4 τρόποι με τους οποίους το Facebook καταστρέφει την ερωτική σας ζωή!

Γωγώ Φούντα
4 τρόποι με τους οποίους το Facebook καταστρέφει την ερωτική σας ζωή!

Xωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε!

Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και του ίντερνετ! Λεφτά βέβαια μπορεί να μην έχουμε, αλλά κάθε 30άρης που σέβεται τον εαυτό του, ένα κινητό των 700 ευρώ θα το έχει, ένα iPad ή τελοσπάντων όλα αυτά τα υπέροχα και πανέξυπνα gadgets τα οποία μπορεί μεν να μας λύνουν τα χέρια στη δουλειά μας, δεν θα το μάθουμε ποτέ δε διότι όλοι τα χρησιμοποιούμε για το... Facebook! Ναι κυρίες, και κύριοι γιατί όχι, το Facebook μπορεί να είναι ωραιότατη συντροφιά τα κρύα βράδια μοναξιάς, καθώς επίσης και στα διαλείμματα της δουλειάς, αλλά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι μακροπρόθεσμα δεν σας χρησιμεύει πουθενά! Όσον αφορά βέβαια, στην ερωτική σας ζωή, χωρίς υπερβολή της κάνει ανεπανόρθωτο κακό, και μάλιστα χωρίς καν να το καταλαβαίνετε! Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε κάποιους από τους τρόπους αυτούς μπας και σας πείσουμε να ξεκολλήσετε από την οθόνη και βγείτε καμιά βόλτα!

1. H επαφή με το παρελθόν: Μπορεί να λένε ότι ο κόσμος είναι μικρός, αλλά αν όντως θέλεις, μπορεί να γίνει τεράστιος και αχανής! Με λίγα λόγια, αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ενώ παλαιότερα, προ Facebook εποχή, όταν κάποιος εξαφανιζόταν από τη ζωή και το περιβάλλον σου, όντως εξαφανιζόταν, τώρα πια με όλες αυτές τις φωτογραφίες, τα τσεκ ιν και τα στάτους, και να θες να ξεχάσεις τον προ δεκαετίας έρωτά σου, όταν τον βλέπεις σέξι και γοητευτικό στις φωτογραφίες του, δεν μπορείς! Είναι το λεγόμενο stalking που όλοι κάνουμε, αλλά με λύπη σας ενημερώνουμε, χωρίς κανένα λόγο! Διότι αν ο παλιός ο έρωτας σας έδινε έστω και την παραμικρή σημασία, δεν θα καθόσασταν να χαζεύετε τις φωτογραφίες του και θα βγαίνατε μαζί του για ποτό!

2. Τα... relationship status: Πριν κατηγορηθούμε ότι δεν μιλάμε ελληνικά, ας ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει άτομο που να διαβάζει το θέμα αυτό και να μην ξέρει τι σημαίνει το παραπάνω! Είναι λοιπόν η γνωστή ένδειξη κάτω από το όνομά σου που σου επιτρέπει να δηλώσεις αν είσαι σε σχέση ή όχι! Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι μπορείς να δηλώσεις και τη... φύση της σχέσης! Τι γίνεται όμως όταν εσύ μπορεί να τα κοροιδεύεις όλα αυτά, αλλά ο καλός σου απαιτεί να βάλεις ότι είσαι σε σχέση; Και τι γίνεται αν εσύ αρνηθείς, όχι γιατί θες να αφήνεις πόρτες ανοιχτές αλλά γιατί το θεωρείς γελοίο; Γίνεται ένας αχταρμάς και δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί! Αρκετές φορές μάλιστα η κατάληξη είναι ο χωρισμός. Κι όμως...

3. Όλα είναι... φλερτ: Ναι σίγουρα τα μπακούρια περνούν συγκριτικά περισσότερες ώρες στο Facebook σε σχέση με τους δεσμευμένους, αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτο! Βασικά το πρόβλημα στην προκειμένη έχει να κάνει με τη δραστηριότητά σου και τα... καταραμένα like! Αν δηλαδή ο καλός σου πατήσει like στη φωτογραφία μιας κοπέλας, εσύ εύλογα θα υποθέσεις ότι τη θέλει και ότι το επόμενο βήμα είναι να της ζητήσει ραντεβού! Ακόμα κι έτσι να είναι... Ποιο το νόημα; Αξίζει πριν γίνει το οτιδήποτε να χαλάτε τη ζαχαρένια σας;

4. Το... θέμα με τους πρώην: Χωρίσατε, αλλά επειδή δεν έχετε θυμό, συνεχίζετε να είστε φίλοι στο Facebook! Αυτό σημαίνει φυσικά, ότι τις ώρες που απλά... χαζεύετε, θα κάνετε την περιήγησή σας στο προφίλ του, θα τσεκάρετε τις φωτογραφίες του, πού πήγε και κυρίως με ποιους και ποιες! Κι έτσι και δείτε καμιά αγκαλιά με γυναικεία παρουσία αγνώστων λοιπών στοιχείων τότε τα νεύρα γίνονται κρόσσια, ακολουθεί ο θυμός και φυσικά η... πλήρης ενασχόληση με το τι κάνει εκείνος και γιατί σας ξεπέρασε τόσο σύντομα! Ε συγνώμη αλλά έτσι η ερωτική σας ζωή πολύ δύσκολα θα πάει μπροστά!