Με τον άντρα μου δεν έχουμε διάθεση για σεξ...

Με τον άντρα μου δεν έχουμε διάθεση για σεξ...

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα με αφορμη καποια αρθρα που διαβασα στο queen σεξ και σχεσεις μπηκα στη θεση να στειλω και γω τις αποριες μου..ελπιζω φυσικα να παρω εστω και καποιας ειδους απαντηση..

χωρις πολλα πολλα ειμαι σε μια σχεση 7 χρονων που κατέληξε σε γαμο το τελευταιο 1μισο..απο την αρχη της σχεσης μας δεν ειχαμε την απαιτουμενη χημεια απο μεριας μου στο σεξ φτανοντας μετα απο 3χρονια και αφου συζησαμε να εχουμε προβληματα στυσης και και να το αφηνουμε ετσι..περναν οι μηνες δεν αλλαζει κατι ουσιαστικα στο θεμα με αποκορυφωμα τον τελευταιο χρονο να εχουμε απομακρυνθεί καπως και κυριως το τελευταιο 4μηνο να μην υπαρχει διαθεση και σεξ..μιλαμε για μια φορα το μηνα... αυτα..περιμενω απαντηση παρακαλω.Ειμαι 27 και ειναι 32..

Η απάντηση του Queen.gr

Το σεξ είναι βασικό συστατικό μιας σχέσης, μπορεί να την αποθεώσει ή να την καταστρέψει. Είναι μία από τις κυριότερες μορφές επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι και αποτελεί μορφή ανταλλαγής συναισθημάτων και ευχαρίστησης. Ζευγάρι που δεν κάνει σεξ, πάνω ειδικά στο άνθος να το πω της ηλικίας του, δεν θεωρείται ζευγάρι. Η σχέση καταντά συνήθεια, φιλική, συγγενική ίσως αν δεν υπάρχει χημεία. Ίσως σου ακουστεί σκληρό, αλλά πώς έκανες το λάθος- κάνατε- να παντρευτείς χωρίς ερωτική διάθεση και χημεία. Είναι η αίσθηση της ασφάλειας και της οικειότητας πιο σημαντική από την ζωή την ίδια; Τα σημάδια του σε μια μακροχρόνια σχέση και σε ένα γάμο είναι εμφανή. Το σεξ μειώνεται. Ο σύντροφος δεν έχει καμία διάθεση για σεξ. Οι ρυθμοί της ζωής είναι τέτοιοι που πολλές φορές χρειάζεται να ασχολούμαστε με διάφορα. Δεν αρκεί μια βέρα, να ζείτε στο ίδιο σπίτι και να λέτε πως είστε μαζί. Η σχέση θέλει φροντίδα, αφήνοντας τα προβλήματα της καθημερινότητας έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Λες πως δεν είχες χημεία από την αρχή μαζί του. Τότε γιατί σε πειράζει που αραιώνει το σεξ; Είστε ακόμη και οι δύο νέοι. 27 και 32, η ζωή θα μπορούσε να αρχίζει τώρα.Τι θα κάνετε; Θα συνεχίσετε έτσι; Πρέπει να σκεφτείς τι πραγματικά θες από τη ζωή σου. Αν δεν δείχνεις καμία όρεξη για σεξ, είναι απολύτως λογικό να κουραστεί και να μην έχει όρεξη ο σύντροφός σου. Aν πιστεύεις πως δεν υπάρχει ελπίδα και δεν θα αλλάξει η δική σου διάθεση απάναντί του, ίσως είναι μια λύση το να βγεις από τη σχέση- μιας και χωρίς σεξ ή χωρίς να το απολαμβάνεις η σχέση δεν είναι ουσιαστική.

Αν πάλι αποφάσισες να προσπαθήσεις θα πρέπει να αναζωπυρώσετε, να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το πάθος χωρίς άγχος και χωρίς να στοχεύετε στον οργασμό. Δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές φαντασιώσεις. Σίγουρα θα πρέπει να μιλήσετε για όλα, ανοιχτά. Μπορείς να του πεις τι σου αρέσει στο σεξ και τι δεν σου αρέσει. Τι θα ήθελες και να ρωτήσεις και εκείνον. Αν η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια και έχετε προσπαθήσει και οι δύο πλευρές, αλλά η σχέση συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα τότε ίσως να είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ