Μπορώ να κρατήσω τη σχέση μου από απόσταση;

Μπορώ να κρατήσω τη σχέση μου από απόσταση;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα,
Φέτος πήγα στην Αγγλία για ένα εξάμηνο σπουδών και έκανα σχέση με ένα παιδί, επίσης Έλληνα, τους τελευταίους δυόμιση μήνες της παραμονής μου εκεί. Δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψω στην Ελλάδα κι αυτός να μείνει εκεί τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.
Μαζί περάσαμε υπέροχα και αν και στην αρχή δεν περιμέναμε να δεθούμε τόσο, τελικά δεν μπορέσαμε να το αποφύγουμε και αποφασίσαμε να κρατήσουμε αυτή τη σχέση όσο μπορέσουμε από απόσταση, Η μόνη λύση είναι να τον επισκεφθώ για 10 μόνο μέρες το Πάσχα και αυτός να έρθει μετά για τις διακοπές του καλοκαιριού.
Το πρόβλημα είναι ότι η απόσταση δεν αντέχεται μετά από 2 μήνες που ήμασταν αχώριστοι και δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα που δεν μπορουν να λυθούν απο τόσο μακριά. Πολλές φορές δεν ελέγχω τη ζήλια μου και αυτος δεν την αντέχει καθόλου με αποτέλεσμα τις τελευταιες 3 εβδομάδες που επέστρεψα να έχουμε φτάσει 3 φορές στο χωρισμό.
Δεν είναι οτι δεν του έχω εμπιστοσύνη αλλά ότι δεν αντέχω μακριά του και ζηλεύω όσες είναι κοντά του. Αυτός έχει καταλάβει οτι η σχέση μας μου κάνει κακό και πιστεύει ότι μπορει να μη χωρισαμε τωρα αλλά είναι θέμα χρόνου να γίνει. Σχεδόν κάθε φορά που μαλώνουμε είναι δικό μου λάθος.
Η λύση είναι να μην εκφράζω την ενόχληση μου; Ή μήπως είναι μάταιο και πρέπει να το πάρω απόφαση όσο δύσκολο κι αν είναι;

H απάντηση του Queen.gr

Η απόσταση έχει και τα αρνητικά της! Όχι λίγα σίγουρα. Είναι πιθανό να πιστεύεις πως έχεις δεσμό με τον πιο τέλειο άνθρωπο και αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι να μην βλέπεις ή να μην βλέπει τα ελαττώματά σου μέσα στις 48 ώρες που βλέπεστε. Στην προκειμένη έχετε ζήσει μόνο 2μιση μήνες μαζί κι έχετε μπροστά σας τον τετραπλάσιο χρόνο χώρια. Όταν έχετε τόση λαχτάρα να βρεθείτε, είναι σίγουρο πως εξιδανικεύετε τη σχέση. Η εικόνα που έχετε ο ένας για τον άλλο μπορεί να είναι ωραιοποιημένη μιας και ζήσατε μαζί λίγο, την αρχική και όμορφη γεμάτη ενθουσιασμό περίοδο. Όταν είσαι μακρυά του, όλο και κάποια παρεξήγηση μπορεί να δημιουργηθεί: με τα ωράρια, γιατί δεν μου απάντησες στο μήνυμα, γιατί αποκοιμήθηκες, γιατί δεν σε ακούω καλά. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να τα περιμένεις. Το θέμα είναι πόσο σας φθείρουν.

Το φλερτ και οι καταστάσεις απιστίας είναι πιο εύκολες, όταν μάλιστα σκέφτεται πόσο μακρυά είναι το άλλο σου μισό. Σε κάθε σχέση, ακόμα και σε αυτήν από απόσταση, πρέπει να είναι σαφής ή όχι η ύπαρξη μονογαμίας. Θα πεις, όσες δηλώσεις κι αν κάνουμε, αν θέλει ο άλλος να απατήσει, θα απατήσει. Τούτο βέβαια ισχύει σε κάθε σχέση, γιατί μπορεί να μένετε δίπλα, να φαίνεστε ευτυχισμένοι και πάλι να υπάρχει απιστία.

Θα απαιτήσει πολλή ενέργεια αυτή η σχέση, επικοινωνία με skype, facebook, κινητά. Θα λείπετε ο ένας στον άλλον και δεν θα μπορείτε να έχετε κοντά σας τον άνθρωπό σας όταν τον χρειάζεστε. Αν είχατε μία σχέση που μετρούσε περισσότερο καιρό ίσως να ήσασταν πιο συνειδητοποιημένοι. Τώρα θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά. Το να εκφράζεις την ενόχλησή σου αν δεν σου δίνεται δικαίωμα το κάνει χειρότερο για εκείνον. Το να μην την εκφράζεις πάλι δεν αλλάζει το γεγονός ότι είστε χώρια. Αν δεν μπορείς να το χειριστείς και σου κάνει κακό, ενώ δυσκολεύει κι εκείνον ίσως πρέπει να σκεφτείς αν πάει κάπου... Από το να λήξει η σχέση με τσακωμό και άσχημα, μπορεί η αναβολή (αν υπάρχει τέτοιος όρος) να σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις αν δεν καταφέρετε να τα βρείτε κάποια άλλη στιγμή.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.