Φοβάμαι μήπως είναι η ιδέα μου πως είναι κι εκείνος ερωτευμένος μαζί μου!

Φοβάμαι μήπως είναι η ιδέα μου πως είναι κι εκείνος ερωτευμένος μαζί μου!

Τo Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

To γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπερα! Ονομαζομαι ολγα και ειμαι 17 χρονων.θελω να σας ρωτησω για κατι που με προβληματιζει τον τελευταιο καιρο.υπαρχει ενας νεαρος 21 χρονων που τωρα τελευταια με κοιταει στα ματια, με πλησιαζει για να κουβεντιασει μαζι μου, μου χαμογελαει και φυσικα και εγω δεν γινεται να στεκομαι σαν αγαλμα, του το ανταποδιδω με τον ιδιο τροπο. Η αληθεια ειναι οτι τον εχω ερωτευθει, τον σκεφτομαι συνεχεια και οταν τον βλεπω δεν ξερω τι να του πω. Τι να κανω για να τον γνωρισω καλυτερα? Πιστευω οτι και εκεινος το θελει μονο που εγω αισθανομαι πρωτη φορα ετσι για καποιον... Τι να κανω? Φοβαμαι μηπως ειναι ιδεα μου οτι και αυτος ειναι ερωτευμενος και τελικα πληγωθω.

Η απάντηση του Queen.gr

Στον έρωτα φίλη μου δεν υπάρχουν ποτέ ασφαλιστικές δικλείδες και διαβεβαιώσεις. Όλα είναι ένα ρίσκο και δυστυχώς όλοι κάποια στιγμή πληγωνόμαστε. Το θέμα είναι να μην μας στιγματίζει αυτό, να είμαστε προετοιμασμένοι και φυσικά ακόμη κι αν απογοητευτούμε, να μην το βάλουμε ποτέ κάτω! Άλλωστε αν μια ζωή φοβόμαστε τον έρωτα, θα μείνουμε μόνοι, χωρίς εμπειρίες και δίχως να έχουμε βιώσει την πραγματική ουσία της ζωής.

Είσαι μόλις 17 ετών και καλό είναι να ξέρεις ήδη ότι λογικά θα δοκιμάσεις περισσότερους από έναν άντρα μέχρι να φτάσεις στον ας το πούμε ιδανικό. Είναι σχετικά αναπόφευκτο να μην τελειώσουν οι πρώτες σχέσεις και επαφές σου, μέσα από τις οποίες θα μάθεις ουσιαστικά τον εαυτό σου και κατόπιν τους άλλους. Μη φοβάσαι να τολμήσεις και να ζήσεις πράγματα. Δεν μπορώ να σου δώσω από εκεί και πέρα κάποια ιδιαίτερη συμβουλή για να τον πλησιάσεις εσύ. Είναι άντρας, μεγαλύτερος και ξέρει σίγουρα το δρόμο αν θέλει να κάνετε κάτι περισσότερο. Μπορείς απλά να είσαι χαμογελαστή, πρόσχαρη όπως πάντα και να συνεχίζεις την κουβέντα και την επαφή μαζί του, δίνοντας με διακριτικό τρόπο το πράσινο φως. Να είσαι βέβαιη πως αν πράγματι είναι ερωτευμένος μαζί σου θα κάνει κίνηση, θα σου ζητήσει τηλέφωνο, θα σου πει να βγείτε... θα κάνει κάτι. Αν η κατάσταση παρόλα αυτά παραμείνει έτσι, τότε μάλλον απλά φλερτάρει. Αν είσαι όντως ευγενική και ευχάριστη μαζί του, μην πέσεις στην δικαιολογία του 'ααααα, μήπως ντράπηκε ή φοβήθηκε ας του ζητήσω εγώ να βγούμε ή ας του πω πως μου αρέσει', καλύτερα άφησέ το και συνέχισε να φλερτάρεις κι εσύ έχοντας παράλληλα τα μάτια σου ανοιχτά.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ