40 χρόνια παντρεμένοι κι εκείνος θέλει να ζήσει τη ζωή του

40 χρόνια παντρεμένοι κι εκείνος θέλει να ζήσει τη ζωή του

To Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

«Ειμαι παντρεμένη 40 χρόνια και 3 που τα ειχα με στο γυμνάσιο .Hταν και είναι ο πρώτος άνδρας στη ζωή μου. Ειμαστε 60χρονων και οι δυο. Πριν ένα χρόνο περίπου τον έπιασαν τα παιδια μου να μιλάει στο skype με μια γυναίκα και τον ρώτησαν και προσπάθησε να τα βγάλει τρελά. Τα παιδια μου είναι 38 και 36 χρόνων παντρεμένα με παιδάκια.Αυτο έγινε στην Αμερική όταν πήγε να δει τα παιδια.Εμεις μένουμε στο εξωτερικο είμαστε συνταξιούχοι και έχουμε σπιτι στην Ελλάδα για 5-6 μήνες τον χρόνο.Ειναι τύπος που πάντα πήγαινε σε μπαράκια μπουζούκια και στριπ-bars αλλα ποτέ δεν μου είχε δώσει δικαίωμα για τίποτα . Ή κρυβοτανε τόσο καλα 40 χρόνια .

Το περασμένο καλοκαίρι μου είπε ότι τα 15 καλα χρόνια που έχει θέλει να κατσει μόνος του στην Ελλάδα να δει αν μπορεί να ζησει μακριά μου. Αλλα καταλάβαινα ότι κάτι έτρεχε .Πηγαινε μικρά ταξιδάκια μόνος του.Εγω στο εξωτερικο βοηθούσαν τα παιδια με τα μωρα.Τελος έβαλα ένα ντεντεκτιβ και τον έπιασα με γυναίκα στο αυτοκίνητο στο ξενοδοχειο. Μου είπε ήταν εκει 3ημερες..Τον ρώτησα στο Skype μέχρι τελευταίο λεπτό δεν το παραδεχόταν. Του λέω έχω βίντεο.. φωτογραφίες- έλεγε όχι.Τελος το παραδέχθηκε ότι δεν έχει σχέση αλλα θέλει να βγαίνει και να διασκέδαζει, κατάλαβα με γυναίκες . Λεει πολλα ψέματα αν και μου έλεγε ότι δεν είναι ευτυχισμένος μαζι μου και όλο τσακωνομαστε. Γιατι πηγαινε όπου ήθελε χωρίς να μου λεει τίποτα δεν είχε σεβασμό και με έβριζε.Τα παιδια μου μου λέγανε να τον αφήσω ακόμα πριν κάνει κάτι τέτοιο .Μου έλεγε (και είναι αλήθεια) εφόσον σου είπα δεν θελω να είμαστε μαζι είναι δική μου δουλειά η προσωπική μου ζωή.Του είπα το σωστό και ηθικό είναι να μου πει ότι θελω να βγαίνω με άλλες γυναίκες να παρει διαζύγιο και μετα να κάνειότι θέλει. Εγω θα έφευγα όπως έκανα όταν τον έπιασα. Ηθικά και κουροφεξαλα είπε .

Μου είπε ότι εγω έφταιγα για τον πόνο μου που τον έπιασα .Εγω τελείωσα, δεν τον θελω πίσω .Θελει να μείνουμε φίλοι για τα παιδια μας και να κάνουμε γιορτές όλοι μαζι. Έκανε διπλή ζωή και ήθελε εμένα για την καλή εικόνα στον κόσμο και γυρναγε και διασκέδαζε και δεν μου έλεγε που πήγαινε. Τα ταξίδια τα κανει ακόμα και είναι 6-7 ώρες μακριά απο το σπιτι στην Ελλάδα για να μην τον βλέπουν φαντάζομαι .Αλλα είναι και θράσυς παει και επισκέπτεται την αδελφή μου σαν να μη τρέχει τίποτε .Εγω της τα είπα ολα και αυτός λεει είναι δική μας δουλεια οχι δικη της .Υποθετω δεν έχει ντροπή μέσα του. Θα ήθελα την γνώμη σας σας ευχαριστω για τον χρόνο σας

Η απάντηση του Queen.gr

Ίσως η αλήθεια ακουστεί λίγο σκληρή αλλά οι γυναίκες ιδίως τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζαν να μένουν με τον πρώτο άντρα της ζωής τους θεωρώντας το πρέπον ή τελεσίδικο. Τα πράγματα ήταν αλλιώς. Δεν εξερευνούσαμε αμφότεροι τα γούστα, τις επιθυμίες, το χαρακτήρα μας προκειμένου να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο. Ακόμη και τώρα πολλά ζευγάρια χωρίζουν και ύστερα από πολύ καιρό.

Ζήσατε μαζί 43 χρόνια. Μοιραστήκατε δυσκολίες, σίγουρα και όμορφες στιγμές και κάνατε δύο παιδιά για τα οποία είστε περήφανοι. Σίγουρα εκείνος είτε ήταν πάντα έτσι είτε του βγήκε το απωθημένο τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά, δεν κράτησε σωστή στάση. Εξέθεσε την προσωπική σας ζωή κάνοντας κάτι κρυφά μεν, αλλά απροκάλυπτα.

Χωρίς να θέλω να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, είχε δείξει ότι δεν είναι αθώος σπιτόγατος με σεβασμό και αφοσίωση προς τη συζυγική στέγη. Έβγαινε και πήγαινε όπου πήγαινε χωρίς να το κρύβει.. τώρα απλά έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Τώρα που του μένει λίγος χρόνος θέλει να κάνει όσα δεν έκανε. Μπορεί να ζούμε με έναν άνθρωπο καιρό αλλά να μην βλέπουμε ποιος είναι παρά ποιος θέλουμε ή θα έπρεπε να είναι. Αν δεν θέλει πια να ζει μαζί σας, δεν μπορείτε να απαιτήσετε το αντίθετο. Καλά κάνατε και τον αφήσατε μιας και από ένα σήμείο και έπειτα σίγουρα δεν ταιριάζατε. Καλό θα είναι να πάρετε διαζύγιο αφού και τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα.

Δεν έχω πολλά να πω, έπρεπε να το περιμένετε. Εκείνος λάθος μεν, ίσως θεωρεί ότι εφόσον το λέει, έχει και το δικαίωμα να το πράττει (και σαφώς το έχει). Το γεγονός απλά σας θίγει. Θα πρότεινα να μη σας νοιάζουν οι τυπικές φιλικές επαφές, δεν υπάρχει λόγος για εχθρότητα. Και με την αδερφή σας οικογένεια είστε. Αν εκείνος δεν έχει συναίσθημα ντροπής δεν θα τον αλλάξετε στα 60 του. Πάντα έτσι ήταν... Αντί να ξοδεύετε σε ντετέκτιβ, καταθέστε μία αγωγή διαζυγίου.. είναι η μόνη λύση. Αφιερώστε κι εσείς χρόνο στον εαυτό σας ... όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Σας έχετε παραμελήσει αρκετά τόσα χρόνια αποφεύγοντας να δείτε την αλήθεια και υπομένοντας μία κατάσταση που ουσιαστικά δεν 'τραβούσε'. Δεν είναι κακό που κάποια πράγματα φτάνουν σε ένα τελικό σημείο καμιά φορά. Ποτέ δεν είναι αργά να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Να θυμάστε πως η καλύτερη ηλικία είναι αυτή που είμαστε τώρα... Κάντε, λοιπόν, έστω δειλά- δειλά βήματα πιο κοντά σε εσάς και μακριά από καταστάσεις που σας φθείρουν....

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ