Μόνη εδώ και 7 μήνες και με πιέζουν να κάνω σχέση

Μόνη εδώ και 7 μήνες και με πιέζουν να κάνω σχέση

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλήσπέρα,

Είμαι 27 χρονών,εργένισσα εδώ και 7 μήνες!!! Φυσικά η ελευθερία μου ήταν επιλογή μου....γεγονός το οποίο δεν αντιλαμβάνεται γενικά το περιβάλλον μου!!!!Τους τελευταίους μήνες συζητώ συνεχεια για αυτό το θέμα....κοντεύω όμως παρ' όλα αυτά να σαλτάρω!!!!!!Φυσικά εξηγώ πως δεν είμαι υπόλογη σε κανέναν για το αν θα δεσμευτώ ή όχι!!!Είναι δικαίωμα μου τι θα κάνω γενικά στα προσωπικά μου!!!Το προβλημά τους είναι πως δεν βρίσκω κανεναν να μαρέσει ούτε για πλάκα!!!Η δική μου η αλήθεια είναι πως δεν ανήκω στις γυναίκες που τις τραβάει η εξωτερική εμφάνιση,τα χρήματα, τα λούσα και τα σχετικά!!!Απλά λόγω συναισθιματικής κρίσης δεν βρίσκω κανέναν να μπορεί να εξιτάρει τον εγκέφαλο μου!!!!!Δεν φταίω εγώ που τα περισσότερα αρσενικά εχουν αποβλακωθει σε έναν Η/Υ και μόλις με δουν ψάχνουν πληκτρολόγιο!!!!Δεν ξέρω αν αυτό το κριτήριο είναι και το πιό σωστό....ο καθένας έχει δικά του μέτρα και σταθμά να ορίζει τα θέλω του και για μένα αυτό το κριτήριο είναι που με γεμίζει!!!!

Το θέμα,λοιπόν, είναι πως η υπομονή μου έχει αρχίσει να εξαντλείται....τα όρια μου αρχίζουν να βαράνε κόκκινο σιγά-σιγά!!!!Κουράστηκα να συζητώ....και να γέρνουν το κεφάλι σαν να με λυπούνται....σαν να λένε το κακορίζικο-το απροσάρμοστο!!!!

Θα ήθελα,εν τέλει, κάποιος να μου δώσει μία συμβουλή....εμφνίσημη είμαι αρκετά αλλά όσοι τολμούν να με πλησιάσουν είναι ότι να 'ναι!!!! Θα περιμένω με αγωνία.....γιατί όπως πάει ή που θα πάθω κανέναν νευρικό κλονισμό ή που θα εφαρμόσω το "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος"!!!!!!

Με εκτίμηση, Μήκα

H απάντηση του Queen.gr

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε καν όλο αυτό. Γιατί το συζητούν εκείνοι και πόσο μάλλον γιατί φτάνεις στο σημείο να μας στείλεις γράμμα. Μου θυμίζει το κλασικό 'όχι εγώ.. μία φίλη μου'.

Μήκα, το 7 μήνες εργένισσα είναι αστείο. Δεν έχεις γύρω σου, δεν έχεις ακούσει για μόνους άντρες και γυναίκες που τα έχουν όλα, από εμφάνιση , χρήμα, καριέρα, προσωπικότητα και είναι μόνοι; Μήνες. Χρόνια. Δεν σου το λέω για να χαρείς αλλά είτε από επιλογή είτε από τη δυσκολία του να κάνεις μία φυσιολογική σχέση σήμερα, μένουν μόνοι. Δεν είναι πάντα θεμιτό αλλά είναι φυσιολογικό.

Αν δεν βρίσκεις αυτό που θες- οκ μπορεί να περνάς καλά περιστασιακά να σε εκφράζει αλλά είναι προτιμότερο να μείνεις μόνος.

Λες πως είναι επιλογή σου και θες να είσαι μόνη. Λες πως οι γύρω σου απορούν και σου λένε πως θα έπρεπε να κάνεις σχέση. Το πρόβλημα πού είναι;

Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Αν ίσχυε αυτή η συνθήκη πραγματικά δεν θα το συζητούσες ποτέ. Δεν θα σε ένοιαζε και θα θεωρούσες βαρετές και αστείες τις προτροπές ή παρατηρήσεις τους. Δεν θα υπήρχε θέμα προς συζήτηση. Θα έλεγες απλά ένα δεν θέλω να κάνω σχέση τώρα ή δεν έχω βρει τον κατάλληλο και θα έληγε το θέμα. Δεν χρειάζεσαι εξωτερική βοήθεια για να δεις τι θα κάνεις με αυτό.

Κακορίζικο και απροσάρμοστο είναι κάποιος που είναι μόνος; Κάποιος που είναι μόνος τριπλάσιο καιρό από σένα π.χ; Μπα! Μέγα λάθος. Μήπως αυτό που σε φρικάρει είναι ότι δεν έχεις κάνει σχέση ενώ το θες; Μήπως το ότι δεν σε πλησιάζει κάποιος που σου αρέσει σε απογοητεύει; Δε φταις. Η ζωή δεν χτυπάει τα κουδούνια κατά παραγγελία. Είναι απρόβλεπτη και θέλει υπομονή. Τα 2/3 των γυναικών εκεί έξω είναι υπέροχες, πολύ εμφανίσιμες και μόνες...

Άσε τους ράβδους και ίσως καλό είναι να αφήσεις και τους λόγους. Χαλάρωσε και πέρνα καλά όταν κάτι σε ικανοποιεί- μη χάνεις ευκαιρίες και όσο πιο χαλαρή είσαι τόσο περισσότερες οιθανότητες έχεις να συμβεί κάτι όμορφο. Αν το θέμα είναι το πώς μας βλέπουν οι τρίτοι- μην ασχολείσαι καν- διαφορετικά κλείσου μέσα, πάψε να ζεις και άσε τους άλλους να ζήσουν για σένα.

Αν το θέμα είναι οι δικές σου επιθυμίες, απόλαυσε τη ζωή σου όπως είναι γιατί είναι κρίμα να την χάνεις αξιολογώντας όλους αυτούς που δεν σου κάνουν και να φοβάσαι ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα. Αν είναι να 'ρθει θε να 'ρθει... Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι αυτά, για όλους μας. Ανεξαιρέτως.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.