«Είναι τόσο απαραίτητη η ταμπέλα της σχέσης»;

«Είναι τόσο απαραίτητη η ταμπέλα της σχέσης»;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι 25 χρονών και πριν από 7 μήνες χώρισα ύστερα από 4 χρόνια σχέσης λόγω του ότι έπρεπε να μετακομίσω σε άλλη πόλη και οι σχέσεις από απόσταση δε λειτουργούν για μένα. Έναν μήνα αργότερα στην καινούρια μου πόλη γνώρισα έναν άντρα 30 χρονών και αρχίσαμε να βγαίνουμε. Επειδή ήμουν πρόσφατα χωρισμένη του είπα ότι δεν είμαι έτοιμη για σχέση και εκείνος το δέχτηκε. Αρχίσαμε να βρισκόμαστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για σεξ. Το σεξ ήταν (και είναι καταπληκτικό) και ήμασταν και οι δύο πολύ χαρούμενοι. Μετά από λίγο καιρό αρχίσαμε να μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο, να βρισκόμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε και να κάνουμε και άλλες δραστηριότητες μαζί. Έχουν περάσει 6 μήνες και εξακολουθούμε να μιλάμε και να βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση, το σεξ εξακολουθεί να είναι υπέροχο και επίσης περνάμε πολύ όμορφα. όμως όλα αυτά υπό την ταμπέλα της "μη σχέσης". Εγώ θέλω να του ζητήσω να είμαστε σε σχέση, όμως φοβάμαι ότι ίσως μετά από τόσο καιρό έχει ¨βολευτεί" σε αυτή την κατάσταση και δε θα θέλει κάτι παραπάνω. Επιπλέον, περνάω τόσο όμορφα που δε θέλω να χαλάσω την κατάσταση αυτή μόνο με το βάρος της λέξης σχέση.. Η ταμπέλα της "σχέσης' είναι τόσο σημαντική τελικά;

Η απάντηση του Queen.gr

Αν εκείνος εξ' αρχής ήθελε να είναι μαζί σου και το υπομένει αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί να μην του πεις διακριτικά πως περνάς πολύ καλά μαζί του και να τον ρωτήσεις εκείνος πώς περνάει.

Από τη συζήτηση θα καταλάβεις. Βέβαια, αν δεν ήθελε κι εκείνος σχέση ίσως να έχει κάποια βάση αυτό που λες, αλλά από τη στιγμή που βρίσκεστε και σε καθημερινή βάση όπως λες, έχετε σχέση και δεν το ξέρετε.

Το ότι είστε κάθε μέρα μαζί είναι κάτι που σπανίζει ακόμη και στις σχέσεις που θεωρούνται πολύ ευτυχισμένες. Σε αυτές τις ηλικίες θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει λόγος να αναλύεις τα πράγματα και απλά τα ζεις. Αν πάλι φοβάσαι τις επαφές με τρίτους, θα πρότεινα να κάνεις μια διακριτική κουβέντα απλά για να καταλάβεις τι σκέφτεται κι εκείνος. Δε χρειάζεται να του πεις 'θέλω σχέση', απλά να μιλήσετε για το πώς καταλήξατε κάθε μέρα μαζί με θετικό ύφος. Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις τον άλλο- αν και όπως το περιγράφεις μαζί είστε απλά δεν το έχετε δηλώσει ο ένας στον αλλο.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.