Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;

Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;

Είναι αγάπη, πάθος και που οδηγεί; 

Φανταστείτε την σκηνή κάπως έτσι: Περπατάς στο δρόμο, σκύβεις και την ώρα που σηκώνεσαι βλέπεις από απέναντι να κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο ένας κούκλος, ψηλός, άνδρας φορώντας ένα τζιν και ένα πράσινο t-shirt. Καθώς περνά από δίπλα σου βλέπεις τα μάτια του και παθαίνεις πλάκα. Σου χαμογελά και όλα τα άλλα είναι απλά περιττά.

Οκ, μπορεί να θυμίζει ταινία αλλά μπορεί να είναι αληθινή η αγάπη/έρωτας με την πρώτη ματιά;

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου για τα θέματα του Sex, Kenneth Maquire: "Όσο πιο κοντά είναι στον "χάρτη της αγάπης" τότε τόσο πιο έντονα αισθανόμαστε "αυτός είναι που θα ερωτευθώ. Με λίγα λόγια, ίσως και να είναι αληθινή.

Αν δηλαδή αυτό που εμείς έχουμε ορίσει ως αγάπη συνδυαστεί με φυσική έλξη και χημεία τότε μιλάμε για έρωτα με την πρώτη ματιά. Βέβαια, οι περισσότεροι θέλουν να πιστεύουν στην ιδέα του έρωτα με την πρώτη ματιά για αυτό και θεωρούν ότι τον βιώνουν.

Στην πραγματικότητα το συναίσθημα, που συνδέεται με τον έρωτας με την πρώτη ματιά, είναι το πάθος ή αν προτιμάται η "χαοτική αγάπη". Και ακριβώς επειδή είναι πολύ έντονα αυτά τα συναισθήματα δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι ένας έρωτας με την πρώτη ματιά θα οδηγήσει σε μια μακροχρόνια σχέση.