείς προς μία κατεύθυνση που αναβοσβήνει κίνδυνος; Είναι καθαρά δική σου επιλογή αυτό... Δες πώς θα είσαι καλά με τον εαυτό σου. Τι πραγματικά θες και τι έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία για σένα. Θα μείνω σε μία φράση σου: Με μπερδεύουν πολύ όλοι με τα συναισθηματά τους.

Δεν είναι τα δικά τους συναισθήματα το θέμα όμως - το μπέρδεμα είναι καθαρά δικό σου. Οι άλλοι έχουν τη δική τους πραγματικότητα και είναι όπως είναι συμπεριφοριστικά. Το θέμα είναι εσύ πως είσαι και πάλι- γιατί εσύ έχεις κάπως τα πράγματα στο μυαλό σου και διχάζεσαι. Θα πρέπει λοιπόν, να δεις ξεκάθαρα που βρίσκεσαι εσύ μέσα σε όλη την κατάσταση και να αποφασίσεις τι θέλεις να πράξεις. Τα δικά σου συναισθήματα και όνειρα για το ιδανικό να συγκρίνεις με την κατάσταση που ζεις- όχι αυτό που βλέπεις στους άλλους. Η συμπεριφορά τους απέναντί σου θα σε βοηθήσει να κρίνεις όμως ποιος εκτιμά την αξία σου. Στη μεν παλιά περίπτωση έχεις σοβαρά αρνητικά δείγματα αλλά θα μπορούσες να του μιλήσεις για τη συμπεριφορά του ανθρώπινα και συγκεκριμένα και να δεις αν σε πάρει στα σοβαρά - στη δε νέα περίπτωση έχεις καλά μεν δείγματα, αλλά είναι νωρίς για να κρίνεις. Το σίγουρο είναι ότι στον δεύτερο αξίζει μία ευκαιρία ενώ ο πρώτος έχει χάσει ήδη μία.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ