Δεν έχουμε κάνει σεξ και θέλει γάμο. Τι κάνω;

Δεν έχουμε κάνει σεξ και θέλει γάμο. Τι κάνω;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Με λένε Ελενα και ειμαι 18.5... Εχω σχεση σχεδον ένα χρόνο με έναν μεγαλύτερο μου, ο οποίος ειναι 27 και τον λένε Στέλιο ...τωρα τελευταία μου μιλάει για γάμο και για παιδιά,και θέλει ν μ γνωρίσει και τους γονείς του... Νευριαζει εύκολα ... Και δεν ξέρω πως θα του πω ότι δεν θέλω απο τωρα,ότι ειμαι μικρή.παρολο που δεν έχουμε προχωρήσει ακόμα σεξουαλικα αλλα απο ότι μ δείχνει δεν τον πειράζει τόσο πολυ απο ότι περίμενα εγω...ήθελα να του μιλήσω αλλα ήταν κάθετος σε αυτο ...βέβαια δεν θέλω να τον χώρισε διοτι γ να τα φτιάξουμε,πέρασαν δυο χρονια...κ όσο να ναι...τι να κάνω?

Η απάντηση του Queen.gr

Καμιά φορά, πυκνά συχνά... φοβάμαι πως απαντώ σε γράμματα που μου κάνουν πλάκα. Όπως αποδεικνύεται βέβαια, υπάρχετε...

Θα υποθέσω ότι συμβαίνει όντως αυτό-μιας και πολλά έχουν δει τα ματάκια μας.

Έλενα, λοιπόν...

-Το να μην έχεις κάνει σεξ στα 18.5 κι ας διανύουμε το 2013ο μ.Χ. έτος του πλανήτη μας πες δεν είναι τραγικό. Αν δεν ένιωσες έτοιμη δεν πειράζει είναι ξεκάθαρα δικό σου θέμα.

-Το να διατηρείς σχέση όμως με έναν 27χρονο εδώ και ένα χρόνο και να μην έχεις θελήσει στα 18,5 σου να κάνεις σεξ... ύποπτο!

-Το να θέλει να σου προτείνει γάμο, ενώ δεν έχει συμβεί κάτι μεταξύ σας... παράξενο. Εκτός κι αν ανήκετε και οι δύο σε οικογένειες που δίνουν μεγάλη βάση σε Χριστιανικά ήθη κλπ. Ας μην πάω κόντρα σε αυτό- δε μου πέφτει και λόγος.

-Πέρασαν 2 χρόνια για να τα... φτιάξετε: τι λύνατε; Το Κυπριακό; Αν υπήρχε επιθυμία τι σας κρατούσε; Η ηλικία σου; Και πάλι ανήλικη ήσουν όταν τα φτιάξατε. Δεν καταλαβαίνω!

*Πού θέλω να καταλήξω;

Πέρασες τα 18 και υποθετικά ωριμάζεις. Τώρα που υποτίθεται ότι ωριμάζεις και (λογικά πάντα) θα πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, μήπως θα πρέπει να τον πιάσεις και να του εξηγήσεις πολύ σοβαρά και πολύ ώριμα πώς έχει η κατάσταση; Να του πεις ότι δεν έχεις πρόθεση να παντρευτείς. Ο γάμος είναι επιλογή δύο ατόμων- τι πάει να πει 'νευριάζει'; Αν είναι νευρικός με το παραμικρό τι τον θες;

υγ: Εξέτασε σε παρακαλώ πολύ το ενδεχόμενο ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΕΣ πραγματικά και απλά να προσπαθείς να καλύψεις την ανάγκη της ασφάλειας και του να είσαι με κάποιον μιας και δεν υπάρχει άλλη εμπειρία στη ζωή σου. 3 χρόνια ιστορία και δεν θέλησες να προχωρήσεις μαζί του;

υγ1: Κάνε μου τη χάρη και μην είσαι τόσο παθητική με τη ζωή σου. Κάπως έτσι με ατάκες τύπου 'πέρασαν δυο χρονια...κ όσο να ναι...τι να κάνω;' γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη ζωής.

υγ2: Εξέτασε τα θέλω σου και πάρε τα ρίσκα σου. Είσαι over 18 και κυρία του εαυτού σου.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.