«Είμαι ανάμεσα σε έναν παντρεμένο κι ένα πιτσιρικά. Δεν ξέρω τι να κάνω»

«Είμαι ανάμεσα σε έναν παντρεμένο κι ένα πιτσιρικά. Δεν ξέρω τι να κάνω»

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαι σχεδόν 30 χρονών. Τα έχω κάνει θάλασσα στη ζωή μου. Έχω μια σχέση με έναν παντρεμένο 8 χρόνια. Αυτόν τον άνθρωπο τον λάτρεψα και με λάτρεψε όσο τίποτε άλλο. Μου έμαθε τα πάντα. Προσπάθησε πάρα πολύ να μου μάθει τις λέξεις αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Λέξεις άγνωστες για μένα μέχρι τότε. Όταν έκανα σχέση μαζί του είχα πολύ άσχημη ψυχολογία και με είχε πάρει μια απίστευτη κατηφόρα. Με έκανε να αισθάνομαι Κυρία. Με θαύμαζαν οι πάντες. Ήταν βέβαια 12 χρόνια μεγαλύτερός μου πετυχημένος στη ζωή του πολύ όμορφος και με μια πολύ ωραία οικογένεια.
Κάποια στιγμή όταν ένιωσε πως ήμουν έτοιμη και παρόλο που με αγαπούσε πάρα πολύ αποφάσισε να βγει από την ζωή μου για να φτιάξω και εγώ την δική μου. Αυτό δεν το κατάφερε ποτέ όπως ήθελε. Δεν μπορούσα με τίποτα να ξεκόψω και κράταγα αυτή τη σχέση που πλέον είχε αραιώσει λίγο με νύχια και με δόντια. Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο. Αυτό το διάστημα και χωρίς να του πω τίποτε έκανα μια εντελώς επιπόλαια κρυφή σχέση. Ήταν με ένα παιδάκι κατά 5 χρόνια μικρότερό μου και οικογενειακός φίλος. Το έβλεπα που ήταν λάθος αλλά το συνέχιζα χωρίς να μπορέσω να καταλάβω γιατί το έκανα. Για χρόνια κρατάω κρυφή σχέση και με τους δύο. Μπορώ να πω πως με τον μικρό είμαι πολύ ερωτευμένη και με τον παντρεμένο τον αγαπώ πάρα πολύ. Να σας πω όμως πως ο παντρεμένος είναι σπανιότατος άνθρωπος. Είναι μοναδικός δεν υπάρχει άλλος σαν αυτό ΚΑΝΕΝΑΣ. Ο μικρός με πιέζει για γάμο. Μπορεί και να το θέλω σαν λύση ανάγκης ή γιατί είμαι κολλημένη και με αυτόν μπορώ να παντρευτώ. Ξέρω όμως πως δεν κάνει. Δεν θα μπορέσω μαζί του να κάνω μια σωστή οικογένεια. Ο άλλος σε καμία περίπτωση δεν χαλάει την οικογένεια του αλλά και εγώ δεν το θέλω. Ήθελα να του μιλήσω όλα αυτά τα χρόνια αλλά δεν τόλμησα ποτέ παρόλο που με βασανίζουν φριχτές τύψεις πλέον και για τους δύο. Οι δύο με αγαπάν και μου φέρονται πολύ ωραία. Πριν κάτι μέρες που προσπάθησα να μιλήσω στον παντρεμένο που έχω σταματήσει την ερωτική σχέση εδώ και 6 μήνες μαζί του αλλά όχι και την επικοινωνία, λέγοντάς του τελείως διαφορετικά τα πράγματα από ότι ισχύουν έπαθα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σοκ που θα μπορούσα να πάθω. Διαπίστωσα πως τα ήξερε ΟΛΑ!!! Και δεν μου έλεγε τίποτα. Υπόφερε και αυτός από την συμπεριφορά μου αλλά μ ε άφηνε να κάνω αυτό που είχα επιλέξει. Τρελάθηκα... Δεν μπορώ να συνέρθω με τίποτα. Κοντεύω να πεθάνω από τις τύψεις. Ο ένας είναι παντρεμένος ο άλλος δεν κάνει. Ο ένας είναι ο πιο σπάνιος και μοναδικός άνθρωπος που υπάρχει και ο άλλος ένας κλασικός πιτσιρικάς ίσως και κάτω του μετρίου. Με αγαπάν και οι δύο. Τι να κάνω έχω τρελαθεί...

Η απάντηση του Queen.gr

Έχεις εντελώς λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας και εμμένεις σε μία οπτική που δεν είναι καν δική σου. Δεν ξέρω καν αν είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτό που θα σου πω και δεν ξέρω πώς να σου το πω με τον τρόπο που το βλέπω. Δεν σε βλέπω και δεν σε ξέρω σαν άνθρωπο για να σου μιλήσω μόνο αντικειμενικά, ξερά φοβούμενη μη σου κάνω κακό.

Πριν τη σχέση με τον παντρεμένο προφανώς έχεις ταλαιπωρηθεί και δεν είχες ποτέ τον εαυτό σου σε εκτίμιση. Ακόμη έχει χαμηλή αυτοεκτίμιση. Να, ίσως ο άνθρωπος αυτός έχει καλά στοιχεία και σε αγάπησε με τον τρόπο του όμως μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και τον υπολογίζει δεν θα έμπαινε σε καμία περίπτωση σε σχέση με παντρεμένο και να μένει τόσα χρόνια εκεί, αισθανόμενη ευγνώμων. Σχέση εξάρτησης και για τους δυο σας. Ένιωθες κυρία, όντας δεύτερη στη ζωή κάποιου; Κρυφή; Κοίταξε, μπορεί να είναι δοτικός άνθρωπος με τον τρόπο του αλλά μη έχοντας υπόβαθρο εσύ δεν ήξερες να ξεχωρίσεις τη διαφορά της πραγματικής αξιοπρέπειας από αυτήν που δήθεν προσπάθησε να σου μάθει εκείνος.

Σε έπλασε όπως ήθελε και τον βόλευε. Ίσως σε έσωσε για τη δική σου λογική αλλά σε έβαλε σε ένα κόσμο που υπό φυσιολογικές συνθήκες μόνο σωτηρία δεν είναι. Χωρίς μέλλον σχέση που σου έφαγε τα καλύτερα χρόνια τα οποία δέχομαι πως μπορεί να απόλαυσες και να μην ήθελες αλλιώς. Φαντάζομαι δεν είχες καλό αντρικό πρότυπο στην οικογένειά σου ή απουσίαζε- αφού δέχτηκες το δικό του... Αμέσως μετά ένας πιστσιρικάς που χαρακτηρίζεις κάτω του μετρίου αλλά ερωτεύτηκες όπως λες... Άλλη μια σχέση που δεν έχει ίσως σωστές βάσεις. Θα τον παντρευόσουν για να ξεφύγεις... Τον αγαπάς δε..

Είσαι πολύ μπερδεμένη. Κρατούσες κρυφή σχέση και με τους δύο... Σου αρέσει δηλαδή το λάθος (όπως η ίδια λες) το απαγορευμένο. Οι τύψεις όμως πού κολλάνε; να σου ξεκαθαρίσω πως σχέση με τον παντρεμένο δεν είχες ποτέ γιατί ποτέ δεν είχε σχέση μαζί σου άρα ήσουν εξαρχής ελεύθερη και είσαι. Μάλιστα θέλησε να προχωρήσεις... Ποιο είναι το πρόβλημα; Γιατί τρελαίνεσαι και δεν μπορείς να συνέλθεις; Οι δικοί σου λόγοι, αυτοί που προβάλλεις τουλάχιστον είναι μη συνειδητοποιημένα παιχνίδια του μυαλού σου. Δεν έχεις βρει ακόμη ποια είσαι και δεν σε εκτιμάς. Αυτό προέχει. Όχι οι τύψεις για τα λάθη σου. Εξάλλου όσο αφορά τον παντρεμένο, αν ρωτήσεις την άλλη πλευρά (τη γυναίκα του), ακόμη και τον ίδιο θα ξέρει σίγουρα πως καθόλου ξεχωριστός και μοναδικός δεν είναι. Απλά τον αγαπάς και τον έχεις εξιδανικεύσει. Δεν του χρωστάς κάτι- χωρίς να αναιρώ τοότι όντως μπορεί να υπάρχει αγάπη μετά από τόσα χρόνια.

Δεν είναι νομίζεις βασικό, ζωτικό να βρεις τα δικά σου θέλω και να ανακαλύψεις ή έστω να χτίσεις μία προσωπικότητα που θα σου κάνει καλό; Να δεις ποια είσαι μόνη σου; Ανεξάρτητα από σχέσεις και ιδίως λάθος σχέσεις. Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και να σπάσει ότι ξέρεις ως τώρα. Δεν είναι αργά. Ίσως σου είναι δύσκολο να αντιληφθείς την πραγματική υπόσταση των πραγμάτων.

Διάβασε λίγο τη φράση σου: «Έχω μια σχέση με έναν παντρεμένο 8 χρόνια. Αυτόν τον άνθρωπο τον λάτρεψα και με λάτρεψε όσο τίποτε άλλο. Μου έμαθε τα πάντα. Προσπάθησε πάρα πολύ να μου μάθει τις λέξεις αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια. Λέξεις άγνωστες για μένα μέχρι τότε. Όταν έκανα σχέση μαζί του είχα πολύ άσχημη ψυχολογία και με είχε πάρει μια απίστευτη κατηφόρα. Με έκανε να αισθάνομαι Κυρία. Με θαύμαζαν οι πάντες. Ήταν βέβαια 12 χρόνια μεγαλύτερός μου πετυχημένος στη ζωή του πολύ όμορφος και με μια πολύ ωραία οικογένεια.».

Καταλαβαίνεις τι λες; Πόσο αντικρουόμενα είναι αυτά; Είχες ασχημη ψυχολογία- έπεφτες και πιάστηκες να σωθείς. από όπου βρήκες, χωρίς λογική. Σου έμαθε τα πάντα ή σε έκανε όπως ήθελε όντας αδύναμη; Ειλικρίνεια αυτός που κεράτωνε; Λες είχε μια ωραία οικογένεια. Ένα ψέμμα που καταστρέφατε μαζί ασχέτως αν δεν ήταν τόσο ωραία μιας και δεν δίστασε να κερατώσει. Σε θαύμαζαν ποιοι και γιατί; Που έκανες τι; 8 χρόνια; Βάλε μια άλλη στη θέση σου και δες στο σαν ταινία χωρίς να ταυτιστείς....

Πρέπει να σκεφτείς και να καταλάβεις πόσο απαραίτητο είναι να σταματήσεις μαζί του. Μη μετανιώνεις πέρασε. Αλλά πήγαινε παρακάτω. Όχι τύψεις. Εν ανάγκη μείνε μόνη και σκέψου. Ζήτα βοήθεια από ένα ψυχολόγο. Δεν είναι αργά στα 30. Μπορείς να αρχίσεις τη ζωή σου τώρα. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσεις πολλά. Εντελώς διαφορετικά από όσα πιστεύεις ότι φταίνε. Σε παρακαλώ, ξύπνα!


Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ



j