Γαντζωμένη στον πρώην: Μια αναγνώστρια εξομολογείται

Γαντζωμένη στον πρώην: Μια αναγνώστρια εξομολογείται

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΓΑΤΖΩΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ. ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΞΑΝΑ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΑΩ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν είναι σωστό να επιμένεις και να ζητιανεύεις σημασία από τη στιγμή που βλέπεις ότι δεν ευπάρχει ανταπόκριση. Το παιδί είναι αναγνωρισμένο; Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του παιδιού από μέρους του έστω οικονομικά;

Την αγάπη και το ενδιαφέρον δεν μπορείς να τα απαιτήσεις. Τον άντρα δεν το κερδίζεις πίσω με το παιδί του και όσο λειτουργείς πιστεικά αν ήδη πρόκειται για ένα χαρακτήρα που βάζει πρώτα τις ανάγκες του εαυτού του και όχι τις υποχρεώσεις του το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζει το παιδί σας σαν εικόνα δική σου.

Δοκιμασμένη συνταγή η δική σας με σίγουρη την αποτυχία όπως μου τα λες... Πρέπει να το πάρεις απόφαση και να κοιτάξεις παρακάτω. Το ξέρεις. Καμιά φορά, μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν και σε σχέσεις που δεν τα κατάφεραν απλά γιατί μας είναι δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας πως κάναμε λάθος και αποτύχαμε να δώσουμε ευτυχισμένο τέλος σε αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να απαγκιστρωθείς. Δεν κερδίζεις τίποτα έτσι. Χάνεις ενέργεια, συναισθήματα, μαυρίζεις μέσα σου και τον κάνεις ακόμη πιο επιθετικό απέναντί σου.

Πάνω απ' όλα λες, το παιδί σου. Πώς περιμένεις να είναι ευτυχισμένο ένα παιδί που ζει με ένα γονιό ο οποίος δεν είναι καλά με τον εαυτό του. Τα παιδιά απορροφούν συναισθήματα και ενέργεια. Σίγουρα δεν θες να πιστεύει πως φέρει ευθύνη για τη δυστυχία σου, πως φταίει αυτό που δεν προχωράς. Όσο πιο καλά και πλήρης είσαι εσύ που το μεγαλώνεις τόσο πιο υγειώς θα εξελισθεί κι εκείνο σε ενήλικα. Η υγεία σου όμως βρίσκεται κάπου αλλού- όχι σε αυτόν τον άνθρωπο.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.