Sex: Τι πρέπει να τρώμε και τι όχι για επιδόσεις στο κόκκινο!

Sex: Τι πρέπει να τρώμε και τι όχι για επιδόσεις στο κόκκινο!

Γιατί ακόμα και η διατροφή πάιζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό!

Για ένα καλό sex απαραίτητο στοιχείο, φυσικά, είναι η σωματική έλξη και εννοείται η χημεία! Στη συνέχεια έρχονται τα... μεγέθη, οι στάσεις, η φαντασία και όλα αυτά που μπορούν να δώσουν μία πιο πικάντικη νότα στις σεξουαλικές σας εμπειρίες. Είχατε όμως ποτέ φανταστεί ότι μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις σας και γενικότερα στην ποιότητα του sex παίζει και η διατροφή; Παρακάτω, σας έχουμε μία λίστα με ποιες τροφές θα πρέπει να προτιμάμε και ποιες θα πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας. Γιατί τελικά το ρητό, είμαστε ότι τρώμε, είναι μεγάλη αλήθεια!

1. Φάτε καλό πρωινό: Ένα γενναίο και υγιεινό γεύμα στην αρχή της ημέρας, δεν βοηθά μόνο για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας αλλά βελτιώνει και το sex σας. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτείνες και ίνες όπως το γιαούρτι με φρέσκα μούρα ή τοστ με φυστικοβούτυρο. Εκτός του ότι σας γεμίζει ενέργεια, σας αποτρέπει από το να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού σας κρατά χορτάτους, ενώ όταν με το καλό γυρίσετε σπίτι, έχετε όλη την καλή διάθεση για... περιπέτειες με τον καλό σας.

2. Απαγορεύονται οι υδατάνθρακες: Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες, όπως ένα σάντουιτς με κρεμώδες τυρί είναι κυριολεκτικά καταστροφικό για την λίμπιντό σας. Τα σάκχαρα στο αίμα σας θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να γίνετε νωθρές και το τελευταίο που πράγμα που θα θέλετε είναι να κάνετε sex! Σκεφτείτε το σοβαρά πριν πέσετε με τα μούτρα!

3. Πιείτε πολλά υγρά: Το να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο δεν σας βοηθά μόνο πνευματικά και σωματικά, αλλά σας διατηρεί ζωηρή και γεμάτη ενέργεια μέχρι το τέλος της ημέρας ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε και σε... άλλες υποχρεώσεις. Πιείτε 2 ποτήρια νερό μόλις ξυπνήσετε μιας και τις συγκεκριμένες ώρες ο οργανισμός είναι πιο αφυδατωμένος σε σχέση με την υπόλοιπη μέρα, και πιστέψτε μας θα δείτε τεράστια διαφορά.

4. Όχι πολλούς καφέδες: Καταλαβαίνουμε ότι ένας καφές είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για να ξεκινήσετε την μέρα και να ανοίξει το μάτι, αλλά καλό θα ήταν να βάλετε ένα μέτρο. Καφές, τσάι, ανθρακούχα αναψυκτικά, μπορεί να είναι γευστικά και να σας δίνουν ενέργεια, αλλά σύμφωνα με έρευνες, και επειδή στοχεύουν ακριβώς στο νευρικό μας σύστημα, στο τέλος της ημέρας το πιο πιθανό είναι να κυνηγιέστε με τον καλό σας γύρω από το κρεβάτι λόγω της υπερέντασης, παρά να κάνετε sex!

5. Αποφύγετε το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα τρόφιμα: Τη χοληστερίνη την έχετε ακουστά; Κακά τα ψέματα, μπορεί οι συγκεκριμένες τροφές να είναι νόστιμες, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν πουθενά καλό μιας και φράζουν τις αρτηρίες με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του αίματος και μοιραία να μην φτάνει στα γεννητικά όργανα. Και ξέρετε φυσικά τι σημαίνει αυτό... Η διάθεση για sex πάει περίπατο.

6. Φάτε κοτόπουλο, ψάρι και άπαχες πρωτείνες: Η απουσία πρωτεινών από τον οργανισμό, οδηγεί στην μείωση των επιπέδων ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη συνδέεται άμεσα με τα συναισθήματα χαράς και τρυφερότητας και η απουσία της μας κάνει μαλθακές και νωθρές. Η ντοπαμίνη επίσης, βοηθά στην στητική δυσλειτουργία των αντρών!

7. Αλκοόλ με μέτρο: Ένα ποτήρι κρασί, ή τελοσπάντων ένα ποτό όταν η νύχτα πέφτει, κρίνεται έως και απαραίτητο μιας και βοηθά να χαλαρώσουμε ενώ μας βάζει και στην κατάλληλη διάθεση, αν καταλαβαίνετε τι εννούμε! Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, επηρεάζει το νευρικό σύστημα προκαλώντας υπνηλία και φυσικά στερεί κάθε διάθεση για παιχνίδια στο κρεβάτι!

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα χριστουγέννων: μάθετε πού θα βρείτε την πιο σέξι γιορτινή αγορά

Τι αποκαλύπτει το χτένισμά σας για τα γούστα σας στο sex;

5 σέξι χριστουγεννιάτικα δώρα (για τον καλό σας)