Δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω σχέση!

Δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω σχέση!

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα, Ηθελα να πω κ γω το δικο μου προβλημα. Ειμαι 17,5 χρονων κοντευω 18 και ακομα δεν εχω κανει ακομα σχεση. Το ξερω οτι δεν εχει καποια συγκεκριμενη ηλικια για το ποτε μπορεις να κανεις αλλα αισθανομαι ασχημα γιατι παντα οποιο αγορι και να μου αρεσει παντα θελει καποια φιλη μου. Δεν καταλαβαινω πως γινεται αυτο ειναι σαν καταρα. Εντωμεταξυ ολοι μου λενε οτι ειμαι αρκετα εμφανισιμη κ γιατι ακομα δν εχω κανει σχεση. Μονο περισυ το καλοκαιρι ειχε γινει κατι με ενα αγορι αλλα τελικα εκεινος ηθελε περισσοτερα και το αφησα. Νιωθω ασχημα νομιζω πως εχω κατι επανω μου που απωθει τα αγορια. Εσεις τι λετε; Ευχαριστω για την προσοχη σας.

Η απάντηση του Queen.gr

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι πρόβλημα. Είναι νωρίς. Καταλαβαίνω ότι βλέπεις τις φίλες σου γύρω να ζουν περισσότερα ίσως αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ουσιαστικά. Πολλές γυναίκες που σήμερα έχουν μια... πολυάσχολη ερωτική ζωή και περνάνε καλά με τη σχέση ή τα φλερτ σους στην ηλικία σου δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει αυτό τον κόσμο.

Εάν είσαι εμφανίσιμη όπως λες και μια χαρά κορίτσι, ο μόνος λόγος που δεν σου συμβαίνει αυτό που θες είναι το ότι το σκέφτεσαι συνεχώς και το αναπαράγεις στο μυαλό σου. Νιώθοντας άσχημα με τον εαυτό σου, δεν καταφέρνεις τίποτα περισσότερο από το να το προβάλλεις προς τα έξω και να δείχνεις κοπέλα με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Με το να προσέχεις συνεχώς τις κινήσεις σου και να μην είσαι αυθόρμητη σκεπτόμενη πως κάποια φίλη σου θα τα καταφέρει ενώ εσύ όχι, ουσιαστικά τοποθετείς ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου. Δεν θεωρώ ότι έχεις οτιδήποτε που απωθεί τα αγόρια. Απλά μην νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου και ξεκίνα να χαμογελάς και να έχεις αυτοπεποίθηση. Ο κατάλληλος μπορεί να αργήσει, δεν είναι ανάγκη να σκας και να βασανίζεσαι. Απόλαυσε αυτά που έχεις τώρα και όταν δεν θα το περιμένεις θα έρθει.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ