Με υποτιμά και μου φέρεται άσχημα. Να συνεχίσω μαζί του;

Με υποτιμά και μου φέρεται άσχημα. Να συνεχίσω μαζί του;

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γεια σας και συγχαρητηρια για την καταπληκτικη στηλη που διαβαζω ανελλειπως και μπορω να πω συμφωνω πληρως με τον τροπο τον οποιο αντιμετωπιζετε τις αποριες και προβληματα των αναγνωστριων.
Θα ηθελα κι εγω με την σειρα μου να πω το προβλημα μου το οποιο με εχει ριξει στα πατωματα.Ειμαι λοιπον με ενα παιδι εδω και 8 μηνες,απο την αρχη μου εδειξε καποια στοιχεια τα οποια δεν μου αρεσαν αλλα ειπα να δω πως θα παει.Ξεκινησαμε πολυ χαλαρα την σχεση μας και χωρις πολλες βιασυνες αλλα με τον καιρο μου φαινεται οτι δεν θα αντεξω και πολυ.Τι εννοω,το αγορι μου λοιπον απο την αρχη της σχεσης αρχισε να μου μιλαει ασχημα να εχει εκρηξεις θυμου,οταν δλδ πω κατι η κανω κατι που δεν το εγκρινει μου μιλαει ασχημα.Πολλες φορες οταν δεν απανταω στα μηνυματα του με κατηγορει οτι δινω την προσοχη μου σε αλλον αντρα,η οτι τραβιεμαι απο δω και απο κει με αλλους.Γενικα εχει ενα θεμα του στυλ με ποσους αντρες πηγες πριν και τα σχετικα.Αρχισε να μου μιλαει προστυχα,ενω στην αρχη δεν ενεδωσα με τον καιτρο αρχισα κι εγω να του απανταω αφου ειναι μερος του σεξουαλικου παιχνιδιου αλλα καθε φορα που θυμωνει για τον οποιοδηποτε λογο ξεστομιζει τα χειροτερα,με λεει μυθομανη τρελη και τετοια.Οταν ειμαστε μαζι ειναι αλλος ανθρωπος τρυφερος και με προσεχει αλλα οταν πχ ειναι πισω απο τον υπολογιστη και μιλαμε αν αργησω λιγο να απαντησω αρχιζει και βριζει και λεει οτι τον κοροιδευω οτι ειμαι εγκεφαλικα πολυ μικρη για να τον κοροιδεψω,με υποτιμαει οπως μια φορα οταν του ειπα οτι πρεπει να φτιαξω το βιογραφικο μου μου μου λεει σιγα το ουα 10 γραμμες ειναι και τετοια.Μια φορα εφτασε σε σημειο να μου πει οτι πασχει απο ηπατητιδα c και αρρωστησα.Μετα μου ειπε οτι ειπε ψεμματα για να με φρικαρει,οταν του λεω οτι στενοχωριεμαι με αυτα που κανει η οταν του λεω τελος παντα καταφερνει και με τουμπερνει.Πολλες φορες του ειπα τελος και δεν του μιλουσα αλλα δεν ξερω τι παθαινω και με ριχνει.Δεν νομιζω οτι κανω κατι το οποιο να του προκαλω τοσο θυμο αλλα απο οσο βλεπω γενικως εχει τετοιες εκρηξεις θυμου και θεωρει οτι παντα φταινε οι αλλοι οτι δεν τον νοιαζει γιατι αν καποιοι ανθρωποι κανουν κατι που δεν του αρεσει τους κοβει μαχαιρι και δεν χαλιεται γιαυτα τα πραγματα.Μεχρι που τον ζηλευω που καταφερνει να ειναι τοσο δυνατος και να μην τον νοιαζουν αυτα τα πραγματα.Εχω ομως χαλαστει πολυ ψυχολογικα γιατι νιωθω οτι φταιω εγω απο την μια αλλα απο την αλλη συνερχομαι και λεω οτι το προβλημα το εχει αυτος αλλα εγω φταιω που το ανεχομαι.Δεν ξερω αν ειναι θεμα χαμηλης αυτοεκτιμησης η κατι τετοιο αλλα νιωθω οτι αυτος ο αντρας εχει βρει τον τροπο να με παιζει και το διασκεδαζει οτι παντα θα ειμαι υπο γιατι εχει οντως τρομερη αυτοπεποιθηση και δεν ξερω ποσο θα αντεξω.Δωστε μου μια συμβουλη πως να το χειριστω ολο αυτο δεν μου αξιζει κατι τετοιο ας ειμαι και η χειροτερη του κοσμου.

Η απάντηση του Queen.gr


Φίλη, κανείς δεν μπορεί να σε υποτιμήσει αν δεν του το επιτρέψεις πρωτίστως εσύ ο ίδιος. Η απάντησή μου μπορεί να μη σου αρέσει, σίγουρα όμως είναι κάτι που κι εσύ η ίδια έχεις καταλάβει και γνωρίζεις καλά.

Με το να μένεις και να εμμένεις σε αυτή την αρρωστημένη σχέση- όχι δεν έχετε κανονική σχέση, υγιή, φυσιολογική- κάνεις κακό στον εαυτό σου. Γεμίζεις πληγές και μεγαλώνεις την ανασφάλειά σου. Προκαλείς ανεπανόρθωτη ζημιά στο Εγώ σου κάτι που θα σε φουλάρει με απωθημένα που θα βγουν στον επόμενο ο οποίος μπορεί να σε λατρεύει και να σου φέρεται με τον τρόπο που σου αξίζει. Το λες και μόνη σου: δεν μου αξιζει κατι τετοιο ας ειμαι και η χειροτερη του κοσμου.

Το θέμα είναι πως ήδη έχεις γεμίσει ανασφάλεια και έχεις μάθει να κατηγορείς τον εαυτό σου για ό, τι συμβαίνει. Λες ψέμματα στη λογική σου προκειμένου να τον δικαιολογήσεις. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Το dirty talk στο κρεβάτι δεν είναι κακό, αλλά το βρισίδι - σόρυ για τα γαλλικά μου- στην καθημερινότητα και η υποτίμηση δεν μας κάνουν!

Επίσης, σημείωσε το εξής: άνθρωπος που υποτιμά τους γύρω του και ιδίως τον σύντροφο που έχει επιλέξει, έχει σοβαρό πρόβλημα. Στην ουσία κάνει προβολή. Εκείνος είναι ο αδύναμος, ο χωρίς προσόντα, ο ανήμπορος, αυτός που δεν βρίσκει θετικά στον εαυτό του, που δεν τον αγαπά, ο αξιολύπητος. Έτσι νιώθει. Ταυτόχρονα, το ναρκισσιστικό στοιχείο και ο εγωισμός δεν του επιτρέπουν να το χειριστεί και ξεσπά σε σένα. Του έχεις δώσει το ελεύθερο να σου τα κάνει αυτά και καταπίνεις. Γίνεσαι ο καθρέφτης του και το εξιλαστήριο θύμα του για να ανεβάσει τη μηδενική του αυτοεκτίμηση με τον πιο λάθος τρόπο. Ο πραγματικά δυνατός δεν έχει ανάγκη να υποτιμήσει, να μειώσει- αντιθέτως όταν αγαπά στηρίζει και βοηθά να βγουν στην επιφάνεια τα θετικά και δυνατά στοιχεία του άλλου, χωρίς να τονίζει τα αρνητικά παρά επισημαίνοντάς τα αν και εφόσον χρειάζεται για το καλό του άλλου και της σχέσης.

Φυσικά, στα λέω λίγο χοντροκομμένα. Αυτά δεν είναι πράγματα που πρέπει να πας εσύ να του τα αραδιάσεις στη μάπα. Είναι πράγματα που έχουν νόημα μόνο για σένα. Το να τον μειώσεις με αυτά δεν θα σε βγάλει κάπου. Απλά δεν χρειάζεται ούτε θα σε ανεβάσει. Αυτά που σου γράφω τα αξιολογείς και με τη δική σου ματιά και αποφασίζεις αν έχουν βάση.... και βλέπεις τι θα κάνεις. Εσύ, για σένα, μόνη σου. Χωρίς αυτόν. Αν όντως επιθυμείς την ψυχική υγεία σου θα φύγεις από αυτή την παρωδία σχέσης. Εκείνος δεν θα αλλάξει- το θέμα είναι τι θα κάνεις εσύ.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.