Ο άντρας μου με χτυπάει αλλά μένω για το παιδί

Ο άντρας μου με χτυπάει αλλά μένω για το παιδί

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Kαλησπερα σας ειμαι 25 χρονων- εχω ενα αγορακι 3 χρονων και ειμαι παντρεμενη. Ζω εδω και 1.μιση χρονο στη Gερμανια λογο οικονομικης κρισης το προβλημα μου ειναι χρονιο με τον αντρα μου. Eχουμε πολλα προβληματα λογο καταχρησεων απο τη μερια του το μεγαλο προβλημα ξεκινησε αφου εμεινα εγκυος και καταλαβενετε δε μπoρεσα να φυγω μεχρι και ξυλο εχω φαει αρκετες φωρες χωρις καποιο σοβαρο λογο,εχω προσπαθησει να βελτιωσω τη κατασταση με πολλη κουβεντα και μπορω να πω οτι στο θεμα ξυλο αλλαξαν τα πραγματα. Οπως και να εχει το παιδι δε μου αρεσει που ακουει εστω και τις φασαριες,δεν ειναι καθημερινα μπορει να συμβουν μια φορα το μηνα η μια φορα το 15 νθημερο- παντως συμβαινουν και εκεινες τις μερες νιωθω απιστευτη αναγκη να χωρισω ειμαι πολυ αγχωδης ανθρωπος και παθαινω μεγαλη ζημια καθε φορα που μαλωνουμε. Ειμαστε 7 χρονια μαζι αλλα ειναι λιγες οι φορες που νιωθω ευτυχισμενη (ουτε πως γραφεται δε ξερω) μενω για το παιδι καθαρα μαζι του φοβαμαι να φυγω. ο πατερας μου ειναι αρρωστος και περιεργος θα μου λεει δλδ ποσο λαθος εκανα που παντρευτηκα και τετοια δεν μπορω να γυρισω σπιτι μου που να παω για να εξασφαλισω του παιδιου μου την ηρεμια- ξερω ειναι δυσκολη η κατασταση μου ειμαι απελπισμενη.Το μονο πραγμα που με ενοχλει πιο πολυ απ΄'ολα ειναι οτι οταν εχουμε οικονομικη στενοτητα ξεσπαει πανω μου και μου ριχνει για ολα το φταιξιμο και λεει παραλογα πραγματα,μονο οταν ειναι υπο την επειρια μαριχουανας ειναι ηρεμος και συζητησιμος. Περα απο κει ειναι νευρικος και παραλογος.Ηξερα απο την αρχη οτι καπνιζει αλλα δεν ηταν σε σημειο που με ενοχλουσε ειναι κατι που κανουν σχεδον ολοι αργοτερα ομως τα πραγματα ξεφυγαν δεν μπορουμε να ειμαστε ηρεμοι οταν δεν εχει να καπνισει.

Η απάντηση του Queen.gr

Η μόνη λύση είναι να χωρίσεις. Δεν μένουμε με το λάθος άνθρωπο, που μας χτυπάει, μας μειώνει και κάνει χρήση ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Το παιδί δεν θέλει καυγάδες, δεν θέλει βία και ουσίες στο περιβάλλον του. Είναι πολύ καλύτερα να ζει μαζί σου και να βλέπει τον πατέρα του όταν μπορείτε ή σε προκαθορισμένες μέρες παρά όλο αυτό. Πρέπει να χωρίσεις. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση αυτή η σχέση, δεν πάει κανέναν από τους δύο σας μπροστά και δεν γίνεται σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα να υπάρξει αλλαγή και να βελτιωθεί η κατάσταση.

Από τη στιγμή που σε χτυπάει, και έχει και εξαρτητικές τάσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένεις μαζί του. Ούτε για σένα ούτε για το παιδί. Το παιδί δεν έχει ανάγκη να ζει με μπαμπά και μαμά μαζί που σκοτώνονται ή αγχώνονται ή δεν σέβονται ο ένας τον άλλον. Το παιδί έχει ανάγκη από ένα φυσιολογικό περιβάλλον που θα το βοηθήσει να μεγαλώσει με ασφάλεια, σωστά πρότυπα κι ας μην σημαίνει αυτό τη συνεχή παρουσία τους. Είσαι νέα ακόμη, αλλά δεν θα είσαι για πάντα νέα. Ήδη έχεις χάσει χρόνο. Δεν έχει σημασία αν το κάνει συχνά ή σπάνια. Και μία φορά να σηκώσει χέρι, φεύγεις. Είναι τόσο απλό. Μπορείς να μιλήσεις με τους γονείς σου αν και θα σε συμβούλευα να ζητήσεις βοήθεια και από κάποιο οικογενειακό σύμβουλο εκεί.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ