Όταν το sex γίνεται εφιάλτης: 1-10 έχουν υποστεί σεξουαλική βία

Όταν το sex γίνεται εφιάλτης: 1-10 έχουν υποστεί σεξουαλική βία

Το 2% παραδέχθηκαν  βιασμό  και το 3% έχουν δεχθεί απόπειρα βιασμού

Έρευνα που έγινε σε έφηβους και νέους στην Αμερική αποκαλύπτει το άσχημο και βίαιο πρόσωπο του έρωτα. Όταν το sex γίνεται εφιάλτης και νεαρά παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με το βιασμό.
Τα στοιχεία της έρευνας είναι συγκλονιστικά. Η πλειοψηφία των νέων από την ηλικία των 14 έως 21 ετών , που ερωτήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του New Hampshire, πώς έχουν κάνει sex μετά από πίεση ενώ το 2% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε βιασμό και το 3% παραδέχθηκε απόπειρα βιασμού .
Τις περισσότερες φορές τα θύματα υποστηρίζουν ότι είχαν ένα ρομαντικό σύντροφο ενώ οι περισσότεροι από τους δράστες κατηγόρησαν το θύμα για τη σεξουαλική βία. Επίσης αρκετοί υποστήριξαν ότι είχαν δει, επίσης, ταινίες που απεικόνιζαν σεξουαλικές και βίαιες καταστάσεις.
Το απίστευτο είναι ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες δεν τιμωρήθηκαν αφού το θύμα δεν ομολόγησε ποτέ τον εφιάλτη που έζησε.
Η αμερικανική μελέτη, δημοσιεύθηκε στο JAMA Pediatrics, και σύμφωνα με την έρευνα 9% των ατόμων ηλικίας 21 ετών ή και νεότεροι έκαναν λόγο για κάποια μορφή βίας στην σεξουαλική του ζωή. Το 8% όπως παραδέχθηκε φίλησε ή άγγιξε κάποιον παρόλο που το άλλο πρόσωπο δεν το ήθελε.
Η μελέτη έγινε ανάμεσα σε 1.058 νέους μεταξύ των ηλικιών 14 και 21 και επικεντρώθηκε στη σεξουαλική βία. Μάλιστα το 3% παραδέχτηκε ότι εξανάγκασε κάποιον να κάνει σεξ μαζί του παρόλο που το άλλο πρόσωπο δεν ήθελε ενώ το 3% δήλωσε ξεκάθαρα ότι δέχθηκε απόπειρα βιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Ο τέλειος άνδρας... υπάρχει;

5 βασικές ενδείξεις που μαρτυρούν ότι η σχέση σας βασίζεται μόνο στο sex